نظام ديوانسالارى كشور يک نظام رنجآور است / تدوین سند جهش تولید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ٨٢٩ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجتالاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور و با حضور حجتالاسلام ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بهصورت حضوری و مجازی برگزار شد.
حجتالاسلام سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه این جلسه سه بحث اصلی داشت، گفت: اولین بحث این جلسه تکلیفی بود كه رئیسجمهور براى موضوع بیانیه گام دوم انقلاب اعلام كردند.
وی افزود: گام دوم كه مقام معظم رهبرى در پايان 40 ساله اول انقلاب طرح كردند، نگاهى است براى 40 ساله دوم انقلاب که در واقع نظام برنامهريزى كشور را از نگاه 20 ساله که در چشم انداز منعکس شده بود به یک نظام برنامهريزى 40 ساله منتقل کردند.
مقرر شد دبيرخانه شوراى عالى انقلاب فرهنگى كميتهاى براى تدوين برنامههاى گام دوم تشكيل دهد
عاملی با بیان اینکه برنامهريزى 40 ساله كشور در برشهاى پنج ساله برنامههاى توسعه اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى كشور نيازمند يک افقگشايى بزرگ است، خاطرنشان کرد: برای اولين بار در تاريخ ايران، يک نگاه بلندمدت 40 ساله برای برنامهریزی تدوین میشود.
وی افزود: توسط رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شد دبيرخانه شوراى عالى انقلاب فرهنگى كميتهاى براى تدوين برنامههاى گام دوم تشكيل دهد و نسبت به تدوین برنامه اقدام کند.
عاملی با اشاره به اینکه از ٧ راهبرد اساسى كه حکیم دوراندیش انقلاب در گام دوم تعیین كردند ٥ محور آن فرهنگی است، تصریح کرد: این محورها شامل معنویت و اخلاق، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی، روابط خارجی و مرز ایجاد کردن با دشمنان انقلاب و سبک زندگى است.
وی ادامه داد: این محورها همگی ابعاد و بنیان فرهنگى دارند که طبيعتاً وظيفه شوراى عالى انقلاب فرهنگى است که در نظام سياستگذارى و برنامهريزى ورود پيدا كند.
توسعه فرهنگ گفتمان دوم وظیفه همه نهادهای نظام حکمرانی و نهادهای مردمی و انقلابی است
عاملی با اشاره به دو محور اول بیانیه گام دوم گفت: این دو محور هم مربوط به علم و پژوهش و اقتصاد است که جنبه علم و فناورى و دانشبنيان دارد و تنها دستگاه سياستگذارى كه میتواند چارچوب برنامه گام دوم را تنظيم كند، شورای عالی انقلاب فرهنگی است، بدیهی است که توسعه فرهنگ گفتمان دوم وظیفه همه نهادهای نظام حکمرانی و نهادهای مردمی و انقلابی است.
وی بحث دوم جلسه را جهش توليد بیان کرد و خاطرنشان کرد: با توجه به عناوين سال كه مقام معظم رهبری مشخص میكنند این عناوین لزوماً براى همان سال نيست و ایشان تصريح كردند كه تعیین عنوان سال آغاز يک روند جدید و یک رویکرد جدید به مسائل، پیشرفت و توسعه کشور است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پيشبينى میشود در مورد جهش توليد در سال ١٣٩٩ اتفاقات مهمى بيافتد.
میتوان از مسير جهش تولید و گرهگشايى از مسیر تولید، استقرار و توفیقات بزرگی را رقم زد
وی تصریح کرد: با توجه به دشمنیهايى كه با جمهوری اسلامی ایران برای توقف مسير حركت نظام میشود، میتوان از مسير جهش تولید و گرهگشايى از مسیر تولید، استقرار و توفیقات بزرگی را رقم زد، هدف همه اندیشمندان و دلسوزان نظام، خدمتگذاری به مردم عزیز و با وفای ایران عزیز است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه كليات سند جهش توليد با رويكردهاى فرهنگ و علم و فناورى در این جلسه در شور اول بحث شد، گفت: اگر عناصر و مؤلفههاى اقتصادى صرفاً اقتصادى تلقى شود اساساً نمیتوانیم توسعه و پيشرفت را فراهم كنيم.
عاملی با بیان اینکه در بحث جهش توليد بحث ديوانسالارى مطرح است، افزود: نظام ديوانسالارى كشور يک نظام رنجآورى است كه مردم در اين نظام ديوانسالارى اذيت میشوند، فرآيندهاى بسيار گستردهاى براى انجام امور در نظر گرفته شده كه هر فرآيندى كه اضافه میشود، مشكل ايجاد میكند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: اقتصاد هوشمند زمينهای است براى کوتاه کردن فرآيندها و به نوعى اتوماتيکسازى روندها را به وجود میآورد.
وی با تأکید بر اینکه چند بُعدى بودن جهش توليد امری گريزناپذير است، تصریح کرد: كار جمعى، احترام به قانون، تقويت كار مفيد در روز و ساير عناصرى كه بُعد فرهنگى دارد در اين برنامه ديده شده است.
تدوین سند جهش تولید با ١٢ هدف مشخص، ٢٤ سياست، ٧٨ برنامه اقدام در شورای عالی انقلاب فرهنگی
عاملی از تدوین سند جهش تولید در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: این سند با ١٢ هدف مشخص، ٢٤ سياست، ٧٨ برنامه اقدام تهیه شده است که با توجه به شور اول، تغییرات مهمی در آن صورت خواهد گرفت.
وی در تشریح مصوبه اجرايى جلسه گفت: با توجه به اینکه فرهنگستان علوم پزشكى در اساسنامهاش پيشبينى شده است كه نمايندهای از شوراى عالى انقلاب فرهنگى در هيئت امناى فرهنگستان حضور داشته باشد که خبره در فقه پزشکی و اخلاق پزشکی باشد، به اتفاق آرا تصويب شد آيت الله علیاکبر رشاد بهعنوان نماینده شورا در هیئت امنای فرهنگستان علوم پزشکی حضور داشته باشند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/