دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1399 - 15:38
آنا گزارش می‌دهد؛

ماجرای جمع‌آوری ماسک‌های مصرف‌شده و فروش مجدد آن‌ها چیست؟ +فیلم

اخیراً فیلمی در فضای مجازی در خصوص جمع‌آوری ماسک‌های کهنه و دست دوم در فضای مجازی منتشر شد که سروصدای زیادی به پا کرد؛ اما واقعیت ماجرا چیست؟
کد خبر : 501712
76089_334.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در روزهای اخیر فیلمی در فضای مجازی در خصوص جمع‌آوری ماسک‌های کهنه و دست دوم در فضای مجازی منتشر شد که سروصدای زیادی به پا کرد و بسیاری از شهروندان نگران  خود بودند؛ اما واقعیت این ماجرا چیست؟






حسن شمشادی، خبرنگار سابق صداوسیما با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ذیل این فیلم می‌گوید:


«از دیروز در ده‌ها کانال و سایت خبری تصویری پخش شد از خرابه‌ای که در آن چند نفر مشغول جداسازی و بسته‌بندی ماسک بودند،  همزمانی انتشار شایعه جمع‌آوری ماسک‌های استفاده شده از میان زباله‌ها توسط زباله‌گردها و فروش مجدد آنها پس از شستن و اتو کردن از سوی سودجویان هم باعث شد تا این ضریب باورپذیری این تصاویر بالا برود. با جستجوهای فراوان مشخص شد اینجا انبار یک کارگاه تولید ماسک بوده که شب عید فطر بر اثر گودبرداری غیرحرفه‌ای ساختمان مجاور که در حال تخریب برای ساخت بوده به طور کامل ویران شده است. تولیدکننده ماسک‌ها از پیمانکار شکایت و درخواست پرداخت خسارت می‌کند. کارشناس می‌گوید برای برآورد خسارت نیاز به وجود ماسک‌‌های مدفون شده در آوار است. به همین خاطر چند هفته پیش به سراغ ماسک‌های زیر خاک می‌روند و در حال جمع‌آوری و شمارش و بسته‌بندی آنها هستند که همسایه این ساختمان از آنها تصویر برداری می‌کند که گویا به‌تازگی در فضای مجازی انتشار می‌یابد و به تصور آن شایعه دست به دست می‌شود. این ساختمان در منطقه 14 شهر تهران،  خیابان پیروزی و محله مقداد قرار دارد.»


البته تضمین‌کننده سلامتی شهروندان از بیماری کرونا خودش مردم هستند که باید با رعایت نکات بهداشتی خود را در مقابل این ویروس بدخیم محافظت کنند زیرا با عدم امحای بهداشتی ماسک‌های یک‌بارمصرف زمینه را برای سودجویی سوءاستفاده‌گران فراهم می‌کنند. بااین‌حال، مسئولان نظارتی و بهداشتی هم باید نسبت به این موضوع حساس باشند.


خرید ماسک از مراکز مطمئن می‌تواند بخشی از مشکلات بهداشتی ناشی از بازیافت مجدد ماسک‌ها را کاهش دهد. در همین زمینه ظهر امروز علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت،  درمان و آموزش پزشکی هم از مردم خواست تا در صورت امکان ماسک را در خانه تهیه کنند و اگر می‌خواهند خریدی انجام دهند حتماً از مراکز مطمئن مانند داروخانه‌ها این خرید صورت بگیرد.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب