دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 تير 1399 - 10:00
آنا گزارش می‌دهد؛

اتفاق عجیب قبل از انتخابات ووشو/ شائبه مهندسی با رنگ و بوی رزمی/ نامزدهایی که بدون سابقه مدیریت سودای ریاست دارند

انتخابات فدراسیون ووشو قرار است 15 تیرماه سال جاری برگزار شود و این در حالی است که مجمع عمومی سالیانه این فدراسیون یک روز قبل از انتخابات برگزار می‌شود و برخی نامزدهای این فدراسیون هم سابقه مدیریتی ندارند!
کد خبر : 498571
News1168.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، انتخابات فدراسیون ووشو قرار است 15 تیر ماه سال جاری برگزار شود؛ اما نکته قابل تأمل این است که دقیقاً یک روز قبل از برگزاری انتخابات،  مجمع عمومی سالیانه این فدراسیون برگزار خواهد شد و این بسیار شائبه‌برانگیز شده  چرا که در طول تاریخ ورزش ایران تاکنون چنین اتفاقی رقم نخورده و با این شرایط بحث مهندسی شدن انتخابات مطرح شده است.


مهدی علی‌نژاد سال گذشته پس از 13 سال حضور به عنوان رئیس فدراسیون ووشو از سوی وزیر ورزش و جوانان، جایگزین محمدرضا داورزنی شد و معاونت قهرمانی این وزارتخانه را برعهده گرفت. علی‌نژاد پس از انتخاب به عنوان معاونت قهرمانی مدتی سرپرستی فدراسیون ووشو را برعهده داشت تا اینکه با صدور حکمش این صندلی را به علی خسروی داد تا امور فدراسیون را پیگیری کند. البته نکته جالب توجه این است که علیرضا خسروی رئیس کمیته مسابقات و نایب رئیس فدراسیون ووشو در زمان آقای علی نژاد بوده و هم‌اکنون سمت مدیرکل دفتر امور مشترک و سرپرستی فدراسیون ووشو هم عهده دار است و در مجمع عمومی سالیانه و انتخاباتی فدراسیون نیز حضور پیدا می‌کند!



برای انتخابات فدراسیون 11 نفر علی اسفندیاری، جعفر عرفانیان‌خواه، کوروش رفیعی، مجتبی میردریکوند، مسعود کریمی اره‌کمر، حسین اوجاقی، محمود رشیدی، علی‌اصغر شعبانی، امیر صدیقی، امیرعباس لشگری، محمود متدین ثبت‌نام کرده‌اند؛ که پس از تأیید صلاحیت‌ها، این تعداد به 6 نفر رسید و هم‌اکنون برای تصاحب صندلی ریاست باید با یکدیگر رقابت کنند.


یکی از شروط اصلی نامزدها برای احراز پست ریاست فدراسیون‌های ورزشی، داشتن چهار سال سابقه مدیرکلی یا هم‌طرازی آن است. طبق آیین‌نامه نحوه انتخاب رئیس  فدراسیون‌ که در سال 1396 توسط آقای سلطانی فر ابلاغ شد؛  افرادی که متصدی پست ریاست هستند باید در کارنامه خود 4 سال سابقه مدیریتی در سطح مدیرکلی و هم طراز آن داشته باشند؛ اما نکته قابل توجه این است که در انتخابات فدراسیون ووشو شاهد حضور برخی افرادی هستیم که سابقه مدیریتی لازم را ندارند؛ اما تأیید صلاحیت شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.


سابقه مدیریتی 6 نامزد پست متصدی ریاست فدراسیون ووشو به شرح زیر است:


حسین اوجاقی: وی کارمند اداره ورزش وزارت نفت است. مهم‌ترین سوابق او عضویت در شورای فنی سازمان ورزش شهرداری تهران در سال 94 بوده و همچنین ریاست انجمن ووشوی فدراسیون‌های ورزش دانشجویی را در کارنامه خود دارد. اوجاقی همچنین عضو هیئت رئیسه و کارشناس خبره فدراسیون ووشو در سال 98 بوده و ریاست کمیته فنی فدراسیون ووشو را هم برعهده دارد. او ریاست نظارت و ارزیابی معاونت ورزش وزارت نفت را هم  عهده‌دار است. در کارنامه ورزشی اوجاقی هیچ‌گونه سابقه مدیریتی وجود ندارد و این برخلاف آیین‌نامه نحوه انتخاب رئیس فدراسیون است که در زمان آقای سلطانی‌فر ابلاغ شد.


محمود رشیدی: یکی دیگر از نامزدهای پست ریاست فدراسیون ووشو رشیدی است؛ او هم‌اکنون شغل آزاد دارد اما چهار سال سابقه ریاست در فدراسیون ورزش‌های رزمی از سال 94 تا 98 را در کارنامه خود داشته است. در حال حاضر فردی که شرایط حضور در انتخابات از نظر سابقه مدیریتی را دارد، اوست.


علی اصغر شعبانی: وی رئیس هیئت‌مدیره شرکت مهندسین ایوار نقش شهر از سال 87  تاکنون است. شعبانی همچنین عضو شورای شهر کلارآباد استان مازندران از سال 86 تا 92 بوده و همان‌طور که از رزومه ‌کاری او مشخص است، سابقه مدیرکلی یا هم‌طرازی آن  به مدت 4 سال در کارنامه وی دیده نمی‌شود.


امیرحسین صدیقی:  او کارمند فدراسیون ووشو و مسئول کمیته روابط بین‌الملل این فدراسیون از سال 96 تاکنون بوده است. وی رئیس کمیته تای چی‌‌چوان فدراسیون در سال 98 هم بود. صدیقی همچنین دبیر کمیسیون حقوق ورزشی کمیته ملی المپیک از سال 98 تاکنون است. او سمت مشاور امور بین‌الملل دیگر فدراسیون‌های ورزشی را نیز برعهده داشته و همان‌طور که از کارنامه این نامزد فدراسیون ووشو مشخصه، او هم سابقه مدیریتی در کارنامه خود ندارد اما مورد تأیید قرار گرفته است. ضمن اینکه از صدیقی به عنوان گزینه وزارت ورزش نام برده می‌شود.


امیرعباس لشگری: وی در دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی مشغول به فعالیت است و همچنین سِمت مدیرکل آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی از سال 87 تاکنون را عهده‌دار است. لشگری سرپرست نایب‌رئیسی فدراسیون ووشو را از سال 89 تا 90 برعهده داشته و همچنین ریاست کمیته پزشکی فدراسیون ووشو از سال 86 تاکنون و ریاست کمیته پزشکی فدراسیون کاراته از سال 75 تا اکنون جزء سوابق او محسوب می‌شود. لشگری طبق آیین‌نامه اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی با توجه به سابقه مدیریتی که در کارنامه خود دارد، از گزینه‌هایی است که شرایط حضور در انتخابات این فدراسیون ورزشی را دارد.


محمود متدین: وی کارمند وزارت ورزش است و از سال 94 تا 98 دبیری این فدراسیون را برعهده داشته است. همچنین او خزانه‌دار فدراسیون ووشو از سال 86 بوده و بازرسی فدراسیون تیراندازی و ورزشی همگانی را در کارنامه خود دارد. متدین هم می‌تواند طبق آیین‌نامه فدراسیون‌های ورزشی در انتخابات شرکت کند. البته گفته می‌شود وزارت ورزش و جوانان از حضور او در انتخابات فدراسیون ووشو دلخور شده  و حتی مکاتباتی هم صورت گرفته که او برای حضور در انتخابات باید از وزیر ورزش و جوانان اجازه می‌گرفته است که این موضوع در صورت تأیید خلاف آیین‌نامه و اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی است!


با توجه به سوابق و کارنامه هر کدام از نامزدهای پست ریاست فدراسیون ووشو از بین این 6 نفر تنها سه نفر حائز شرایط هستند که شامل آقایان محمود متدین، محمود رشیدی و امیر عباس لشگری بوده  و مابقی نفرات بر خلاف آیین نامه‌ایی است که وزیر ورزش در زمان ریاست خود ابلاغ کرده است.


با توجه به سرپرستی  خسروی در فدراسیون و دفتر مشترک فدراسیون‌های ورزشی و حضور او و  علی‌نژاد در کمیسیون تطبیق احراز شرایط داوطلبین فدراسیون و برگزاری مجمع سالیانه در شب برگزاری انتخابات شائبه بسیار زیادی برای مهندسی شدن انتخابات فدراسیون ووشو به وجود آورده است. چرا که این شایعه مطرح شده  که در این مجمع قرار است هماهنگی های لازم جهت آرای حداکثری گزینه وزارت ورزش صورت پذیرد.


بدون شک این مسائل می‌تواند اصل دموکراسی و انتخابات آزاد را خدشه دار کرده و البته بی‌طرفی وزارت ورزش را بی معنا خواهد کرد.


در دوره سلطانی‌فر  برای نخستین بار نیست  قوانینی که خود او مصوب و ابلاغ کرده  اجرا نمی‌‌شود و با تصمیمات اشتباه، حواشی زیادی را به ورزش کشور تحمیل کرده است. درست از زمانی که آیین نامه مربوطه در زمان آقای سلطانی فر تدوین و ابلاغ شد  همزمان با حضور آقای داورزنی در وزارت ورزش بود که خود او سرپرست فدراسیون شد و بر خلاف آیین نامه مربوطه، انتخابات فدراسیون مدنظرش را با حواشی بسیاری برگزار کرد و راه را برای انتخاب گزینه مورد نظر خود هموار کرد.


داورزنی پس از مدت کوتاهی به دلیل اعمال نظر سلایقش اختلافات بسیار جدی با رئیسی که خود او راه را برای ریاستش هموار کرده بود، پیدا کرد و در ادامه حواشی بسیاری در این رشته شاهد بودیم.  در نهایت جامعه والیبال و ورزش کشور از  موضوع پدرخواندگی این رشته آسیب دید و حال  تاریخ دوباره در حال تکرار است که متاسفانه تا کنون وزیر محترم ورزش با اینگونه بی قانونی‌ها و حضور پدرخوانده‌ها برخورد جدی نداشته است.


نکته قابل توجه حواشی بسیاری است که از زمان حضور آقای سلطانی فر و ابلاغ این آیین نامه در  انتخابات مختلف فدراسیون‌های ورزشی از جمله هندبال، وزنه‌برداری، تیراندازی ، بوکس، هاكی، گلف و . . . رخ داده  و در حال حاضر نیز دستورالعمل انتخابات فدراسیون همگانی و اساسنامه فدراسیون فوتبال از جمله موارد دیگری است که ورزش کشور را به دلیل عدم رعایت قوانین و مقررات و اصل بی‌طرفی با بحران و مشکل مواجه کرده است. مانند بخشنامه‌ای كه معاون توسعه منابع خانم فرامرزيان درخصوص بازنشستگان به فدراسيون ها ارسال كرده و در فوتبال اجرا نمی‌شود. لذا با توجه به شرایط بحرانی ورزش کشور و همچنین انتخابات پیش‌رو نیاز است که دستگاه‌های نظارتی و سازمان بازرسی کل کشور به اینگونه موضوعات ورود جدی پیدا کرده  و عملکرد کمیسیون تطبیق و همچنین علت برگزاری مجمع سالیانه در شب قبل از انتخابات را مورد بررسی قرار دهند.


آنچه که متاسفانه طی این مدت مشاهده شده؛ نقض مکرر قوانینی است که وزیر ورزش خود تدوین و ابلاغ کرده‌ است و موضوع  انتخابات فدراسیون‌های ورزشی به گونه‌ای سلیقه‌ای شده است.گویا هر فردی که مورد تأیید دستگاه ورزش کشور بوده  بدون داشتن سوابق مدیریتی  در انتخابات حضور پیدا می‌کند و در صورت مخالفت از صحنه انتخابات حذف می‌شود. بدون شک این موضوع آسیب جدی به ورزش کشور وارد می‌کند که آثار آن در آینده دیده خواهد شد و در نهایت منجر می‌شود به اینکه افراد بدون سابقه مدیریتی و تجربه لازم در رأس امور قرار می‌گیرند و به طور سیستماتیک نخبگان ورزش حذف می‌شوند.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب