دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1399 - 14:45
آنا گزارش می‌دهد؛

ورود کرونا به داستان‌های ایرانی/ ثبت خاطرات و مخاطرات کرونا توسط نویسندگان

پس از گذشت چندماه از ورود ویروس کرونا در ایران این ویروس توسط نویسندگان وارد کتاب‌ها شده است.
کد خبر : 506070
022A5738.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اسفندماه سال گذشته در آخرین روزهای باقی‌مانده از سال و در آستانه سال جدید ویروس کرونا پس از ورود به کشورهای مختلف در جهان پا به ایران گذاشت. این مهمان منحوس علاوه بر به خطر انداختن سلامت مردم و به کام بیماری و بعضاً مرگ کشاندن مردم تغییرات بسیاری در سبک زندگی فردی و اجتماعی ایجاد کرد و بسیاری از فعالیت‌‌های فرهنگی و هنری را تحت‌تأثیر قرار داد.


با گسترش شیوع ویروس کرونا گروه‌های جهادی و مردمی در کنار کادر درمان در خط مقدم مبارزه با این بیماری مورد توجه قرار گرفتند. در این میان اهالی فرهنگ و ادب کشور تلاش کرد تا زمان عبور از این بحران به نحوی در کنار مردم باشد. در همین راستا بسیاری از جشنواره‌های ادبی با موضوع ویروس کرونا فراخوان داده و برنامه‌هایی را به مرحله اجرا گذاشتند.


در بین فعالیت‌های فرهنگی اهالی شعر و ادب در طی هفت ماه درگیری ایران با ویروس کرونا چندین کتاب مرتبط با این موضوع منتشر کرده است که در ادامه به مرور چند نمونه از آنها در حوزه داستان می‌پردازیم.


«دوران کوران» اثر سید حسام‌الدین رایگانی


رمان «دوران کوران» اثر سید حسام‌الدین رایگانی روایت داستانی عاشقانه و اجتماعی در بستر دو‌ ماه ابتدایی شیوع ویروس کرونا به نگارش درآمده است. در این رمان روایت‌هایی حقیقی از کادر درمان و فضای بیمارستان‌ها با تخیل نویسنده تلفیق شده‌اند تا یک ملودرام رقم بخورد.



رایگانی با حضور در بیمارستان‌های مسیح دانشوری، بعثت و بقیةالله در تهران که در ایام اوج شیوع ویروس کرونا محل بستری شدن بیماران کرونایی بود با کادر درمانی اعم از پزشکان و پرستاران گفتگو کرده تا بتواند داستانی تلفیقی بنویسد که بر مبنای مسائل روز، مخصوصاً بیماری کرونا باشد.


انتشارات کتابستان معرفت رمان «دوران کوران» را در قطع رقعی و 310 صفحه با قیمت 45 هزار تومان منتشر کرده که  پس از دو ماه به چاپ دوم رسیده است


«من هم کورونا گرفتم» اثر روح‌الله حسینی


روح‌الله حسینی (عطش) با رمان «من هم کورونا گرفتم» برنده جایزه نخست هشتمین سمپوزیوم و پنجمین جشنواره ملی خودمراقبتی و آموزش بیمار، ویژه همه‌گیری کووید ۱۹ شد و توسط نشر لوگوس وارد بازار کتاب شد.



«من هم کورونا گرفتم» روایتی است اول‌شخص از زبان یک قهرمان ورزش بوکس که سال‌ها پیش ورزش را به شوق ادبیات و نوشتن کنار گذاشته، و اینک بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در کشاکش میان مرگ و زندگی قرار گرفته است.


قهرمان داستان در کتابخانه شخصی‌اش قرنطینه شده است و در این تنهایی ایجاد شده گذشته و آینده خویش را از نظر می‌گذراند. او در کنار مبارزه با بیماری با تناقضات فردی، اجتماعی، سیاسی و فلسفی‌ای که ذهنش را به‌شدت درگیر کرده‌اند نیز مواجه می‌شود.


مجموعه داستانک «کلمات علیه کرونا»



کتاب «کلمات علیه کرونا» شامل داستانک‌های برگزیده مسابقه‌ای‌ است که نشر سرای خودنویس در بهار ۱۳۹۹ با عنوان «کلمات علیه کرونا» برگزار کرد و آثار برگزیده هیئت داوران در قالب کتاب چاپ و منتشر شد.


مسابقه‌ کلمات علیه کرونا از تاریخ ۲۶ اسفند ۹۸ تا پایان فروردین ۹۹ با هدف تبدیل تهدید کرونا به فرصتِ کشف استعداد داستانک‌نویسی برگزار شد.


در بین آثاری که در این مسابقه شرکت کردند سه اثر به‌عنوان نفرات اول تا سوم معرفی و ۲۳۴ اثر دیگر نیز از سوی داوران شایسته تحسین اعلام شدند. مجموع این 237 اثر در قالب کتاب «کلمات علیه کرونا» گردآوری و در ۱۰۴ صفحه از سوی نشر سرای خودنویس در دو نسخه کاغذی و الکترونیکی در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب