دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1399 - 16:04
نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی:

شورای هماهنگی آموزش عالی استان هرمزگان تشکیل شود

نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی گفت: برای رسیدن به نتیجه مطلوب در حوزه آموزش عالی باید آمایش رشته‌ها و نیازسنجی منطقه با تشکیل شورای هماهنگی آموزش عالی استان متشکل از رؤسای دانشگاه‌ها و صاحبان صنایع شکل بگیرد.
کد خبر : 504859
003.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندرعباس، محمد آشوری در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس که با حضور معاون عمرانی استاندار هرمزگان، دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان و دیگر رؤسای شورای تخصصی حوزه‌های مختلف در واحد بندرعباس برگزار شد بر حرکت دانشگاه‌ها در مسیر حل مشکلات و موانع جامعه و شکوفاسازی ظرفیت‌های منطقه تأکید کرد.


این نماینده مجلس اظهار کرد: دانشگاه‌ها باید با شناخت نقاط قوت و ضعف استان با هم‌افزایی و مشارکت دانشگاهیان بتوانند با کنارگذاشتن موانع راه را برای رسیدن به توسعه پایدار هموار کنند.


وی دستیابی به اهداف عالی توسعه در حوزه‌های مختلف را مستلزم ترسیم نقشه راه و آینده‌نگری دانست و بیان کرد: همه طرح‌ها، برنامه‌ها و پروژه‌های اجرایی باید براساس آمایش سرزمین و تأمین نیروی انسانی متخصص و کارآمد در آن حوزه همراه باشد تا بتواند با قرارگرفتن در مسیر اصلی خود پاسخگوی نیازهای مردم منطقه باشد.



نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه فعالیت‌ها باید براساس سیاست‌ها و خط‌مشی تعیین‌شده باشد، اضافه کرد: آسیب‌های امروز استان نتیجه تک‌روی، عدم مسئولیت‌پذیری و بی‌اعتقادی به کار گروهی و هم‌افزایی است که باید با کار تشکیلاتی، انسجام، همدلی و نگاه سازندگی، استان را در مسیر توسعه قرار دهیم.


همه فعالیت‌ها پیوست فرهنگی و اقتصادی داشته باشند


آشوری با تأکید بر اینکه همه فعالیت‌های استان باید پیوست فرهنگی و اقتصادی داشته باشند، خاطرنشان کرد: با توجه به قرارگرفتن کشور در شرایط حساس، تصمیم‌گیری و فعالیت‌های دانشگاه‌ها باید به پیشرفت علمی، تقویت  فرهنگی، اقتصاد و ایجاد شور و نشاط و امید در جامعه بینجامد.


نماینده مردم بندرعباس در مجلس با اشاره به نقش مهم دانشگاه در شتاب‌بخشی سیاست‌های راهبردی کشور تصریح کرد: برای رسیدن به نتیجه مطلوب در حوزه آموزش عالی باید آمایش رشته‌ها و نیازسنجی منطقه با تشکیل شورای هماهنگی آموزش عالی استان متشکل از  رؤسای دانشگاه‌ها و صاحبان صنایع شکل بگیرد تا اهداف بلندمدت و پایدار با راهکاری هدفمند و همگرا به دور از موازی‌کاری در راستای توسعه همه‌جانبه اتفاق بیفتد.


وی هرمزگان را استانی غنی و سرشار از ظرفیت‌های عظیم و تأثیرگذار دانست و عنوان کرد: دریا یکی از ظرفیت‌های بزرگ استان است که تاکنون نتوانسته‌ایم به دلایل مختلف در حوزه اقتصاد دریاپایه و دریامحور به‌خوبی از مواهب آن بهره‌مند شویم در حالی که بسیاری از کشورهای همسایه استفاده‌ها و سودهای کلانی را از این مهم نصیب خود کرده‌اند.


نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان را رضایت‌بخش و قابل تحسین دانست و تأکید کرد: عملیاتی‌کردن محورهای گام دوم انقلاب در دانشگاه و تبیین منویات رهبری بین قشر جوان و دانشگاهی بیانگر حرکت این دانشگاه در مسیر اهداف انقلاب و تحقق تمدن نوین اسلامی بوده که این خود نویددهنده حرکت روبه‌رشد این دانشگاه برای ورود به مبحث  فناوری و کارآفرینی است.


لزوم بازنگری در رشته‌های دانشگاهی با توجه به ایجاد ظرفیت‌های جدید در شرق هرمزگان


معاون عمرانی استاندار هرمزگان هم گفت: وجود 22 هزار دانشجوی فعال، 18 واحد و مرکز با زیرساخت مناسب، اعضای هیئت علمی مجرب و کارکنان پرتلاش مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت بزرگی است که تاکنون توانسته خدمات درخور توجهی در استان هرمزگان ارائه کند.



رضا مدرس بازنگری در رشته‌های دانشگاهی را با توجه به ایجاد ظرفیت‌های جدید در شرق استان بسیار مهم دانست و یادآور شد: افزایش رشته‌ها باید متناسب با ظرفیت‌های ایجادشده در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی باشد؛ زیرا ظرفیت‌های جدید ایجادشده در سواحل مکران نیاز به نیروهای کاردان، فنی، متخصص  و ماندگار دارد که باید به فکر عملیاتی‌شدن آن بود.


وی تأمین نیروی متخصص و کاردان صنایع را از وظایف دانشگاه‌ها خواند و عنوان کرد: ایجاد منطقه اقتصادی نفت و گاز سواحل مکران یکی از ظرفیت‌های ایجادشده است که دانشگاه باید با پرورش تکنسین در این رشته‌ها، نیاز این صنعت را به‌خوبی نیازسنجی و برآورده کند.


این مقام مسئول گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه دانشگاه و صنعت و حضور دانشجویان به‌عنوان کارآموز در صنایع استان از مواردی است که باید در راستای تقویت نیروی انسانی مورد نیاز صنایع صورت گیرد.


تولید علم و حل مسائل جامعه و صنعت مهم‌ترین مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان


دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز با تشریح برنامه‌ها و سیاست‌های این دانشگاه در استان اظهار کرد: تولید علم و حل مسائل جامعه و صنعت از مهم‌ترین مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی در استان هرمزگان بوده که این دانشگاه به‌طور جدی به آن ورود کرده و درصدد انعقاد تفاهم‌نامه همکاری و بهره‌برداری از این ظرفیت بزرگ در استان است.


احسان کامرانی ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی را ظرفیتی بزرگ و تأثیرگذار خواند و بیان کرد: بهره‌مندی از اعضای هیئت علمی توانمند و صاحب‌نظر در تربیت نیروی انسانی متخصص، زیرساخت‌های مناسب، امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی ازجمله ظرفیت‌هایی است که توانسته این دانشگاه را به یکی از بهترین دانشگاه‌های استان تبدیل کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با اشاره به فعالیت‌های پژوهش‌محور و راه‌اندازی سراهای نوآوری در این دانشگاه گفت: دانشگاه مصمم است تا با راه‌اندازی سراهای نوآوری در حوزه‌های پزشکی، فناوری، بهزیستی، غذایی، دارویی و ... تحول بزرگی در زیرساخت‌های توسعه و اشتغال‌زایی ایجاد کند و بتواند با پیاده‌کردن اهداف دانشگاه‌های نسل جدید بر پایه تولید ثروت حرکت کند.


وی تولید بذر هیبریدی را یکی از اقدامات این دانشگاه در حوزه کشاورزی خواند و اظهار کرد: تولید بذر هیبریدی با کمک دانشگاه اصفهان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌هایی است که در راستای تقویت بنیه کشاورزی و جلوگیری از خروج ارز از کشور انجام شده و با جدیت در حال گسترش آن در سایر مناطق استان هستیم.


به گزارش آنا، در ابتدای این جلسه معاونان و رؤسای شورای تخصصی حوزه‌های مختلف دانشگاه گزارشی از عملکرد، برنامه‌ها و مشکلات حوزه‌های خود ارائه کردند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب