دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1399 - 14:33

اتهامات عجیب یک نماینده

اتهامات یکی از نمایندگان مجلس درباره رشوه 65 میلیاردی شهرداری تهران در دوران تصدی قالیباف در فضای رسمی رسانه‌ها بازتاب یافته است. میرسلیم که همواره تلاش می‌کند تا چهره‌ای ضدفساد از خود نشان بدهد، این‌بار انگشت اتهام خود را به سمت شهرداری گرفته و او را متهم به پرداخت رشوه‌ای نجومی برای رد طرح تحقیق و تفحص از شهرداری کرده است.
کد خبر : 503874
16-01.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، آقای سید مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در یکی، دو ماه اخیر در مصاحبه‌هایی علیه محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی موضع‌گیری کرده است.


میرسلیم، چند روز قبل در مصاحبه‌ای که با خبرگزاری برنا داشته بار دیگر اتهامات قبلی خود را مبنی بر پرداخت رشوه 65 میلیاردی به روسای یکی از کمیسیون‌های مجلس دهم برای لغو تحقیق و تفحص از شهرداری تکرار کرد.


این نماینده مجلس در بخشی از سخنان خود گفته است: همه مدارک را به دستگاه قضایی ارجاع داده‌ام و پیگیری‌ها از جانب آن‌ها انجام می‌شود. اصل موضوع به تحقیق و تفحص در زمان حضور قالیباف در شهرداری برمی‌گردد؛ وقتی تحقیق و تفحص در مجلس دهم رأی نمی‌آورد، شهردار وقت از اینکه چنین موضوعی رأی نیاورده، تشکر می‌کند.


موضوع تحقیق و تفحص مساله‌ای نیست که از انجام ‌شدنش ناراحت یا از انجام نشدنش خوشحالی صورت گیرد؛ باید طبق بررسی مشخص شود که چه خدمات شایسته‌ای صورت گرفته است. اسنادی که دارم نشان می‌دهند رایزنی‌هایی پشت پرده صورت گرفته که این تحقیق و تفحص، انجام نشود و رد شود.



اشاره مصطفی میرسلیم به تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری تهران در اسفند سال ۹۵ است که قرار بود توسط مجلس دهم بررسی شود، اما سرانجام در ۲۴ اسفند ۹۵ با رای ۱۳۴ نماینده موافق در مقابل ۹۰ نماینده مخالف و پنج رای ممتنع، از دستور کار مجلس خارج شد. این موضوع اولین بار در سال 95 از سوی میرسلیم مطرح شد و در همان زمان نیز با تکذیب از سوی نمایندگان مجلس وقت مواجه شد.


با این حال این بار هم نمایندگان در این‌باره سکوت نکرده و واکنش‌های مختلفی نشان دادند، به طوری که آقای محمدرضا رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی واکنش به ادعای مطرح‌شده از سوی میرسلیم مبنی بر دریافت رشوه از سوی وی، اعلام کرد: روز چهارشنبه در نامه‌ای به رییس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس از ایشان تقاضا کردم که به این موضوع ورود پیدا کرده و پس از بررسی نتیجه آن را به اطلاع مردم برساند.


بدیهی است که اگر کسی در این زمینه مرتکب خلافی شده است باید محکوم شود و از طرفی هم، هر کس که تشویش افکار عمومی کرده، باید مطابق قانون با وی برخورد کنند.



رییس کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید آقای میرسلیم به عنوان کسی که ادعای دریافت رشوه از سوی شما را مطرح کرده، سند یا مدرکی برای اثبات ادعای خود در اختیار دارد، گفت: هر سند و مدرکی که ایشان در اختیار دارند حتماً باید تحویل هیات نظارت بر رفتار نمایندگان دهند و آنها وظیفه دارند پس از بررسی آن مدارک، نتیجه تحقیق و بررسی خود را اعلام کنند.


رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از ارسال نامه‌ای خطاب به آیت‌الله رییسی ریاست قوه‌قضاییه خبر داده که در آن از رییس محترم قوه‌قضاییه تقاضا شده دستگاه قضایی هم نسبت به این موضوع ورود کند اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.



گفتنی است سخنان گاه‌گاه عضو مجلس شورای اسلامی نه‌تنها سبب خدشه‌دار‌شدن افکار عمومی و اعتماد می‌شود بلکه به جایگاه و سیاست اصلاحی جدید قوه‌قضاییه که با مقامات فاسد بدون اغماض برخورد داشته است، شبهه وارد می‌کند.


به همین دلیل لازم است قوه‌قضاییه در اسرع وقت به‌صورت شفاف و علنی رسیدگی کرده و نتیجه نهایی نیز اعلام کند؛ البته آقای غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه‌قضاییه 20 خرداد از دستور رییس دستگاه قضا برای دریافت و بررسی مستندات میرسلیم خبر داده بود. 


با وجود این‌ مشخص نیست بررسی این اسناد و مدارک در چه مرحله‌ای قرار دارد.



واکنش اعضای سابق شورای شهر



مرتضی طلایی، نایب‌رییس سابق شورای شهر تهران در دوره چهارم در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» درباره اتهامات عجیب میرسلیم به قالیباف مربوط به دوران شهرداری وی، از جمله پرداخت 65 میلیارد تومان رشوه، گفت: ما این حرف‌ها را به تازگی شنیده‌ایم و در این سال‌ها هرگز مطرح نبوده است.


من بر اساس اطلاعاتی که خودم دارم می‌گویم که چنین چیزی هرگز مطرح نبوده و موضوعیت هم نداشته است اما اگر آقای میرسلیم درباره ادعاهای خود سند و مدرکی دارند بهتر است که آن را ارائه دهند.


تا آنجایی که بنده به عنوان نایب‌رییس شورای شهر مشغول به کار بودم چنین مواردی هیچ‌گاه مطرح نشده است.


وی ادامه داد: در آن زمان موضوع تحقیق و تفحص از شهرداری مطرح بود که شورای شهر با انجام آن هیچ مشکلی نداشت اما سرانجام این طرح توسط خود نمایندگان مجلس کنار گذاشته شد. طلایی تصریح کرد: به نظر من این اتهامات دقیقا همان چیزی است که امروز جریان‌های مخالف نیروهای انقلابی به دنبال آن هستند. حتما باید از این منظر هم نگاه کرد که این روزها تمام جریان‌های مختلف نیروهای انقلاب به دنبال زیرسوال بردن مسائلی گوناگون مثل انتخابات، میزان مشارکت و اتهام فساد هستند.


اکنون در چنین شرایطی از فردی که سال‌های سال است در عرصه سیاست مشغول به فعالیت است، انتظار می‌رود که اجازه بازی‌خوردن از جریان‌های ضدانقلاب را به خود ندهد. همچنین مهندس مهدی چمران، رییس سابق شورای شهر تهران در درباره این اتهامات به رسانه‌ها گفته است: این موضوع چیز عجیب و غریبی است؛ حالا اگر می‌گفت 65 میلیون تومان، شاید یک عده باور می‌‌کردند چون باید پرسید که شهرداری اصلا چنین پولی برای رشوه دارد؟ ما حتی یک بار هم به مجلس نرفتیم که بگوییم تحقیق و تفحص نشود؛ اتفاقا اگر تحقیق می‌شد، بهتر بود چون خیلی از کارهای انجام‌گرفته که مکتوم مانده، بازگومی‌شد.


اما درباره اینکه چرا دوباره میرسلیم پس از چند سال و در مقطع زمانی فعلی اقدام به بیان چنین انتقاداتی کرده است، دلایل مختلفی بیان شده است.


انزوا و عدم کسب جایگاه مناسب در مجلس یازدهم، نارضایتی از عملکرد هیات‌رییسه مجلس، مطرح‌‌شدن و تیتر اخبار و رسانه‌ها ‌شدن و... از جمله دلایلی است که می‌توان برای این رفتار میرسلیم
مطرح کرد. آقای محمدسعید احدیان، دستیار قالیباف نیز درباره سخنان میرسلیم گفته است: «معنی ندارد چون کسی را جدی نمی‌گیرند برای دیده شدن یک روز با «بی‌بی‌سی» مصاحبه کند و روزی دیگر تهمت بزند.


مسوولین قضایی در حال پیگیری تهمت‌های ناروای آقای میرسلیم به رئیس و برخی دیگر از نمایندگان مجلس هستند. منتظر اعلام نتیجه فوری دستگاه قضایی هستیم‌.


 


منبع: روزنامه صبح نو


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب