دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مرداد 1399 - 16:08
پیغمبرزاده در گفتگو با آنا خبر داد؛

شناسایی 5 چالش پتروشیمی توسط دانشگاهیان و صنعتگران

مجری برنامه علمی پتروشیمی پایش آزاد با اشاره به لزوم توجه به این برنامه علمی گفت: طی جلسات مختلف برگزارشده با حضور صنعتگران این حوزه به شناسایی چالش‌ها و موانع موجود در مسیر پیشرفت این صنعت اقدام شده و موارد در پنج چالش عمده طبقه‌بندی شدند.
کد خبر : 505600
17253(1).jpg

سید محسن پیغمبرزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با بیان اینکه صنعت پتروشیمی ازجمله صنایعی است که منابع نفـت و گـاز را به محصولات باارزش افزوده بیشتر تبدیل می‌کند، گفت: بر اساس اهداف تعیین‌شده توسط وزارت نفت، چشم‌انداز صنعت پتروشیمی کشور در افق 1404، تبدیل‌شدن به اولین تولیدکننده مواد و کالاهای پتروشیمی ازلحاظ ارزش در منطقه است.


وی ادامه داد: لذا لزوم جایگزینی صادرات فرآورده‌های نفت و گاز و پتروشیمی به‌جای صدور نفت خام و گاز طبیعی کاملاً احساس می‌شود. بر اساس بند «الف» سیاست‌های کلی انرژی دوره چشم‌انداز، باید اقدامات مؤثری در جهت گسترش تحقیقات بنیادی و توسعه‌ای و تربیت نیروی انسانی و تلاش برای ایجاد مراکز جذب و صدور دانش و خدمات فنی و مهندسی انرژی در سطح بین‌الملل و ارتقای فناوری در زمینه‌های منابع و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی صورت پذیرد.


مجری برنامه علمی پتروشیمی تصریح کرد: با توجه به توصیه حجت‌الاسلام فرج‌الله براتی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان در راستای استفاده بهینه از پتانسیل عظیم دانشجویان تحصیلات تکمیلی، با کمک طرح پایش آزاد به شناسایی چالش‌های فراروی صنعت پتروشیمی، تعریف زمینه‌های پژوهشی کاربردی و درنهایت به تهیه نظام موضوعات در این صنعت، پرداخته‌شده است.


پیغمبرزاده اظهار کرد: در این راستا طی جلسات مختلف برگزارشده با حضور رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی استان احد نظرپور، و اعضای کمیته علمی با صنعتگران این حوزه به شناسایی چالش‌ها و موانع موجود در مسیر پیشرفت این صنعت اقدام شده و موارد در پنج چالش عمده طبقه‌بندی شدند.


وی افزود: این پنج چالش شامل ضعف در مراحل طرح و راه‌اندازی واحدهای پتروشیمی، ضعف در تولید اقتصادی محصولات پتروشیمی، سوء مدیریت در واحدهای خدمات جانبی (آب، هوا، برق، بخار) و واحدهای تعمیر و نگهداری، ضعف در عملیات غیر صنعتی و سازوکارهای نامناسب در بازرگانی و فروش محصولات می‌شود.


مجری برنامه علمی پتروشیمی خاطرنشان کرد: در جلسه گذشته بررسی چالش اول این برنامه علمی در کمیته ارزیابی و نظارت دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه موردبحث و بررسی قرار گرفت.


پیغمبرزاده با اشاره به اینکه در این چالش که بیشتر مسائل مربوط به انتخاب محل مناسب برای راه‌اندازی صنایع پتروشیمی و در نظر گرفتن ملاحظات فنی، اقتصادی و زیست‌محیطی لازم برای امکان‌سنجی راه‌اندازی این صنایع موردبحث قرارگرفته بود، تأکید کرد: 235 زمینه پژوهشی در منظرهای مختلف شامل جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، محیط‌زیست، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، فیزیک، مهندسی پلیمر، مدیریت، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک مورد تصویب اعضا قرار گرفت.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب