دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1399 - 00:08
لشگری در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

ارزیابی درس تربیت‌بدنی با اپلیکشین اختصاصی/ برنامه‌ای که فعالیت ورزشی دانشجویان را محاسبه می‌کند

رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی از تأثیر ویروس کرونا و اقداماتی که برای سلامت ورزشکاران و جامعه ورزشی کشور شده است، می‌گوید.
کد خبر : 501498
Saeed Sajjadi 03_1.JPG

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- محدثه حسینی؛ معنا و مفهوم تعطیلی چند ماهِ سالن‌ها و اماکن ورزشی را تنها کسانی متوجه می‌شوند که تمام روز خود را به امید دو ساعت ورزش خالی از دغدغه‌های روزمره سپری می‌کنند.


ویروس کرونا نه تنها کسب و کار، آموزش و.. را مغلوب خود ساخته بلکه ورزش و فرهنگ را نیز تحت تأثیر قرار داده است. در همین راستا با «امیرعباس لشگری» رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش به گفتگو پرداختیم که در ادامه بخش اول این مصاحبه را می‌خوانید. 


آنا: تأثیر کرونا بر دروس تربیت‌بدنی و چگونگی ارزیابی آن چه بود؟


لشگری: در پی شیوع ویروس کرونا آموزش به‌صورت مجازی پیگیری شد که دانشگاه آزاد اسلامی با عنایت دکتر طهرانچی رئیس این دانشگاه، در بین دانشگاه علوم پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بهترین‌های آموزش عالی بود.


در این دوران کلاس‌های تئوری علوم ورزشی و تربیت‌بدنی به‌صورت مجازی برگزار شد و بخش عملی آن نیز پس از اتمام امتحانات پایان‌ترم دانشجویان بر اساس وضعیت بیماری کرونا در کشور تصمیم گیری خواهد شد.


در همین راستا اتاق فکری با حضور مدیران گروه‌های تربیت‌بدنی استان تهران و البرز به همراه اساتید برجسته رشته تربیت‌بدنی برای بررسی برگزاری دروس تربیت‌بدنی عمومی  به‌صورت غیرحضوری تشکیل شد.


خروجی این اتاق فکر این بود که ویدئوهایی برای آموزش درس تربیت‌بدنی عمومی که به‌طور کلی دروس آن‌ها شامل آمادگی جسمانی است را به صورت غیرحضوری برگزاری شود که یکی از اقدامات می‌تواند تهیه فیلم آموزشی باشد.


امیرعباس لشکری مدیرکل ورزش دانشگاه آزاد اسلامی


طراحی و ساخت اپلیکیشن ورزش همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی 


با توجه به اینکه زمان پایان شیوع ویروس کرونا در جامعه مشخص نیست از همین رو لازم است برای ارزیابی علوم ورزشی یک جایگزین مناسب داشته باشیم. به همین دلیل طراحی و ساخت اپلیکیشن ورزش همگانی، یکی دیگر از کارهایی است که در حال پیگیری آن هستیم و در صورت وقوع آن انقلاب عظیمی در ورزش همگانی و عمومی صورت خواهد گرفت.


در خصوص ساخت این اپلیکیشن با همکاران علم و فناوری و آی تی دانشگاه آزاد اسلامی رایزنی‌هایی شده و در طراحی ابعاد مختلف آن اقدامات قابل‌ ملاحظه‌ای صورت گرفته است. این اپلیکیشن بر روی تلفن‌های همراه نصب خواهد شد و می‌تواند عملکرد ورزشی دانشجویان ارزیابی کند.


آنا: در خصوص تأثیر کرونا بر ادامه فعالیت‌های ورزش توضیح بفرمائید. 


لشگری: ویروس کرونا تمام اقشار جامعه ازجمله ورزش را تحت تأثیر خود قرار داده است. تا بهمن‌ماه سال گذشته پیش از شیوع ویروس کرونا در کشور تمامی مسابقات ورزشی در حال برگزاری بود که با شیوع این ویروس و افزایش تعداد مبتلایان به‌منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا از چهارم اسفندماه سال گذشته برگزاری تمامی مسابقات ورزشی به حالت تعلیق درآمد.


در اواخر فروردین‌ماه با نظر ریاست محترم جمهوری و در ستاد ملی مبارزه با کرونا و متصدیان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام شد که می‌توان ورزش را به‌صورت پلکانی در استان‌هایی که وضعیت آن‌ها سفید است بازگشایی کرد. در گام نخست ورزش‌های غیربرخوردی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی شدند.


آنا: ورزشکاران حرفه‌ای در این دوران چگونه می‌توانند به تمرینات خود ادامه دهد؟


لشگری: ویروس کرونا بر روی ورزشکاران به‌ویژه ورزشکاران حرفه‌ای می‌تواند عوارضی را به جای بگذارد که هنوز عوارض دقیق آن شناخته‌ نشده است. از همین رو باید ورزشکاران حرفه‌ای و ملی به‌عنوان استعدادهای برتر رشته‌های ورزشی اهتمام ویژه‌ای داشته باشند تا دچار آلودگی به این ویروس نشوند.


آنا: چه برنامه‌ای برای ادامه ورزش‌های همگانی و توسعه در دوران کرونا و پساکرونا دارید؟


لشگری: ما در ستاد مقابله با کرونا در ورزش معتقد هستیم که ورزش به‌ویژه ورزش همگانی به‌هیچ‌عنوان نباید تعطیل شود؛ در همین راستا برنامه‌هایی برای ورزش در خانه طراحی و ساخته‌ شد که این برنامه‌ها در صداوسیما پخش می‌شود و خانواده‌ها را به‌سوی ورزش در خانه ترغیب کند.


ورزش در خانه کاری سخت است که با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور این امر سخت، شدنی است. متأسفانه برخی از خانواده‌ها شاید راغب به این امر نباشند اما ما به‌عنوان پزشکان این عرصه به آن‌ها توصیه می‌کنیم برای حفظ سلامتی خود روزانه حداقل 20 دقیقه  پیاده‌روی یا حرکات نرمشی داشته باشند. 


امیرعباس لشکری مدیرکل ورزش دانشگاه آزاد اسلامی


همچنین باید برای دوران پساکرونا در حوزه ورزش همگانی برنامه‌ریزی کنیم. با توجه به تاخت‌وتاز ویروس کرونا زمان فرارسیدن دوره پساکرونا مشخص نیست و نمی‌دانیم آینده چه خواهد شد لذا ما پزشکان ورزشی معتقد هستیم که نباید ورزش را تعطیل کرد.


لازم است سبک زندگی خود را تغییر دهیم و باوجود محدودیت‌ها نیز ورزش خود را ادامه دهیم. در این حوزه بزرگان ورزشی می‌توانند برنامه‌های خوبی را تعریف کنند. این برنامه‌ها باید درجاهای امن همانند خانه‌ها شدنی باشد که افراد جامعه دچار اضافه‌وزن و چاقی و کم‌تحرکی نشوند؛ تمامی افراد جامعه با انجام فعالیت‌های تربیت‌بدنی و ورزش می‌توانند خود را سالم و قبراق نگه دارند.


آنا: در این دوران ورزشکاران حرفه‌ای در کجا می‌توانند ورزش کنند؟


لشگری: اماکن ورزشی موظف به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند و ورزشکاران حرفه‌ای و ملی باید در سامانه‌ای که از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام‌ شده اطلاعات باشگاهی خود را ثبت کنند. در زمان ثبت اطلاعات باشگاه‌ها در سامانه وزارت بهداشت، باید تمامی پروتکل‌های بهداشتی خوانده و مورد تأیید نماینده آن سالن ورزشی و باشگاه قرار بگیرد.


پس‌ازآن یک کد پیگیری و کد بازگشایی در سامانه salamat.orj دریافت می‌کنند که می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند. این در صورتی است که این اماکن ورزشی اگر در نظارت‌هایی که انجام می‌شود پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند پس از اخطار به مدت یک هفته الی یک ماه پلمپ خواهند شد و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، امکان بازگشایی دوباره آن‌ها وجود دارد.


ادامه دارد...


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب