لایحه جدید سنای آمریکا برای تشدید تحریمها علیه چین
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا قصد دارد لایحهای جدید برای افزایش فشار به چین از طریق اتخاذ تدابیر تنبیهی همچون تحریم معرفی کند تا آنچه نقض سیاستهای تجاری غیرمنصفانه این کشور و نقض استانداردهای اقتصادی بینالمللی خوانده، متوقف شود.
جیم ریش نماینده جمهوریخواه ایالت آیداهو که رئیس این کمیته است در مصاحبه اختصاصی با روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز با اعلام این تصمیم گفت لایحه توسط جمهوریخواهان تهیهشده اما نظرات دموکراتها نیز در آن لحاظ شده است.
ریش گفت آمریکا نیاز به یک «استراتژی بلندمدت جامع» برای وادار کردن چین به کنار گذاشتن رفتارهای غیرمنصفانه و جلوگیری از تفوق نظامی چین در منطقه اقیانوس آرام دارد و لایحه مذکور در جهت ایجاد این استراتژی حرکت میکند.
این لایحه که احتمالاً روز چهارشنبه در کنگره طرح میشود ممکن است موجب بروز تنش بیشتر در روابط آمریکا و چین شود، آن هم در شرایطی که روابط طرفین به خاطر بحران کرونا و ناآرامیهای هنگکنگ چندان گرم نیست.
بااینوجود ریش مدعی شد هدف از معرفی این لایحه «نگران کردن» چینیها نیست.
وی گفت: «هدف نگران کردن آنها نیست؛ هدف آموزش دادن به آنهاست. پیام این لایحه همان پیامی است که مدتهاست میفرستیم. اینکه اگر شما بخواهید با ما تجارت کنید ما هم میخواهیم با شما تجارت کنیم، اما باید منصف باشیم.»
جنبههای اقتصادی و نظامی لایحه
بنا بر گفته ریش در این لایحه به مسائل مورد اعتراض آمریکا چون سرقت داراییهای معنوی توسط چین، انتقال اجباری تکنولوژی شرکتهای آمریکایی و قدرت شرکتهای دولتی چین که به تعامل با شرکتهای خصوصی آمریکایی میپردازند پرداختهشده است.
این مسائل قرار بود در فاز دوم توافق تجاری واشنگتن و پکن موردبررسی قرار گیرد، اما تشدید اختلافات بین دو کشور آینده مذاکرات را در هالهای از ابهام فرو برده است.
فاز اول این توافق، ماه ژانویه قبل از شیوع کرونا توسط طرفین امضا شد.
کارشناسان آمریکایی معتقدند این توافق محصول اعمال تعرفه سنگین بر واردات محصولات چین به آمریکا توسط دونالد ترامپ بهمنظور اخذ امتیازات اقتصادی بود.
اما ترامپ در اعتراض به آنچه پنهانکاری چین در جریان شیوع ویروس کرونا خوانده ادامه مذاکرات را تعلیق کرده است.
این لایحه از دولت آمریکا میخواهد گزارشی به کنگره ارائه دهد که در آن نام شرکتهای چینی حاضر در بورسهای آمریکا که تهدید امنیتی یا اقتصادی متوجه آمریکا میکنند یا حقوق بشر را نقض میکنند آمده باشد.
لایحه مذکور به جنبه نظامی روابط طرفین نیز میپردازد و خواهان تقویت اتحاد آمریکا با کشورهایی چون ژاپن و کره جنوبی و استرالیاست تا روند افزایش نفوذ چین در منطقه اقیانوس آرام متوقف شود.
در این لایحه آمده چین قصد گرفتن جای آمریکا در حوزه اقیانوس آرام و ایجاد هژمونی در این منطقه را دارد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/