۵ دلیل جدی احساس تشنگی مداوم
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، همه ما میدانیم که تامین آب مورد نیاز بدن برای حفظ شرایط مطلوب سلامت اهمیت دارد. این مسئله طی ماههای گرم تابستان از اهمیت بیشتری نیز برخوردار میشود. ورزش کردن، باغبانی یا حتی نشستن زیر نور خورشید برای مدتی طولانی در یک روز گرم و مرطوب میتواند موجب تعریق شود. شما از طریق تعریق آب بدن خود را از دست میدهید و برای پرهیز از کم آبی بدن باید این آب از دست رفته را جایگزین کنید.
بدن با با ایجاد احساس تشنگی به افزایش دمای بدن و تعریق واکنش نشان میدهد و پیامی روشن درباره نیاز به مصرف آب را ارائه میکند.
اما دلایل دیگری نیز برای احساس تشنگی وجود دارند و اگر همواره با این احساس مواجه هستید، بدون در نظر گرفتن این که چه میزان آب مینوشید یا در چه شرایط آب و هوایی قرار دارید، این میتواند نشانهای از بروز مسئلهای جدیتر باشد.
۵ بیماری که موجب احساس تشنگی می شوند
هیچگاه نباید مواجهه با احساس تشنگی شدید و غیر قابل تحمل را نادیده بگیرید؛ به ویژه اگر با علائم دیگر همراهی میشود. این میتواند به بروز مسئلهای جدی در بدن اشاره داشته باشد.
دیابت
احساس تشنگی شدید و مداوم اغلب یکی از نخستین نشانههای دیابت است. زمانی که بدن شما به میزان کافی انسولین تولید نمیکند یا به طور موثر از آن استفاده نمی کند، گلوکز بیش از حد در بدن جمع میشود. گلوکز در ادرار آب بیشتری جذب میکند و تکرر ادرار را به همراه دارد. این شرایط میتواند به کم آبی بدن و احساس تشنگی منجر شود.
کمخونی
کمخونی یا آنمی به معنای آن است که بدن به اندازه کافی گلبولهای قرمز سالم در اختیار ندارد. این می تواند به واسطه تخریب یا از دست دادن بیش از حد گلبول های قرمز یا ناتوانی بدن در تولید آنها رخ دهد.
کم خونی خفیف احتمالا موجب احساس تشنگی در فرد نمیشود اما در موارد کم خونی شدید، فرد می تواند با احساس تشنگی مداوم مواجه شود. او همچنین ممکن است سرگیجه، ضعف و تعریق بیشتر را تجربه کند.
بیماری کلیوی
کلیههای آسیب دیده نمیتوانند به خوبی مایعات را در خود نگه دارند و بدن برای پیشگیری از کم آبی، از طریق ایجاد احساس تشنگی شما را به نوشیدن آب بیشتر تشویق میکند.
با این وجود، تعادلی ظریف در اینجا وجود دارد. اگر به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستید، باید به تورم یا افزایش فشار خون خود توجه داشته باشید که میتواند نشان دهنده احتباس آب بیش از حد در بدن و اعمال فشار بیشتر بر قلب باشد.
مشکلات تیروئید
زمانی که غده تیروئید بیش از حد زیاد یا کم هورمون تیروئید تولید میکند که به ترتیب به نامهای پرکاری و کم کاری تیروئید شناخته می شوند، شما میتوانید اضطراب، خشکی دهان، و علائم دیگر که به احساس تشنگی منجر میشوند را تجربه کنید.
دیابت بی مزه
دیابت بی مزه شرایطی نادر است و میتواند موجب احساس تشنگی و تکرر ادرار در فرد شود. در بیشتر افراد، کلیهها حدود یک یا دو کوارت (حدود یک یا دو لیتر) ادرار در روز دفع میکنند. فردی مبتلا به دیابت بی مزه میتواند تا ۲۰ کوارت ادرار بی مزه در روز نیز دفع کند. ادرار دفع شده ظاهر و بویی شبیه به ادرار عادی ندارد زیرا اساسا تنها آب است که از بدن دفع میشود.
موارد دیگری که می توانند موجب احساس تشنگی شوند
برخی انتخابهای سبک زندگی و داروها نیز می توانند موجب احساس تشنگی زیاد و مداوم در انسان شوند.
سیگار کشیدن
تنباکو می تواند بر میزان بزاق تولیدی در دهان تاثیرگذار بوده و آن را کاهش دهد. این می تواند به خشکی دهان و احساس تشنگی مداوم منجر شود. همچنین، سیگار کشیدن میتواند موجب غلیظتر شدن بزاق شود، از این رو دیگر حالت آبکی نداشته و نمیتواند وظیفه خود برای مرطوب نگه داشتن دهان را به درستی انجام دهد.
یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات
یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات مانند رژیم غذایی کتو میتواند موجب احساس تشنگی در فرد شود زیرا کربوهیدراتها آب را جذب و در بدن نگه می دارند. بدون آنها، تکرر ادرار افزایش مییابد و فرد بیشتر اوقات با احساس تشنگی مواجه خواهد شد.
داروهای ادرارآور
داروهای ادرارآور اغلب برای درمان فشار خون بالا و همچنین نارسایی احتقانی قلب تجویز میشوند. داروهای ادرارآور برای دفع مایع اضافه از بدن طراحی شدهاند که وظیفه خود را به خوبی انجام میدهند. اما این شرایط میتواند احساس تشنگی بیشتر را نیز به همراه داشته باشد.
سخن پایانی: به بدن خود توجه کنید
به سیگنالهایی که بدن برای شما ارسال میکند توجه داشته باشید.
اگر با احساس تشنگی مواجه هستید، این شرایط را نادیده نگیرید. یک لیوان آب ساده مصرف کنید یا برای افزایش جذابیت نوشیدن آب میتوانید مقداری آبلیمو و نعناع به آن اضافه کنید. زمانی که دیگر تشنه نیستید، نوشیدن آب را متوقف کرده و خود را مجبور به انجام کاری نکنید.
همچنین، به هر تغییر دیگری که همراه با احساس تشنگی در بدن رخ میدهد، توجه داشته باشید، به ویژه اگر بیش از حد معمول با احساس تشنگی مواجه هستید. اگر به مسئلهای مشکوک هستید، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط همواره گزینه خوبی محسوب میشود.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/