عزم جدی دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه آموزش عالی در کشورهای اسلامی/ تربیت هزاران سفیر انقلاب اسلامی و تقویت دیپلماسی علم و مقاومت
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حضور دانشجویان خارجی در همه کشورهای دنیا امری مرسوم است و در جمهوری اسلامی نیز شاهد جذب هزاران دانشجوی غیر ایرانی هستیم که در حال حاضر ۱۸ هزار نفر از آنان در دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان مشغول به تحصیل هستند.
برای تقویت دیپلماسی علم نیازمند تعاملات و تبادلات دانشجو و استاد برای همکاریهای مشترک میان کشورهای دنیا به خصوص جوامع اسلامی هستیم که هم از نظر علمی و هم از لحاظ اقتصادی برای کشور فایده بسیاری دارد و میتواند ایران اسلامی را به رشد پرشتاب علمی کشور کمک کند.
بیشتر بخوانید:
تبیین دیپلماسی علمی در حوزههای جهانی، ملی و دانشگاهی/ ریلگذاری توسعه و پیشرفت از طریق دیپلماسی علم
جذب حداکثری دانشجو و ارتقای کیفیت شعب در کشورهای منطقه با حضوری فعال و الهامبخش از جمله برنامههایی است که در معاونت بینالملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی دنبال میشود؛ واحدهای مختلفی در داخل کشور مشخص شده است که به جذب دانشجوی غیر ایرانی بپردازند و خدمات مناسب به آنان ارائه دهند. همچنین در واحدهای برونمرزی افغانستان، لبنان، امارات و آکسفورد انگلیس دانشجویان غیر ایرانی یا ایرانیان مهاجر جذب میشوند و در واحد آکسفورد نیز دورههای کوتاهمدت با همکاری دانشگاههای معتبر انگلیسی برگزار میشود.
اقدامات و تسهیلات بسیار خوبی در واحدهای اصفهان و تبریز برای دانشجویان غیر ایرانی فراهم شده است و این روند ادامه خواهد یافت و برای رفاه این دانشجویان برنامههای مختلفی عملیاتی خواهد شد.
دکتر ولایتی: دانشگاه آزاد اسلامی برای گسترش علم و فرهنگ در بین کشورهای اسلامی تلاش کند
دکتر ولایتی، رئیس هیئت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یکی از پدیدههای منحصربهفرد است که در جمهوری اسلامی ایران تأسیس شد، گفت: «این دانشگاه با ظرفیتهایی که در اختیار دارد، میتواند کارهای اساسی در کشور و منطقه انجام دهد.
انتظاری که از دانشگاه آزاد اسلامی داریم این است که این دانشگاه در گسترش علم و فرهنگ به صورت فرامرزی در بین کشورهای اسلامی تلاش کند.»
دانشگاه آزاد اسلامی اگر در کشورهایی که از نظر فرهنگی و اعتقادی به جمهوری اسلامی شباهت دارند، سرمایهگذاری کند زمینه مناسبی برای تربیت دانشمندان اسلامی در جهت تشکیل تمدن نوین اسلامی در آینده نزدیک خواهد بود.
همچنین این فرهیختگان با ظرفیت بالای خود میتوانند در عرصه تولید علم و قدرتمندی مسلمانان در دنیا نقشآفرینی کنند.
دکتر طهرانچی: لزوم وجود دیپلماسی الهامبخش در دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت وجود دیپلماسی الهامبخش، میگوید: «الهامبخشی بهعنوان راهبرد نظام علمی در بخش بینالملل از سوی مقام معظم رهبری در بند ۶ سند ابلاغیه حوزه علم و فناوری بسیار مورد تأکید قرار گرفته و همین امر اهمیت آن را دوچندان میکند. درواقع نگاه علمی شمال به جنوب که در گذشته تاریخی نظام سلطه وجود داشته، تنها با دیپلماسی فعال علمی الهامبخش میتواند جایگزین شود که این موضوع باید در دانشگاه انجام شود و نیازمند حضور خبرگان این راه است.»
به گفته دکتر طهرانچی، «امروز دانشگاه آزاد اسلامی دارای سازوکار جذب دانشجوی خارجی است و این امر اتفاقی در دانشگاه صورت نگرفته است. شیخ عطار، توانست مسیر اشتباه واحدهای خارجی در گذشته را اصلاح کرده و با رسیدگی به امور، شفافسازی را در دستور کار واحدهای بینالملل قرار دهد. وی با تمام وجود ایستادگی کرد تا شعب خارجی دانشگاه آزاد اسلامی، شعب حیاط خلوت نباشند و این امر از افتخارات وی است.»
دانشگاه آزاد اسلامی با کمک دیپلماسی علمی میتواند در راستای عزت، حکمت و مصلحت در چهارچوب سیاستهای جمهوری اسلامی در حوزه بینالملل کار اساسی و بنیادی کند و با شکوفا کردن استعدادهای دانشجویان علاقهمند به تحصیل در رشته روابط بینالملل تحول خوبی در عرصه علم در خدمت بشریت و توسعه کمی و کیفی کشورهای اسلامی رقم بزند.
بروجردی: پیشنهاد تأسیس دو دانشگاه علوم پزشکی در کشورهای منطقه
علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا میگوید: «برنامهای که برای معاونت بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفتهایم این است که به صورت کمی و کیفی کارها را پیش ببریم؛ با توجه به اینکه در مقایسه با تعدادی از کشورهای منطقه به لحاظ کمیّت عقب هستیم و آنها به لحاظ هزینههای بالایی که میکنند موفق شدهاند تعداد بیشتری دانشجوی خارجی جذب کنند، باید این کاستی را برطرف کنیم.»
به گفته وی، «علاوه بر توسعه کمی باید باید بتوانیم رشتههای تأثیرگذار و کیفیت بالا را در دانشگاه آزاد اسلامی دنبال کنیم؛ اولین پیشنهادی که خدمت ریاست دانشگاه ارائه شد تأسیس دانشگاه علوم پزشکی در دو کشور منطقه بود؛ امیدواریم با مذاکراتی که صورت میگیرد و تفاهمی که انجام میشود بتوانیم ظرفیت بالا بردن کیفیت رشتههای مورد نیاز و تأثیرگذار را هرچه بیشتر عملیاتی کنیم.»
معاون بینالملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی میافزاید: «با توجه به ظرفیت بالای بیمارستانهای جمهوری اسلامی در دبی و نجف میتوانیم زمینه تأسیس دانشگاههای علوم پزشکی را فراهم کنیم. با توجه به اینکه شرط لازم هر دانشگاه علوم پزشکی، وجود بیمارستان است.»
دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بینالملل نقش مؤثری در دیپلماسی و امنیت نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد و با توجه به بیانات و رهنمودهای امام خامنهای، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سند دانشگاه آزاد اسلامی میتواند هزاران سفیر انقلاب اسلامی تربیت کند و هرکدام از فارغالتحصیلان این دانشگاه بهعنوان سفیر علمی و فرهنگی، تصویری زیبا از ایران اسلامی به رخ جهانیان نشان دهند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/پ
انتهای پیام/