دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1399 - 00:02
سیدافقهی در گفتگو با آنا:

سفارت آمریکا نقشی محوری در بازداشت نیروهای حشدالشعبی داشت/ لزوم تجدیدنظر نخست‌وزیر عراق در مواضعش

یک کارشناس امور بین‌الملل با بیان اینکه دیدگاه نخست‌وزیر عراق با بسیج مردمی زاویه دارد، گفت: سفارت آمریکا نقشی محوری در بازداشت عناصر حشدالشعبی داشت.
کد خبر : 498140
_L3H7726.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، یورش پنجشنبه شب یگان‌های ضد تروریسم عراق به فرماندهی «عبدالوهاب الساعدی» به یکی از مقرهای گردان‌های حزب‌الله عراق و دستگیری ۱۳ نفر از اعضای این گروه با مستمسک حکم قضائی، اتفاقاتی را برای افزایش ضریب نفوذ مقاومت در همسایه غربی ایران رقم زد. ساعدی، فرمانده یگان ضد تروریسم در زمان مسئولیت «عادل عبدالمهدی»، نخست‌وزیر پیشین عراق به جرم جاسوسی آشکار برای سفارت آمریکا و خیانت از کار برکنار شده بود اما با حکم «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر فعلی دوباره به جایگاهش بازگشت.




بیشتر بخوانید:


شگفتی آمریکا از واکنش سریع حشدالشعبی به دستگیری ۱۳ رزمنده مقاومت




سیدهادی سیدافقهی کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در این خصوص گفت: آمریکا از دو سال پیش دنبال این بود که به نحوی حشدالشعبی را از صحنه خارج کند، زیرا معتقد است برای تسلط، اشراف و مدیریت کامل عراق نیروی مزاحمی به نام حشدالشعبی وجود دارد. از سال 2014 داعش را به وجود آوردند، ولی با فتوای تاریخی آیت‌الله سیستانی مبنی بر جهاد کفایی این اقدام به شکست انجامید و داعش از عراق خارج شد.


سیدهادی سید افقهی


سیدهادی سیدافقهی کارشناس امور بین‌الملل


وی افزود: داعشی که در عراق حضور دارد، غیر از داعش سرزمینی است و آمریکا اصرار دارد آن را بازتولید کند، ولی حشدالشعبی به محض اینکه احساس کرد داعش دوباره زنده می‌شود، ولو به شکل امنیتی و نه به شکل سرزمینی، در حال سرکوب داعش هستند. حشدالشعبی چالش اساسی در برابر اجرای پروژه هیمنه و هژمون آمریکاست؛ بنابراین موضوع حمایت و سر کار آوردن مصطفی الکاظمی در این راستا قابل تحلیل است. وی نابودی حشدالشعبی را به‌عنوان بخشی از برنامه‌های خود در دستور کار دارد؛ ولی قطعاً در مراحل اولیه نخواهد توانست و در حال آزمایش آن است.


سیدافقهی تأکید کرد: عملیاتی که از سحرگاه پنج‌شنبه آغاز شد در راستای آزمایش حشدالشعبی بود که کاملاً با طراحی و هماهنگی کاظمی انجام و به یکی از مقرهای گردان‌های حزب‌الله، یعنی گردان 54 حمله شد و 19 نفر از نیروها را به اتهام دست داشتن در پرتاب موشک‌های کاتیوشا به سفارتخانه‌ها و منطقه سبز بغداد دستگیر کردند. در این دستگیری برخلاف ادعای رویترز، در میان دستگیرشدگان از فرماندهان حشدالشعبی و حتی از عناصر ایرانی خبری نبود و دروغ‌گویی آن‌ها آشکار شد. 


سیدهادی سید افقهی


وی گفت: به محض اینکه نیروهای ضد تروریسم یا استخبارات به یکی از مناطق حشدالشعبی حمله کردند، دیگر نیروهای حشدالشعبی یکی از مقرهای ضدتروریسم عراق را محاصره کردند و بلافاصله مذاکره و وساطت آغاز شد که درگیری گسترش پیدا نکند. این اقدام باعث شد نیروهای حشدالشعبی را سریع آزاد کردند. اطلاعات موثق وجود دارد که آمریکایی‌ها نیز در این عملیات دوشادوش نیروهای ضدتروریسم که در فرمان مصطفی الکاظمی هستند، همکاری کردند ولی از ماشین پیاده نشدند. همچنین شاهدان عینی و افراد موثق نیروهای آمریکایی را در ماشین‌ها مشاهده کردند.



پس از دستگیری عناصر حشدالشعبی جلسه‌ای برگزار شد و کاظمی در دیدار برخی از رهبران جریان‌های سیاسی شیعه و فرماندهان حشد عذرخواهی کرد و گفت که اقدام نیروهای تحت امرش اشتباه بوده است و قصد بازداشت نداشتند.



این کارشناس امور بین‌الملل عنوان کرد: قطعاً این توطئه‌ای از پیش طراحی‌شده بود. هدف آمریکایی‌ها ایجاد تفرقه و فتنه‌انگیزی میان نیروهای حشدالشعبی و نیروهای امنیتی است که تا مدت‌ها دوشادوش هم علیه داعش جنگیدند، امنیت عراق را حفظ کردند و امروز برای آمریکا نمی‌ارزد که بار دیگر بخواهند شاهد انسجام، اتحاد و یکپارچگی این نیروها در جنگ داعش باشند. با این اقدام ماهیت کاظمی خیلی زود فاش شد و نشان داد که وی عجله زیادی دارد تا حشدالشعبی را خراب کند و وجهه بسیج مردمی را زیر سؤال ببرد. فکر نمی‌کنم نخست‌وزیر عراق اگر بخواهد به این شیوه ادامه دهد، آینده پایداری داشته باشد و دیر یا زود مردم متوجه رویکرد آمریکایی و ضد حشدالشعبی وی خواهند شد. قطعاً اگر اوضاع به این شکل بخواهد ادامه یابد، مردم، نیروهای سیاسی و مرجعیت ساکت نخواهند نشست و با او برخورد خواهند کرد.


سیدهادی سیدافقهی گفت: سفارت آمریکا در بغداد نقش محوری در حادثه داشت. مدیریت بحران، درگیری و ایجاد فتنه به‌وسیله سفارت و فرماندهان نظامی آمریکا که در پایگاه عین‌الاسد هستند، انجام شد. خبرهای موثق هست ملاقات‌هایی نیز میان مقامات رژیم صهیونیستی و شخص کوهن، رئیس سازمان جاسوسی موساد با مسئولان آمریکایی در پایگاه عین‌الاسد انجام شد و این پایگاه در حال تبدیل شدن به کانون بحران و توطئه علیه مردم، امنیت و آینده عراق است.


سیدهادی سید افقهی


این کارشناس امور بین‌الملل گفت: حشدالشعبی خواهان درگیری نیست، ولی قطعاً اجازه نخواهد داد به مقرهایش حمله و علیه آن جوسازی شود. خوشبختانه بعد از عملیات پنج‌شنبه شاهد بودیم بلافاصله حشدالشعبی در بیشتر مراکز حساس بغداد حضور یافت و مانور بسیار قوی و حضور منسجم از خود نشان داد. این‌گونه نیست که آمریکایی‌ها یا کاظمی تصور کند حال که حشدالشعبی در مناطق مرزی درگیر است، پس بغداد را تخلیه کرده یا قادر به مواجهه با توطئه‌های آمریکا در پایتخت نیست. 


سیدافقهی عنوان کرد: بلافاصله حشدالشعبی یکی از مراکز استخبارات را محاصره کرد و طرف‌هایی که عناصر بسیج مردمی را بازداشت کرده بودند، مجبور شدند آزادشان کنند، وگرنه وضع خیلی خطرناکی ایجاد شد و در حال ورود به مرحله فتنه داخلی بود.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب