آیا شهریه مدارس و دانشگاهها در ایام کرونا کمتر میشود؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یکی از این مسائل شهریه مدارس غیرانتفاعی و هزینه دانشگاهها بود که به دلیل کاهش هزینههای جاری به خاطر تعطیلی حضوری کلاسهای درس، انتظار میرفت کاهش یابد یا حداقل مدارس برای والدین و دانشگاهها برای دانشجویان تخفیفی قائل شوند ولی ظاهراً چنین اتفاقی نیفتاد.
کلاسها به شیوه الکترونیکی و مجازی برگزار شدند؛ اما آموزش مجازی، حواشی و مشکلات و از سوی دیگر مزایایی را برای دانشجویان به دنبال داشته است. شاید بتوان گفت یکی از حواشی پررنگ این آموزشهای مجازی، شهریه ترم تحصیلی جاری است که با اعتراضهای گسترده دانشجویان شهریه پرداز مواجه شد.
تصمیم وزارت علوم چیست؟
معاونت آموزشی وزارت علوم با ابلاغ بخشنامهای به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی وضعیت آموزش این مراکز در نیم سال دوم تحصیلی ۹۸-۹۹ را تعیین تکلیف کرده است. وزارت علوم اعلام کرد که با توجه به تنوع زیر نظامهای آموزشی و وجود تفاوت در سطوح مختلف دانشگاهها و موسسات آموزش عالی از نظر زیر ساختهای فناوری ارتباطات و اطلاعات سابقه در آموزش و آموزشهای غیر حضوری، حضور اعضای هیئت علمی مجرب و آماده برای ورود به عرصههای نوین آموزش غیر حضوری، موقعیت مکانی دانشگاه از نظر همهگیری بیماری، تعداد و تنوع جمعیت دانشجویی، امکانات خوابگاهی و رفاهی، ارائه راه حل واحد برای همه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ناممکن و غیر ضروری است و به همین جهت دانشگاهها میتواند در چارچوب سیاست کلان ملی راهکارهای خود را برای حل مشکل و برون رفت از بحران در چارچوب مقررات آموزشی و با توجه به مطالب و راهکارهای ارائه شده در این سند را طراحی و اجرا کنند. در واقع هدف اصلی به حداقل رساندن مشکلات فعلی و آتی آسیبهای ناشی از آموزش حضوری در نیم سال تحصیلی است.
تصمیمگیری برای کاهش شهریه ترم آینده جزو اختیارات دانشگاه است
همچنین منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد که درباره کاهش شهریه ترم جدید، وزارت علوم نباید اقدامی انجام دهد و این کار در حوزه اختیارات دانشگاهها است. دانشگاه شهریه را محاسبه کرده و در هیأت امنا مطرح میکند. معمولا تصمیم هیأت امنا درباره کاهش شهریه قانونی است و هیچ نهاد دیگری روی شهریهها تصمیمگیری نمیکند. باید ببینیم پیشنهاد دانشگاهها برای میزان شهریه ترم بعد چیست و سپس درباره آن تصمیم گیری کرده و مباحث کارشناسی را مطرح کنیم.
مدارس نیز که از اسفند ماه به بعد به جز دستمزد معلمان که آن هم با اما و اگرهایی همراه است، هزینه دیگری نداشتهاند و تا حدود ۷۰ درصد هزینه آنها کاهش داشته ولی در مقابل شهریه دانشآموزان را با وجود آموزش ناقص و ارائه ندادن خدماتی که انتظار می رفت به صورت کامل دریافت کردهاند و اکنون باید بخشی از این شهریه را برگردانند.
تصمیم سازمان مدارس و مراکز غیردولتی چیست؟
سازمان مدارس و مراکز غیردولتی نیز طی قطعنامهای شهریه مدارس غیردولتی، در شرایط فعلی را تعیین تکلیف و به استانها ابلاغ کرد. طبق این قطعنامه مقرر شد مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه سال تحصیلی 99-98 و با توجه به خدمات آموزشی و پرورشی ارائه شده مجاز به دریافت کامل شهریه باشند و بر اساس آن عمل کنند.
مدارس مذکور به لحاظ عدم ارائه خدمات و فعالیتهای فوق برنامههای غیرآموزشی از قبیل سرویس ایاب و ذهاب، غذا، اردوهای دانشآموزی، سالن ورزشی، استخر، المپیادها و ... پس از تعطیلات کرونایی مکلفند نسبت به مسترد نمودن هزینههای دریافتی از اولیا اقدام و رسید بانکی را در اسناد مالی مدرسه درج کنند و یا با رضایت اولیا مبالغ مذکور را بابت شهریه سال جدید تحصیلی دانشآموز به حساب مدرسه واریز کنند؛ شورای نظارت استانها مسئول نظارت بر حسن اجرای این مصوبه است.
وزیر آموزش و پرورش نیز گفته است: مدارس غیرانتفاعی فقط برای خدماتی که در ماههای اخیر ارائه کردهاند، حق دریافت هزینه دارند و امکان دارد تفاهمنامهای بین مدارس غیرانتفاعی و اولیاء برای ذخیره پول در شهریه سال بعد به وجود بیاید.
شهریه مدارس هیئت امنایی چه میشود؟
بر اساس صحبت های مظفر، مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش: مدارس هیئت امنایی بهعنوان نوع خاصی از مدارس دولتی به هیچ وجه امکان دریافت وجه به عنوان شهریه را ندارند. هزینه کلاسهای فوق برنامه مدارس هیئت امنایی پس از بازگشایی مدارس و تشکیل انجمن اولیا و مربیان در این شورا تعیین میشود و قبل از آن دریافت هر گونه مبلغی ممنوع است. با توجه به اینکه شرایط مدارس امسال ممکن است به طور غیرحضوری باشد این خدمات فوق برنامه هم ممکن است به شکل غیرحضوری باشد.
تعیین تکلیف سرویس مدارس برای سال تحصیلی آینده
طبق اعلام نورعلی عباسپور، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان: همانطور که برای بازگشایی مدارس سه سناریو وضعیت سفید، زرد و قرمز در نظر گرفته شده است برای فعالیت سرویس مدارس هم این اقدام را شاهد هستیم بر همین اساس در مناطق روستایی و سفید سرویس مدارس به فعالیت ادامه میدهند. مدیران مدارس در حال انعقاد قرارداد مشروط با پیمانکاران سرویس مدارس هستند، با توجه به این نوع قرارداد هر زمان که نیاز به خدمات دهی سرویس مدارس باشد، سرویس مدارس آماده هستند. به نظر میرسد امسال با توجه رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی افزایش قیمت بیش از ۲۰ درصد باشد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/