دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مرداد 1399 - 12:54
عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

افزایش تخصیص اعتبار به هیئت‌های ورزش‌های دانشگاهی استان‌ها/ بانک اطلاعاتی ورزش دانشگاه‌های سراسر کشور تهیه می‌شود

کاندیدای ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی از ظرفیت‌های نادیده گرفته شده در حوزه ورزش دانشگاهی می‌گوید.
کد خبر : 504134
414a074c-9758-40b0-a438-44c0a2341ae3.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-محدثه حسینی؛ شاید در بین اخبار ورزشی، خبر موفقیت تیم‌های دانشجویی در مسابقات حرفه‌ای و یا درخشش دانشجویان کشورمان را در مسابقات آسیایی و جهانی را شنیده باشید و ناخودآگاه جای خالی خود و یا دانشجویانی را که می‌شناسید، در ترکیب تیم اعزامی کشورمان به آن مسابقه را حس کرده‌اید.


مسئول اعزام تیم به مسابقات آسیایی و جهانی دانشجویان، فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است و این تیم‌ها متشکل از دانشجویان تمامی بخش‌ها آموزش عالی اعم از دانشگاه آزاد اسلامی، پیام‌نور، جامع علمی کاربردی و دیگر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور است. گاه به اختصار به این فدراسیون، فدراسیون دانشجویی نیز گفته می‌شود.


این روزها فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی تنها فدراسیون دارای مصوبه مجلس شورای اسلامی است. با توجه به اتمام دوره مسئولیت محمدرضا دهخدا، رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی و بازنشستگی وی تا برگزاری مجمع عمومی برای انتخاب رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی، محمدحسین علیزاده، مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حفظ مسئولیت به‌عنوان سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد.


پیش از این مقرر بود مجموع انتخابات فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی ۱۹ اسفندماه سال جاری برگزار شود که به علت شیوع ویروس کرونا این انتخابات به تعویق افتاد. پس از این تاریخ نیز مقرر شد، ۳۱ تیرماه سال جاری مجمع انتخابات ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی برگزار شود که بنا بر نامه فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا در شهر تهران مجمع انتخاباتی فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی لغو شد.


تاکنون آقایان هادی بشیریان، محمد پورکیانی، داوود حومنیان شریف‌آباد، جواد شهلایی باقری، جمشید همتی و عبدالمهدی نصیرزاده ۶ کاندیدای هستند که شرایط لازم را برای به‌ دست آوردن سکان ریاست فدراسیون کسب کرده‌اند.


از هیمن رو به سراغ جمشید همتی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و یکی از کاندیدهای ریاست این فدراسیون رفته‌ایم تا نظر خود را در خصوص «ورزش دانشجویی» و کاستی‌ها و فرصت‌‌های این حوزه جویا شویم.




بیشتر بخوانید:


بی‌توجهی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی به استعدادهای دانشجویان/ ضرورت اصلاح ظرفیت‌های نادیده گرفته شده ورزش دانشگاهی


ظرفیت‌ها و نواقص فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در یک نگاه




آنا: پیشنهادهای شما برای ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی چیست؟


همتی: تهیه بانک جامع اطلاعاتی از مربیان داوران متخصصان ورزشکاران قهرمانان و نخبگان ورزشی دانشگاه‌ها یکی از اموری است که باید در رأس کار قرار بگیرد. در این بانک اطلاعاتی باید زیرساخت‌ها و فضاها و اماکن ورزشی دانشگاه‌های سراسر کشور نیز جمع‌آوری شود و مشخص شود که در هر واحد دانشگاهی و در هر منطقه چه نیروی تخصصی و امکاناتی وجود دارد. این بانک اطلاعاتی در تدوین برنامه‌ها مسابقات و تهیه فرایند اجرای برنامه‌های ورزش دانشگاهی استفاده خواهد شد.


یکی دیگر از پیشنهادها و برنامه‌های من برای ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی، تهیه و تدوین برنامه راهبردی و آمایش سرزمینی است. در این برنامه راهبردی مشخص می‌شود که هر منطقه به هر یک از دانشگاه‌ها چه ظرفیت‌هایی دارند و شرایط اقلیمی سیاسی فرهنگی و اقتصادی هر یک از این دانشگاه‌ها در این طرح لحاظ می‌شود.


استفاده و بهره‌وری از فناوری‌های نوین در حوزه ورزش و افزایش تعامل بین دانشجویان و متخصصان رشته‌های مختلف در دانشگاه نیز یکی دیگر از برنامه‌ها مدنظر برای فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است به‌طور مثال می‌توانیم با استفاده از فناوری‌های نوین اپلیکیشن‌های تخصصی در حوزه ورزش را راه‌اندازی کنیم و در اختیار دانشجویان قرار دهیم.


متخصصان حوزه ورزشی دانشجویان رشته‌های مختلف ازجمله آی.تی، معماری، فنی و مهندسی می‌توانند با تعامل سازنده اپلیکیشن‌هایی مانند اپلیکیشن خدمات مشاوره ورزشی اپلیکیشن پایش سلامت و تندرستی دانشجویان و ازاین‌دست اپلیکیشن‌ها را راه‌اندازی کنند.


توسعه اختیارات هیئت‌های استانی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی


همچنین لازم است به هیئت‌های استانی که متولی ورزش دانشجویی در استان خود هستند اختیارات بیشتری داده شود همچنین باید با استفاده از طرح آمایش سرزمینی برنامه‌های مناسب هر بخش را به دانشگاه‌ها ابلاغ و انتظارات خود را از دانشگاه‌ها خواستار شویم و با ارائه منابع لازم منجر به توسعه ورزش دانشجویی در سراسر کشور شویم.


توسعه ورزش و فرهنگ ورزش کردن، پر کردن اوقات فراغت، توسعه زیرساخت‌های ورزشی در مناطق کم‌برخوردار، برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی، میزبانی مسابقات مرزی با کشورهای همسایه باید در برنامه‌ریزی‌های ورزش دانشجویی مدنظر قرار بگیرد.


 یکی از طرح‌های ویژه برای زمان ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی این‌جانب، عقد برادرخواندگی با دانشگاهی کشورهای همسایه است. این طرح منجر به توسعه ورزش دانشگاهی می‌شود.


ادامه دارد...


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب