دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آبان 1394 - 13:31
یک استاد دانشگاه در رشته اورولوژی:

سرطان بیضه از شایع‌ترین تومورهای سیستم تولید مثل مردان است

یک استاد دانشگاه در رشته اورولوژی عنوان کرد: سرطان بیضه در مردان جوان شایع‌تر است که قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس و همچنین سابقه عارضه «بیضه نزول نکرده» از عوامل مهم ابتلا به آن است.
کد خبر : 50488

پروفسور سیاوش فلاحت‌کار در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره سرطان بیضه گفت: سرطان بیضه از شایع‌ترین تومورهای سیستم تولید مثل مردان است که این سرطان بیشتر در نزد مردان جوان دیده می‌شود.


وی افزود: مهم‌ترین شکل تظاهر این بیماری بزرگ شدن نامتقارن و لمس توده در بیضه است. معمولا این توده بدون درد بوده و در موقع لمس می‌تواند به صورت توده نرم یا سفت احساس شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سرطان بیضه گاهی نامنظم و خیلی بزرگ است، گفت: سونوگرافی یک وسیله تشخیصی خوبی برای این تومور است و غالبا پزشکان را به تشخیص صحیح می‌رساند.


فلاحت‌کار یادآور شد: سرطان بیضه گاهی باعث بالا رفتن بعضی نشانگر‌ها در خون می‌شود که به آنها تومور مارکر (تومور مارکر موادی اغلب پروتیینی‌ هستند که در ادرار یا سرم فرد وجود دارند و توسط تومور یا بدن فرد در پاسخ به سرطان تولید می‌شوند) گفته می‌شود که علاوه بر ارزش تشخیصی باعث می‌شود که حین درمان نیز پزشکان از میزان موفقیت درمانی مطلع شوند.


این پروفسور اورولوژی افزود: مثل اغلب سرطان‌ها هنوز به درستی علت سرطان بیضه مشخص نیست، ولی در معرض اشعه ایکس بودن و همچنین سابقه عارضه «بیضه نزول نکرده» از عوامل مهم ایجاد این سرطان به شمار می‌رود.


وی عنوان کرد: اگر این سرطان زود تشخیص داده شود، می‌تواند به طور کامل درمان کرد اما در صورت پیشرفت بیماری تنها راه درمان برداشت بیضه به همراه تومور است.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه خوشبختانه این تومور معمولا به خوبی به شیمی درمانی و رادیوتراپی پاسخ می‌دهد، گفت: بنابراین بیماران با پیگیری بیماری خویش می‌توانند درمان شوند.


فلاحتکار خاطرنشان کرد: شایان ذکر است که بهترین راه برای تشخیص زودرس این بیماری معاینه منظم بیضه‌ها خصوصا نزد مردان جوان ٢٠ تا٤٠ ساله است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب