دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1399 - 14:15
گزارش آنا؛

ریشه مشکل ترامپ با انتخابات پستی چیست؟ / ترفندهای بی‌پایان کلیددار کاخ سفید برای جلوگیری از شکست مفتضحانه انتخاباتی

ترامپ روز پنجشنبه به‌طور تلویحی با رأی‌گیری پستی در انتخابات سال جاری آمریکا مخالفت کرد، با این استدلال که این روش رأی‌گیری امکان تقلب وسیع را فراهم می‌کند، اما به نظر می‌رسد مخالفت ترامپ با رأی‌گیری پستی علل دیگری دارد.
کد خبر : 506092
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ترامپ روز پنجشنبه گذشته با انتشار توییتی جنجالی مدعی شد انتخابات ریاست جمهوری باید به تأخیر بیفتد تا مردم بتوانند در شرایط سالم و مطمئن رأی دهند.


ترامپ پیش‌تر هم از مخالفت خود با رأی‌گیری پستی سخن گفته بود؛ اما این نخستین بار بود که وی به‌طورجدی خواهان به تعویق افتادن انتخابات می‌شد.


ترامپ در توجیه درخواست خود که البته به شکلی مبهم بیان‌شده بود نوشت در روش رأی‌گیری پستی احتمال تقلب وجود دارد و این شیوه، فاجعه‌بارترین انتخابات تاریخ آمریکا خواهد بود.


رئیس‌جمهور آمریکا اما ساعاتی بعد مدعی شد به دنبال به تأخیر انداختن انتخابات نیست؛ اما نگران سلامت انتخابات است. وی همچنین به تأخیر داشتن روش رأی‌گیری پستی اشاره کرد و نوشت آمریکایی‌ها باید نتیجه انتخابات را شب همان روز انتخابات بدانند، نه روزها و بلکه ماه‌ها بعد.


ترامپ


مارک میدوز، رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید نیز روز یکشنبه این ادعا را که ترامپ قصد دخالت در روند انتخابات دارد، تکذیب کرد و بر برگزاری انتخابات در موعد مقرر تأکید کرد تا عقب‌نشینی ترامپ آشکار شود.


تیر ترامپ به سنگ خورد؟


بر اساس قانون اساسی آمریکا رئیس‌جمهور و معاون وی باید روز 20 ژانویه بعد از سالی که انتخابات قرار بوده برگزار شود از قدرت کنار بروند، چه انتخابات برگزار شود و چه نشود. در صورت عدم برگزاری انتخابات، رئیس مجلس نمایندگان به‌جای رئیس‌جمهور انجام‌وظیفه خواهد کرد.


طبق قانون اساسی آمریکا فقط کنگره حق تغییر قانون انتخابات را دارد .


برای به تعویق افتادن انتخابات باید حداقل دوسوم اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با تغییر قانون انتخابات موافق باشند. راه دیگر این است که دوسوم مجالس ایالتی در آمریکا خواستار برگزاری نشست قانون اساسی به‌منظور تغییر قانون شوند.


اما سیاستمداران و قانون‌گذاران هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات روی خوشی به پیشنهاد ترامپ نشان نداده‌اند تا خواسته رئیس‌جمهور آمریکا عملاً رد شود.


نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان رأی‌گیری پستی را برای حفظ سلامت مردم ضروری توصیف و به تناقض در دیدگاه ترامپ و اعضای خانواده وی در خصوص رأی‌گیری پستی اشاره‌کرده است. پلوسی گفت اوایل سال جاری میلادی اعضای خانواده ترامپ به‌خصوص پسر وی خواستار برگزاری رأی‌گیری پستی در یک انتخابات در ایالت کالیفرنیا شده بودند.


نانسی پلوسی


نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا


حتی میچ مک‌کانل، رهبر جمهوری‌خواهان سنای آمریکا نیز با رعایت احتیاط با پیشنهاد ترامپ مخالفت کرده و گفته به تعویق انداختن انتخابات ابهام قانونی دارد و فرآیند آن نیز نامشخص است.


اما حتی قبل از موضع‌گیری قانون‌گذاران آمریکایی نیز مشخص بود که احتمال به تعویق افتادن انتخابات بسیار پایین است.



تاکنون فقط دو بار در قرن هجدهم و نوزدهم انتخابات آمریکا به‌جای موعد مقرر در تاریخ دیگری برگزارشده و علت نیز مسائل اجرایی بوده نه بحران‌های ملی.



کنگره حتی در جریان جنگ داخلی آمریکا بین سال‌های 1861 تا 1865، شیوع آنفلوانزا در سال 1918 و نیز رکود بزرگ در دهه 1930 انتخابات را در موعد مقرر برگزار کرده است.


نیاز ترامپ به کاهش مشارکت در انتخابات


ترامپ مدعی شد احتمال تقلب در روش رأی‌گیری پستی بالاست؛ اما شواهدی در تأیید صحت ادعای خود مطرح نکرد.


این در حالی است که بعضی ایالت‌های آمریکا سال‌هاست از رأی‌گیری پستی استفاده می‌کنند. فقط در 20 سال گذشته بیش از 250 میلیون رأی پستی داده‌شده و تنها 143 مورد شکایت مرتبط با رأی‌گیری پستی در این کشور ثبت‌شده است.


بعضی ناظران معتقدند مخالفت ترامپ با رأی‌گیری پستی ریشه در پایین آمدن محسوس محبوبیت ترامپ و نگرانی وی از شکست شرم‌بار دارد.




بیشتر بخوانید:


رمزگشایی از تلاش ترامپ برای به تأخیر انداختن انتخابات/مستأجر کاخ سفید نگران متقلبانه‌ترین رویداد سیاسی در تاریخ آمریکاست؟




ترامپ تا ماه مارس در نظرسنجی‌های انتخاباتی رقابت تقریباً پایاپای با جو بایدن داشت؛ اما وخامت بحران کرونا و بروز اعتراضات مردمی در کنار عوامل دیگر موجب شده در شرایط فعلی ترامپ در نظرسنجی‌ها تا 15 درصد از جو بایدن عقب‌تر باشد.


کرونا تاکنون نزدیک به 160 هزار آمریکایی را کشته و حدود 5 میلیون نفر را مبتلا کرده است.


توییت ترامپ دقایقی بعدازآن منتشر شد که وزارت بازرگانی آمریکا در گزارش خود اعلام کرد تولید ناخالص داخلی این کشور در سه‌ماهه منتهی به 30 ژوئن افت تاریخی 9.5 درصدی را تجربه کرده است.


اما به نظر می‌رسد مخالفت ترامپ با رأی‌گیری پستی علت دیگری هم دارد که شاید مهم‌تر باشند.



روش رأی‌گیری پستی به علت سهولت آن معمولاً باعث بالا رفتن آمار شرکت‌کنندگان در انتخابات می‌شود و ترامپ فکر می‌کند این به نفع او نیست.



معمولاً هواداران حزب جمهوری‌خواه حضور جدی‌تری در انتخابات آمریکا دارند و بالا رفتن سطح مشارکت به معنای حضور بیشتر هواداران حزب دموکرات خواهد بود.


ترامپ ماه فروردین گفته بود پستی شدن رأی‌گیری در انتخابات آمریکا به معنای پایان عمر سیاسی حزب جمهوری‌خواه خواهد بود.


رئیس‌جمهور آمریکا نشان داده که هر کاری برای پیروز شدن در انتخابات می‌کند و به نظر می‌رسد مخالفت با رأی‌گیری پستی یکی از ترفندهای وی برای جلوگیری از شکست باشد.


وی اخیراً دستوری صادر کرده تا مانع رأی دادن مهاجران بدون مدارک شناسایی در انتخابات آمریکا شود.


باید منتظر بود و دید ترامپ چه تدابیر دیگری برای بالا بردن شانس پیروزی خود تدارک دیده است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۹
۰
مطمئن باشید برنده میشه. چون استاد برنده شدن هست. دوست ندارما ولی استاد انداختنه . بنگاه داره دیگه. برنده میشه. همون 2016 هم علی رغم همه نظرسنجی ها و علی رغم میلم گفتم برنده میشه و شد. تمام عمر کارش برنده شدن به هر روشی بوده. خیلی هم دلتون را خوش نظر سنجیها نکنید. ترامپ جزو اون افرادیه که تا دقیقه 121 هم مبارزه را رها نمی کنه و ایمان بسیار بالایی داره (منظورم ایمان به خدا نیست) کسی میتونه شکستش بده که تا دقیقی 122 دوام بیاره و اون شخص نه هیلاری بود و نه بایدن
گوشتیران
قالیشویی ادیب