استقلال مالی دانشگاهها در پرتو استقلال در سیاستگذاری آنهاست
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برنامه «گفتگوی علمی» رادیو گفتگو در خصوص آموزش عالی، دانشگاهها و بحث استقلال با جبار علی ذاکری، رئیس دانشگاه علم و صنعت بهصورت تلفنی برگزار شد.
ذاکری با بیان اینکه استقلال دانشگاهها در حوزههای مختلف تجلی پیدا میکند، اظهار کرد: طبیعتاً گام نخست در استقلال، سیاستگذاری دانشگاههاست و در کنار آن، به استقلال مالی نیز دست پیدا میکنیم. وقتی دانشجو در اختیار دانشگاه باشد، طبیعتاً بحثهای مالی دانشگاه و منابع درآمدی دانشگاه نیز باید مستقل باشد.
وی افزود: لازمه استقلال دانشگاهها هم از بعد ساختاری و هم از بعد برنامهریزیها و استعدادهای کلان دانشگاهها بنا به ظرفیت و توانمندیهایشان مطرح است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به موضوع برندسازی در حوزه آموزش عالی اظهار کرد: دانشگاهها متناسب با برندی که ایجاد میکنند میتوانند دانشجو بپذیرند و بر مبنای آن میتوانند درآمدهای خود و هزینههای دانشجویی را تعیین کنند.
استقلال دانشگاهها یک ضرورت است
وی استقلال دانشگاهها را یک ضرورت دانست و عنوان کرد: این ضرورت برای دانشگاههای سطح یک که همتراز دانشگاههای بینالمللی در کشور فعالیت میکنند از اهمیت دو چندانی برخوردار است.
ذاکری با بیان اینکه دانشگاهها به سمتی سوق داده میشوند که منابع مالی خودشان را به نوعی تأمین کنند، گفت: طبیعتاً در ابتدای کار، دانشگاهها نمیتوانند تمام هزینههای خود را از محل آموزش، پژوهش، حوزههای فناوری و تجاریسازی تأمین کنند اما در حال حاضر به این سمت در حال حرکت هستیم که بخشی از هزینههای خود را از این محلها تأمین کنند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه دانشگاهها نقشی در ورود دانشجو ندارند، بیان کرد: دانشجو از طریق کنکور و رقابت سنگین در بین رشتهها و دانشگاههای خاص به آموزش عالی ورود میکند. هیچکدام از دانشگاهها تفاوت بودجهای ندارند، یعنی دانشگاهی که رتبههای زیر هزار را پذیرش و تربیت میکند طبیعتاً هزینههای مازاد بیشتری دارد و با دانشگاههای دیگر تفاوت زیادی نمیکند. بنابراین سرانه دانشجویی بین دانشگاهها تقریباً همسنگ است و تنها در برخی شهرها تفاوت اندکی دارند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/