آیا بعد از بهبودی عوارض کرونا در بدن باقی می ماند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در این بحبوبه روزگار که از طرفی گرانی و امرار معاش سر به فلک کشیده، از طرفی دلار و سکه هر روز شوک جدیدی به مردم وارد میکند، موج دوم کرونا سر سخت تر از قبل به حیات ادامه میدهد و حیات آدمی را نابود میکند.
در این بین یکی از سوالاتی که پاسخ به آن به گذر زمان نیاز دارد، این است که آیا امکان دارد ویروس کووید-۱۹ در بدن فرد به صورت غیرفعال باقی بماند و یا اینکه چند سال بعد به شکل متفاوتی بروز کند؟
شاید شنیده باشید که افراد مبتلا به کرونا ممکن است تا پایان عمر درگیر بیماری و آسیبهای آن باشند. این فرضی است که دانشمندان مشغول بررسی آن هستند، اما با مرور بعضی شواهد میتوان پاسخی موقت برای این ادعا پیدا کرد.
قلب
این احتمال وجود دارد که این ویروس بتواند یک دوره نهفتگی را طی کند و پس از آن دوباره فعال شود. شواهد نشان میدهد که اثرات این عفونت میتواند ادامهدار باشد. این یافتهها به سمت تایید این ادعا میروند که کووید ۱۹ چیزی بیش از یک بیماری تنفسی است. مطالعات اخیر نشان میدهد که بعد از بیماری عملکرد برخی قسمتهای بدن مثل ریه، به حالت عادی برنگشتهاند. بعضی تحیقات هم میگویند در ۱۲ درصد بهبود یافتگان از کرونا نارسایی قلبی مشاهده شده است. با ضعیفتر شدن عملکرد ریه و کاهش سطح اکسیژن خون، فشار بیشتری به قلب میآید و این فشار میتواند اثرات بلندمدتی بر عملکرد قلب بگذارد. این یافتهها به سمت تایید این ادعا میروند که کووید ۱۹ چیزی بیش از یک بیماری تنفسی است، چراکه میتواند بر عملکرد قلب، کبد، مغز، کلیه و سیستمهای مرتبط با غدد درونریز اثر بگذارد.
ریه
محققان هنگکنگی به این نتیجه رسیدهاند که ریه بعضی افراد مبتلا به ویروس کرونا بعد از بهبودی دچار اختلال میشود. بطوریکه با انجام فعالیتهای سرعتی مانند پیادهروی سریع، دچار نفس تنگی میشوند. همچنین در مطالعهای که روی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ صورت گرفت مشخص شد که ظرفیت ریه افراد بهبود یافته کمتر از زمان سلامتشان است. در بعضی از موارد شدید، تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد ریه مبتلایان عملکرد مفیدی دارد اما این همه ماجرا نیست. به نظر میرسد که بیماران بهبود یافته با انجام فعالیتهایی مانند شنا میتوانند ظرفیت ریه خود را به حالت عادی برگردانند. البته هنوز بسیار زود است که در مورد اثرات بلند مدت ویروس کرونا بر عملکرد ریه نظری داد اما اسکنهای ریوی نشان میدهد که شکلهایی مانند شیشه یخزده در ریه وجود دارد که نشاندهنده آسیب دیدگی ریه است. نتایج سیتیاسکن بعضی بیماران مبتلا به کرونا نشان میدهدکه ترشحاتی در ریه آنها وجود دارد که باقیماندههای دوران عفونت ریه هستند.
با عفونتی که در طول بیماری کرونا به درخت تنفسی میرسد، عبور هوا دچار اختلال میشود وکوچکترین تحریکی حتی گردوغبار اندک میتواند سرفههای مکرر را به بار بیاورد. اما اگر وضعیت بدتر شود و عفونت به مراکز تبادل هوا در ریه برسد آنوقت است که مواد ملتهب کننده به کیسههای هوا در قسمت پایین ریه سرازیر میشوند. اینجا است که اصطلاحاً پنومونی (یا عفونت هر دو ریه) رخ میدهد و ریه قادر به جذب اکسیژن کافی و دفع دی اکسید کربن نیست و این همان علتی اصلی مرگ و میر ناشی از کرونا و یا آسیبهای جدی به ریه است.
احتمال ابتلای مجدد وجود دارد؟
متخصصان میگویند که ابتلای مجدد به کرونا در کسانی که یکبار مبتلا شده اند وجود دارد چرا که در برخی افراد، با ابتلا به کرونا آنتی بادی بالا نمیرود و یا در صورت بالا رفتن پس از مدتی کاهش پیدا میکند و این افراد پس از بهبودی، باز هم در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
همچنین به گفته متخصصان عفونی، در افرادی که بار اول کرونا را به شکل ضعیف گرفتهاند، این احتمال هست که در صورت ابتلای مجدد، بیماری به شکل شدیدتری بروز پیدا کند و نمیتوان در این رابطه بصورت قاطع سخن گفت که چون بار اول سبک گرفتهاند، بار دوم هم به همین صورت خواهد بود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/