دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1399 - 00:08
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور خبر داد؛

تولید خمیردندان نانوگیاهی و قطره آهن بدون طعم و رنگ/ مراحل اخذ مجوز محصولات فناور آسان می‌شود؟

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از تولید خمیردندان نانوگیاهی و قطره آهن بدون طعم و رنگ در این مرکز رشد خبر داد.
کد خبر : 500904
11226651_666.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا- حسین عقابی؛ مراکز رشد واحدهای فناور با ارائه خدمات حمایتی، پشتیبان ایجاد و توسعه حرفه‌های جدید توسط کارآفرینان در قالب واحدهای نوپای فعال در حوزه‌های گوناگون فناوری هستند.


این مراکز با هدف تجمیع توانایی پژوهشی و اطلاعاتی دانشگاه‌ها، صنایع و شرکت‌های دولتی و خصوصی به‌منظور تجاری کردن نتایج پژوهش‌های علمی و دانشگاهی، طراحی و راه‌اندازی شده‌اند و با تلفیق توانایی پژوهشگران، کارآفرینان و صاحبان صنایع به توسعه سریع فناوری کمک می‌کنند.


مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور هم با همین اهداف سال 94 فعالیت خود را آغاز کرد و با توجه به تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات کارگاهی خوبی که این واحد دانشگاهی دارد، محصولات دانش‌بنیان و دستاوردهای علمی متفاوتی را در این سال‌ها تولید کرده است. به همین مناسبت با سعیدرضا عسگری مدیر مرکز رشد این واحد دانشگاهی به گفتگو نشستیم که در ادامه خواهیم خواند.


آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور و چگونگی راه‌اندازی آن را بیان فرمایید.


عسگری:‌ مجوز مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور سال 93 اخذ شد؛‌ اما از نیمه دوم سال 94 آغاز به کار کردیم. با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات کارگاهی خیلی خوبی در هوش مصنوعی و رشته مواد و متالوژی برخوردار بود، بیشتر در این حوزه‌ها کار کردیم.


مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور به مساحت 600 مترمربع در دانشکده فنی این واحد دانشگاهی مستقر بوده و سالن‌های آمفی‌تئاتر و اتاق‌هایی را به واحدهای فناور اختصاص داده‌ایم. چهار اتاق 60 متری  و تعداد زیادی هم پارتیشن‌بندی شده که در اختیار واحدهای فناور است.


آنا: چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان در این مرکز فعالیت می‌کنند؟


عسگری: مجموعاً 19 هسته و واحد فناور فعال در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور فعالیت می‌کنند که از میان آنها یک شرکت دانش‌بنیان با نام «علم و دانش شرق» برای اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی بوده و مجوز آن از منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده است. تقریباً 9 هسته فناور و 9 واحد فناور دیگر هم در این مرکز هستند.


آنا:مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور چه محصول دانش‌بنیان یا دستاورد برجسته علمی دارد؟


عسگری:‌ محصول قطره آهن بدون طعم و رنگ یکی از دستاوردهای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور است. با توجه به اینکه قطره آهن هم دندان را سیاه می‌کند و هم طعم خیلی بدی دارد، دانشجویان گروه شیمی و اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی توانستند قطره آهن بدون طعم و رنگ را تولید و مجوز آن را هم از سازمان غذا و دارو دریافت کردند و اکنون در حال اخذ مجوز برای تولید انبوه آن از طریق مسئولان مربوط هستیم.


واحد دیگر فناور در مرکز رشد واحد دانشگاهی نیشابور محصولی به نام «اسکوتر برقی» تولید کرده که نمونه اولیه آن ساخته شده و در مرحله اخذ مجوز است. این واحد کامپوزیت‌هایی تولید کرده که جاذب صدا و انرژی هستند و اصطلاحاً ساختار آنها ساختار منظمی دارد. علاوه بر این محصولاتی مانند ساندویچ‌ پانل‌های عایق صوتی و حرارتی را هم تولید کرده است.


یکی دیگر از واحدهای فناور مستقر در این واحد دانشگاهی با نام «پالمام»  بازیافت کاغذهای تتراپک را انجام می‌دهد. پاکت‌های شیر و آبمیوه لایه‌های مختلفی شامل لایحه‌های پلیمری، کاغذی و آلومینیومی دارند. شرکت پالمام با بازیافت این کاغذهای تتراپک، گرانول‌های کامپوزیتی تولید می‌کند که به‌عنوان ماده اولیه صنایع پلاستیک از آن استفاده می‌شود.


استفاده از محصول دانش‌بنیان واحد نیشابور در صنایع نظامی


شرکت «نانوکاتالیست» که یکی دیگر از شرکت‌های فناور این واحد دانشگاهی است، تولید خمیردندان گیاهی و اصطلاحاً نانوگیاهی را انجام می‌دهد و شرکت فناور «فرامرز» هم دستگاهی تولید کرده که سینتیک واکنش‌ها را با محاسبه سرعت انجام واکنش‌ها از روی کاهش وزنی که نمونه در حین انجام واکنش انجام می‌دهد، اندازه‌گیری می‌کند.


شرکتی فناور دیگری با عنوان «آمیزه» پودر توپال که پودر آلومینیوم سایز میکرون است و معمولاً به‌صورت ورقه‌ای یا پِلیت تولید می‌شود را به‌صورت کروی تولید می‌کند که در صنایع نظامی برای ساخت موشک استفاده شده و نوع ورقه‌ای آن هم در صنعت ساختمان و در پنل سیمان سبک استفاده می‌شود.


محصولی با عنوان «پوشش‌های هیبریدی» که معمولاً برای قالب‌هایی تحت سایش مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند قالب‌های ریخته‌گری صنایع فولاد در شرکت دانش‌بنیان دیگر این واحد دانشگاهی با عنوان «علم و دانش شرق» ساخته و یک نرم‌افزار با عنوان نرم‌افزار نیشابورگردی برای گردشگری تهیه شده است.


واحد فناور «پویافرامرز» این واحد دانشگاهی هم دستگاه تحلیل حرارتی وزنی را تولید کرده و ساخت سامانه کسب‌وکاری با عنوان «جی چندل» را هم مدنظر داشتیم که به ثمر نرسید.


آنا:‌ برنامه‌های در حال اجرا و اهداف پیش روی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور چیست؟


عسگری:‌ آن چیزی که از سوی سازمان مرکزی در نظر گرفته شده این است که دانشگاه‌ها به سمت بحث سراهای نوآوری بروند؛ اما برای سراهای نوآوری حداقل باید 20 واحد دانشگاهی در این زمینه فعالیت داشته باشند تا بتوانیم به آن سمت حرکت کنیم.


در حال انجام کارهایی هستیم تا بسنجیم به چه شکل می‌توانیم روی این مسئله کار کنیم. با توجه به اینکه نزدیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور مجتمع فولاد خراسان قرار دارد، می‌توانیم با استفاده از این موقعیت ظرفیت و فضایی را ایجاد تا قطعات مورد نیاز این مجتمع را بومی‌سازی کرده و در این واحد دانشگاهی تولید کنیم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب