دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1399 - 12:10
ظرفیت‌های آزمایشگاهی؛ خدمات تحقیقاتی 14/ معاون دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان:

بهبود قوانین و جذب نیروی ماهر در آزمایشگاه‌ها ضروری است/ سنجش کیفیت کنسروها در آزمایشگاه همکار استاندارد

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان جذب نیروی ماهر و اصلاح قوانین مربوط به رونق آزمایشگاه‌ها را ضروری دانست و عنوان کرد که از محل درآمد سامانه‌های «ساها» یا «ساتا» جذب نیروی ماهر امکان‌پذیر است.
کد خبر : 501139
Instrumental 1-4.jpg

غلامرضا وقارلاهیجی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در چهاردهمین شماره از سلسله گزارش‌ها و گفتگوهای معرفی ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور به تشریح ظرفیت‌های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان پرداخت.


بیشتر بخوانید:


2 هزار و 550 تجهیز آزمایشگاهی در خدمت پژوهشگران


رفع نیاز آزمایشگاهی 3 هزار واحد صنعتی


واحدهای فناور مرکز رشد صاحب آزمایشگاه می‌شوند


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان دارای بیش از 90 آزمایشگاه و کارگاه تخصصی فعال است، گفت: این واحد دانشگاهی از حیث تعداد، بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی شرق گیلان بوده و با وجود اعضای هیئت علمی و کارشناسان مجرب در آزمایشگاه در مباحث متنوع آموزشی و پژوهشی مشغول به خدمات‌رسانی است.


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان افزود: مجموعه دستگاه‌های شاخص آزمایشگاهی در بروشور خدمات آزمایشگاهی واحد لاهیجان در 60 صفحه معرفی شده و در سایت این واحد دانشگاهی قابل دسترسی است؛ اما برخی از  تجهیزات شاخص عبارتند از دستگاه‌های ماشین تراش CNC، فتوسنتزمتربرگ، کلروفیل متر، میکروسانتریفوژ یخچال‌دار، PCR ،  HPLC، GC و FT-IR ، لایه نشانی چرخش و کوره تونلی است.


وقار لاهیجی


وقارلاهیجی با بیان اینکه واحد دانشگاهی لاهیجان در رشته‌های فنی -مهندسی، کشاورزی و علوم پایه دارای بیشترین تعداد دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص در استان گیلان است، ادامه داد: در رشته‌های فنی، رشته عمران و مکانیک و همه گرایش‌های رشته‌های کشاورزی و در علوم پایه، رشته‌های میکروبیولوژی و  شیمی دارای تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته  و مدرن در مقایسه با سایر رشته‌ها هستند.


سنجش کیفیت کنسرو


وی با تأکید بر اینکه برخی از آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به آزمایشگاه همکار استاندارد تبدیل شده‌اند، اظهار کرد: این واحد دانشگاهی درباره سنجش کیفیت برخی کنسروها با دریافت گواهینامه شماره 3368 GL/ آزمایشگاه همکار استاندارد بوده و اکنون نیز این گواهینامه دارای اعتبار است.


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با بیان اینکه دوره‌های تخصصی که از سوی سازمان مرکزی دانشگاه اعلام می‌شود، تجهیزات تخصصی و ظرفیت برگزاری آن برای ارتقای علمی همکاران وجود دارد، افزود: تاکنون کارشناسان آزمایشگاه به‌طور گسترده در دوره‌های آموزشی آزمایشگاهی شرکت کرده‌اند و طرح‌های برون دانشگاهی، پایان‌نامه و رساله دانشجویان تحصیلات تکمیلی توسط امکانات آزمایشگاه‌ها و توسط اعضای هیئت علمی و کارشناسان آزمایشگاه‌ها به اجرا گذاشته می‌شود.


وی با توجه به نامگذاری امسال به نام جهش تولید توسط مقام معظم رهبری بیان کرد: برای تحقق این مهم، طرح‌های توجیهی سه ساله برای طرح تجاری(BP) خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان تدوین و در اختیار دفتر هیئت امنای استان گیلان قرار گرفته که در صورت تأمین منابع اجرا می‌شود.»


برنامه‌ریزی برای درآمدزایی بیشتر


عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با بیان اینکه آزمایشگاه‌های این دانشگاه در «ساها» سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد در حال ارائه خدمات آموزشی و علمی به دانشجویان هستند، اظهار کرد: برای درآمدزایی بیشتر برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته و در مورد آزمایشگاه همکار استاندارد، درخواست اولیه از طرف این واحد دانشگاهی به سازمان غذا و دارو ارسال شده و موافقت اولیه نیز کسب شده؛ اما کسب موافقت اصولی به جذب نیروی مستقل به‌عنوان کارشناسان این آزمایشگاه موکول شده است تا بتوانند در بخش شیمیایی و میکروبی آزمایشگاه تمام وقت داشته باشند.


فعالیت‌های ضدکرونا با ظرفیت‌های آزمایشگاهی


آزمایشگاه واحد لاهیجان


 


این مقام مسئول دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان را پیشرو در مقابله با شیوع ویروس کرونا دانست و ادامه داد: «در دوره مبارزه با کرونا، بسیج دانشجویی با همکاری امور آزمایشگاه‌ها به تولید گسترده مواد شوینده و ضد‌عفونی اقدام کردند. محصولات تولیدی هم در اختیار مراکز بهداشتی – درمانی شهرهای لاهیجان و آستانه اشرفیه قرار گرفت و در ایام تعطیلی دانشگاه؛ آزمایشگاه این واحد دانشگاهی فعال و در حال ارائه خدمت بود و گزارش آن نیز به کمیته ساهای استان گیلان  ارسال شد.


کمبود مواد اولیه چالشی که باید برطرف شود


این استاد دانشگاه تهیه و کمبود مواد اولیه آزمایشگاهی را یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در این ایام دانست و ادامه داد: «برای خرید سریع مواد مصرفی و غیرمصرفی آزمایشگاه‌ها توسط واحد‌ها باید برنامه‌ریزی و اقدام صورت پذیرد، در غیر این صورت، تعداد زیادی آزمایشگاه‌ خصوصی خارج از دانشگاه وجود دارند که همه امور تخصصی را با کیفیت بالا و به سرعت انجام می‌دهند و مبالغ بالایی را نیز از  دانشجویان اخذ می‌کنند.


استادیار گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با بیان اینکه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با کمبود نیروی متخصص آزمایشگاه‌های خود مواجه هستند، اظهار کرد: «سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی باید مجوز جذب نیروی ماهر را صادر کند و از محل درآمد ساها(سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد) یا ساتا(سامانه آزمایشگاه‌های تحقیقات آزاد) می‌توان نیرو جذب کرد و پیشنهاد می‌شود قوانین مربوط برای رونق آزمایشگاه‌ها بهبود پیدا کنند.»


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب