دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1399 - 11:58

چرا بزرگ‌ترین داروخانه غیرمجاز کشور برچیده نمی‌شود؟

خیابان ناصرخسرو در تهران، از قدیم‌الایام به پاتوق فروشندگان غیرقانونی دارو معروف شده است و به نظر می‌رسد قرار نیست بزرگ‌ترین داروخانه غیر قانونی کشور، برچیده شود.
کد خبر : 506043
3400331.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، با شیوع کرونا و ترس و وحشت مردم از این ویروس و تلفاتی که بر جا می‌گذارد، به یکباره بازار دارو‌های ضد کرونایی داغ شد. تا جایی که دوباره خیابان ناصرخسرو بر سر زبان‌ها افتاد. این در حالی است که هر وقت یک داروی مهم در کشور کمیاب می‌شود، همه نگاه‌ها به سمت و سوی ناصرخسرو دوخته می‌شود.

 

گویی همگان انتظار داریم داروی مورد نیازمان را از همین خیابان تهیه کنیم. در این بین، آنچه می‌تواند جان و مال مصرف کنندگان دارو‌های ناصرخسرو را تهدید کند، تقلبی بودن اغلب این دارو‌ها است. همین طور که شنیدیم در ماجرای یک قلم داروی ضد کرونایی نیز چنین اتفاقی افتاد و داروی چند ده میلیون تومانی، تقلبی از آب در آمد.
سید علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که چرا ناصرخسرو برچیده نمی‌شود، گفت: این ماجرا ریشه در مسائل اقتصادی کشور دارد.
وی با این مقدمه که اوج گیری سابقه فروش دارو در ناصرخسرو به زمان جنگ باز می‌گردد، افزود: در آن زمان، تحریم‌ها و مسائل اقتصادی باعث شد دارو‌های مورد نیاز در کشور کمیاب شود و نشتی‌هایی در واردات، توزیع و عرضه دارو وجود داشت که باعث می‌گردید دارو وارد بازار غیر قانونی شود.
فاطمی با عنوان این مطلب که در حال حاضر ناصرخسرو خیلی بزرگ و پیچیده‌تر شده است، ادامه داد: بازار فروش غیرقانونی دارو به سمت فضای مجازی گرایش پیدا کرده و با یک تماس تلفنی و کارت به کارت پول، سفارش دارویی خود را دم درب خانه تحویل می‌گیرید. در حالی که اغلب آن‌ها دارو نیستند.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، فعال بودن ناصرخسرو را ناشی از مسائل اقتصادی دانست و گفت: اگر به گونه در واردات رسمی اقدام کنیم که بیمار بتواند به هر دلیل داروی مورد نیاز خودش را تهیه کند و در واقع، محدودیت‌ها در واردات دارو‌های گران قیمت برداشته شود، ناصرخسرو نیز کم رنگ خواهد شد.
وی افزود: همان طور که می‌توان خودروی گران قیمت خارجی را به آسانی وارد کرد، باید این اختیار به داده شود که بتواند داروی گران قیمت مورد نیازش را تهیه کند و پزشکان نیز در تجویز دارو به سلیقه بیمار احترام بگذارند. در این صورت، می‌توان امیدوار بود که دارو‌های گران قیمت سر از ناصرخسرو در نیاورند.
فاطمی با اعلام اینکه در سال‌های ۸۶ تا ۹۶ وضعیت بازار دارویی کشور به گونه‌ای بود که ناصرخسرو کم رنگ شده بود، گفت: در این سال‌ها به دلیل وضعیت خوب ارزی در کشور، بازار ناصرخسرو از رونق افتاده بود. اما دوباره به دلیل بروز مشکلات اقتصادی، شاهد هستیم که ناصرخسرو دوباره سر زبان‌ها افتاده است.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، با تاکید بر اینکه نباید با سلامت مردم بازی کرد، تصریح کرد: آحاد جامعه اعم از پزشکان، داروسازان و مردم، باید شرایط اقتصادی را درک کنند و اجازه ندهند عده‌ای از وضعیت اقتصادی کشور سوءاستفاده کنند.

 


منبع: مهر


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب