آیا ویروس کرونا بر امنیت آزمونها تاثیر گذاشته است؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا همه چیز ازجمله آزمونهای کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
نحوه برگزاری این آزمون سبب شده نگرانیهایی در زمینه تقلب در میان افکار عمومی و داوطلبان ایجاد شود.
عکسهایی که از جلسه آزمون منتشر شده نشان میدهد که برخی از داوطلبان توانستهاند گوشی موبایل یا اقلام دیگر به همراه ببرند.
چندی پیش موضوع موضوع قرنطینه طراحان سوال آزمون دوره دکتری به میان آمد و به گفته ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از اسفندماه 98 این افراد در قرنطینه به سر میبرند.
در ادامه مشخص شد که سوالات از طراحان مختلف دریافت میشود و در نهایت سوالات تصادفی انتخاب میشود بنابراین طراحان نمی دانند که کدام سوال در آزمون امسال مطرح میشود.
بررسیها نشان داد مهمتر از طراحان کسانی که سوالات را چاپ میکنند در قرنطینه هستند. این افراد در چاپخانه سازمان سنجش آموزش کشور واقع در شهر کرج ماندگار شدند.
بعد از برگزاری آزمون تعدادی از داوطلبان اعلام کردند زمان چاپ سوالات که در دفترچه نیز مشاهده میشد مربوط به 9 اسفندماه 98 بود به همین دلیل این گمانهزنی قوت گرفت که شاید سوالات به خارج از محل چاپ سوالات درز کرده باشد.
چراکه سوالاتی که برای آزمون 9 اسفندماه طراحی شده بودند امحا نشدند. از طرفی هم عدهای گوشی تلفن همراه یا اقلام دیگر به همراه داشتند.
ترس از بیماری کرونا باعث شده که بسیاری از مراقبان نتوانند خود را به داوطلبان نزدیک کنند و کنترلها ورودی مربوط به دستگاه بادی سرچ(فلزیاب دستی) بود.
این دستگاه فلز را شناسایی میکند. در صورتیکه داوطلبان هر چیز فلزی به همراه داشتند بلندگوی هشدار این دستگاه به صدا درمیآمد. جالب است که حتی اگر برخی در بدنشان پلاتین هم داشته باشند این دستگاه آلارم میدهد.
به همین دلیل در صورت بلندشدن صدای هشدار داوطلبان میتوانستند اعلام کنند که زیورآلات به همراه دارند یا اینکه در بدنشان پلاتین است. از آنجائیکه امکان کنترل این موارد به دلیل شیوع ویروس کرونا وجود نداشت بیم آن میرود که عدهای در این میان سوءاستفاده کرده باشند.
تعدادی از داوطلبان هم توانسته بودند درباره سوالها با هم همفکری کنند چراکه به گفته برخی مراقبان به داوطلبان نزدیک نمیشدند و در راهپلهها حضور داشتند.
بسیاری از داوطلبان انتقادات خود را در زمینه تقلب در فضای مجازی اعلام کردهاند. یکی از کاربران توئیتر نوشته است: «امنیت آزمون و جلوگیری از تقلب حتی از مسائل بهداشتی هم مهمتره. سالهای قبل هم تقلب زیاد بود چه برسه به بدون بازرسی بدنی.»
کاربر دیگری در صفحه شخصی خود آورده است: «همانطور که ملاحظه شد هیچ پروتکل بهداشتی در کنکور دکتری برگزار نشد و امنیت کافی را نیز نداشت و شاهد تقلبهای گسترده نیز بودیم.»
داوطلب دیگر به تاریخ چاپ دفترچه اشاره کرده و نوشته: «حالا کرونا یک طرف این جریان استفاده از تلفن همراه توسط برخی داوطلبین و سوالاتی که مطابق تاریخ روی دفترچه و پاسخنامه برای اسفندماه بود خیلی ناراحت کننده تر هست که با این وجود رفتیم آزمون دادیم بعد امکان تقلب و لو رفتن سوال بالا بوده.»
کاربری نگرانی از تقلب را علت اصلی مخالف با برگزاری آزمون دانسته و اینگونه در پیام توئیتری خود نوشته: «حتی اون درس خوانهایی که راضی بودن با دیدن تقلبها مخالف شدن.»
عدهای هم عملکرد سازمان سنجش آموزش کشور را مردود دانسته و خواستاری رسیدگی به تقلبها شدهاند.
با این حال باید منتظر نتایج بود البته این دست از تقلبها کمتر امکان نمایان شدن دارند چراکه به نظر نمیرسد مکانیسمی برای کشف خودکار تقلب از روی پاسخها در آزمونها وجود داشته باشد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/