دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مرداد 1399 - 21:10
دکتر طهرانچی:

نگاه ما در دوره جدید مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، عبور از تمرگزگرایی به سمت مدیریت استانی است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: نگاه ما در دوره جدید مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، عبور از تمرکزگرایی به سمت مدیریت استانی است.
کد خبر : 504216
637313849009534774_B.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تکریم و معارفه معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی که عصر امروز در سازمان مرکزی برگزار شد، با بیان اینکه اساساً پیشرفت علمی در کشور به‌عنوان یکی از نقاط اصلی و محورهای سه گانه اقتدار کشور مورد توجه قرار می گیرد، گفت: از آنجا که جمهوری اسلامی ایران سه محور درهم تنیده «فرهنگ»، «اقتصاد» و «علم» را به‌عنوان اصول اقتدار می‌شناسد، نظام علمی و تحولات آن بیش از گذشته مورد توجه جامعه و حتی دشمنان این مرز و بوم قرار می‌گیرد. در این میان دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بخش بزرگی از نظام یکپارچه آموزش عالی کشور مورد توجه همگان است.


وی ادامه داد: تحولات در دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند منشأ تحولات بزرگی در کشور باشد، همان‌طور که اگر این دانشگاه عملکرد نامناسبی داشته باشد، تأثیر منفی آن در جامعه مشهود است. دانشگاه آزاد اسلامی از ظرفیت ویژه‌ای برخوردار است که دانشگاه‌های نخبگانی از آن بی بهره‌اند و آن گستردگی و اجتماعی بودن دانشگاه آزاد اسلامی است، چرا که بیش از 40 درصد آموزش عالی کشور به‌صورت شبکه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی کنار یکدیگر قرار گرفته است.


دکتر طهرانچی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، «علم و پژوهش» را به‌عنوان ستون اول و «اخلاق و معنویت» را به‌عنوان ستون دوم ترسیم کرده‌اند که سازنده «سبک زندگی» خواهند بود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی که همگام و همزمان با گام دوم انقلاب، وارد گام دوم حیات خود شد، به دلیل دارا بودن میلیون‌ها فارغ التحصیل و صدها واحد دانشگاهی در سراسر کشور، همواره مورد هجمه کج‌اندیشان و بدخواهان داخلی و دشمنان خارجی بوده است. مقام معظم رهبری در دیدار با دانشگاهیان صراحتاً فرمودند که پیشرفت علمی، دشمن دارد و هر جا بخواهد اوج بگیرد، موانعی برای آن ایجاد خواهد شد. به همین دلیل دشمنان دانشگاه آزاد اسلامی آن را رها نخواهند کرد، چرا که در ریل پیشرفت قرار گرفته است.


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بحمدالله در دو سال اخیر گام های مؤثر و بزرگی در جهت تحول و پیشرفت برداشته است، گفت: اگرچه در شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور، سختی شرایط به دانشگاه آزاد اسلامی نیز دیکته شده، اما بلاشک اگر همت همکاران دلسوز و متعهد نبود، دانشگاه آزاد اسلامی نیز با مشکلاتی عدیده مواجه می شد. وقتی در دانشگاه آزاد اسلامی شروع به کار کردیم، با مجاهدت عزیزانی که با نیت خدمت به خلق و رضایت خداوند وارد این عرصه شده بودند، توانستیم شرایط را سر و سامان بخشیم و نه تنها از کاهش تعداد دانشجو ضرر و زیانی متوجه دانشگاه نشد، بلکه شرایط سخت پشت سر گذاشته شد و در سال 98 با افزایش بیش از صد هزار نفری دانشجو در مقطع کارشناسی روبه‌رو شدیم.


دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: اگرچه شیوع ویروس کرونا 1500 میلیارد تومان خسارت مستقیم به دانشگاه آزاد اسلامی وارد کرد، اما با همت مدیران در حوزه‌های مختلف از جمله مدیریت بودجه و مدیریت یکپارچه اطلاعات، فراهم آوری زیرساخت‌های لازم برای حرکت رو به جلوی دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شده و... امروز به آینده روشن دانشگاه آزاد اسلامی امیدوار هستیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برای ادامه حرکت روی به جلوی این دانشگاه، لازم است سیاست‌های جدیدی با توجه به شرایط فعلی تعریف شود، گفت: در گذشته، بسیاری از تصمیماتی که باید در سطح استان‌ها گرفته می‌شد، در مرکز مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نهایی می‌شد. در آغاز مدیریت جدید دانشگاه، تقریباً همان تمرکزگرایی و مدیریت مرکزی وجود داشت، اما نگاه ما در دوره جدید مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، عبور از تمرکزگرایی به سمت مدیریت استانی است.


وی افزود: برای تحقق این امر، لازم بود هیئت‌های امنای استانی تقویت شوند و جایگاه و هویت خود را پیدا کرده و اداره استانی واحدها مبتنی بر هیئت امنای استانی جدی‌تر شود. بدین منظور برنامه ریزی‌های مختلفی صورت گرفته و سامانه‌هایی ایجاد شده که به‌زودی رونمایی خواهد شد.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شرایط فعلی، نظام آموزش عالی را 10 سال جلوتر برده است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نبود و ناچار به سازگاری با شرایط جدید بود. برای محقق شدن این سازگاری، چند برنامه به‌صورت موازی در دانشگاه آزاد اسلامی در دستور کار قرار گرفته است؛ اجرای نظام هوشمند و یکپارچه داده در دانشگاه، ایجاد یک مرکز ویژه برای هیئت‌های امنای استانی در حوزه ریاست، تقویت معاونت توسعه مدیریت و منابع و... از جمله این برنامه‌هاست.


دکتر طهرانچی با بیان اینکه مسئله هیئت‌های امنای استانی در وزارت علوم و وزارت بهداشت در یک مرکز ویژه اداره می‌شود، تصریح کرد: وجود چنین مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی نیز ضروری به نظر می‌رسید، چرا که هم باید 31 هیئت امنای استانی به‌صورت مستقل عمل کنند و هم لازم بود که این 31 هیئت امنا در یک دفتر ویژه وحدت عمل داشته باشند. از این رو از حضور دکتر مشکینی به‌عنوان نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه در هیئت‌های امنای استانی بهره مند خواهیم شد و دکتر فداکار که دارای تجارب ارزشمندی در مدیریت حوزه‌های اداری و مالی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، وزارت ارشاد و دانشگاه پیام نور است نیز به‌عنوان سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع، به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی خواهد پیوست.


وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز مانند تمامی کشور - و حتی دنیا - دچار مشکلات مالی هستند. امیدواریم با همت عزیزان با تجربه و متعهد که در حوزه‌های مرتبط از توانمندی‌های بالایی برخوردارند، بتوانیم از حقوق آنها دفاع کنیم و با چابکی، سختی‌ها را پشت سر بگذاریم.


دکتر طهرانچی در پایان تأکید کرد: این جلسه به منظور تقویت حوزه توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی و آشنایی با رویکردهای جدید این حوزه تشکیل شده است.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب