دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1399 - 11:54
آنا گزارش می‌کند؛

نحوه برگزاری آزمون دکتری در روزهای کرونایی/ برگزاری آزمون‌ها بازهم به تعویق می‌افتد؟

آزمون دوره دکتری به‌عنوان اولین آزمون سراسری بعد از شیوع ویروس کرونا در کشور در حالی قرار است برگزار شود که تقریباً 14 استان در وضعیت قرمز کرونایی به سر می‌برند.
کد خبر : 499570
637229388093277319_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در حالی قرار است آزمون دوره دکتری در کشور برگزار شود که تقریباً 14 استان در وضعیت قرمز کرونایی به سر می‌برند. به همین دلیل سازمان سنجش آموزش کشور تدابیر خاصی برای این آزمون اندیشیده است.


بعد از اینکه پیشنهادهای داوطلبان برای تعویق برگزاری آزمون‌های سراسری از جمله آزمون دوره دکتری راه به جایی نبرد و وزیر علوم با قاطعیت اعلام کرد که آزمون‌ها به تعویق نمی‌افتد و داوطلبان به تعویق آزمون‌ها دلخوش نکنند، شرایط خاص برای آزمون دوره دکتری مد نظر قرار گرفت.


آزمون دوره دکتری 177 هزار شرکت‌کننده دارد. هر یک از داوطلبان قرار است در فاصله 1.6 تا 2 متر از یکدیگر فاصله داشته باشند و از آنجایی که استفاده از ماسک از 15 تیرماه در کشور اجباری است، داوطلبان در جلسه امتحان باید ماسک به همراه داشته باشند.


چگونگی حضور بیماران کرونایی در جلسه آزمون


موضوع مهم دیگر درباره آزمون درباره داوطلبان مبتلا به کروناست. بر اساس اعلام سازمان سنجش اسامی داوطلبانی که بیماری کرونا دارند و در بیمارستان‌ها بستری هستند، در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد. بستگان این داوطلبان در زمان توزیع کارت ورود به جلسه با در دست داشتن مدارک هویتی و گواهی بیمارستان باید به باجه‌های رفع نقص مراجعه کنند تا اطلاعات این بیماران به سازمان سنجش منتقل شود. برای این افراد با هماهنگی وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها، این آزمون در بیمارستان‌ها برگزار می‌شود.


فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور درباره داوطلبان کرونایی که در قرنطینه خانگی هستند، می‌گوید این افراد نیز باید تصویر کارت آزمون را به همراه گواهی بیمارستان به باجه رفع نقص ارائه دهند. برای این افراد در حوزه‌های امتحانی جداگانه آزمون برگزار می‌شود.


به گفته وی افراد سالم هم می‌توانند در حوزه‌های امتحانی سراسر کشور حاضر شوند؛ البته این افراد هم همگی باید ماسک به همراه داشته باشند. در مناطق قرمز هم آزمون به همین شکل برگزار می‌شود و داوطلبان به سه دسته تقسیم می‌شوند و برای هر دسته از داوطلبان آزمون برگزار می‌شود.


تعویق در زمان برگزاری کنکور


به گفته احمد نادری یکی از امکان‌ها به تعویق افتادن کنکور ۹۹ است، منتهی اگر قرار باشد کنکور با تأخیر برگزار شود، بحث ورود به دانشگاه و نظم ترم تحصیلی سال جدید به هم می‌ریزد و ممکن است ترم مهرماه نداشته باشیم و از بهمن ماه ترم شروع شود.


احمد نادری


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی می‌گوید ممکن است کنکور به جای یک روز در چند روز برگزار شود و یا اینکه در فضاهای باز آزمون گرفته شود و تمهیدات لازم برای جلوگیری از تجمع اندیشیده صورت گیرد.


به گفته وی ساعات برگزاری کنکور نیز خیلی مهم است مثلاً یکی از پیشنهادها این است که کنکور شب‌ها برگزار شود، چراکه شب دیگر نیاز به استفاده از خنک‌کننده‌ها و کولرها که خود از عوامل انتشار ویروس هستند، نیست.


سوالات و زمان کنکور کاهش نمی‌یابد


ابراهیم خدایی درباره پیشنهاد کاهش تعداد سؤالات کنکورهای کارشناسی ارشد و دکتری ۹۹ که چند روز گذشته مطرح شده بود، با انتقاد از طرح چنین مسائلی می‌گوید نمی‌توان همین‌طور مطرح کرد که سؤالات کاهش و زمان افزایش یابد یا برعکس آن اتفاق بیفتد چرا که همه این عوامل بررسی‌های فنی، علمی و تخصصی است؛ اگر تعداد سؤالات درس یا زمان کنکور از یک حدی کمتر باشد، اندازه‌گیری توانایی فرد امکان‌پذیر نمی‌شود.


به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور مرجع تصمیم‌گیری در مورد افزایش یا کاهش تعداد سؤالات و زمان کنکور، شورای سنجش و پذیرش است که تاکنون در این ارتباط مصوبه‌ای نداشته‌ایم. 


ابراهیم خدایی


با این حال به نظر می‌رسد که نتایج این آزمون اوایل شهریورماه به صورت کارنامه اعلام شود و به گفته ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه‌ها توصیه شده که مرحله ارزیابی علمی داوطلبان به صورت مجازی انجام دهند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب