برخورد با «گناهان نابخشودنی» کارکنان و قضات، اولویت رئیسی در قوه قضائیه
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- رضا رضوی؛ اقدامات و برنامههای آیتالله سید ابراهیم رئیسی در طول یک سالونیم گذشته نشان داده مسئله مبارزه با فساد نه یک اقدام نمادین بلکه یکی از مهمترین برنامههای این نهاد مؤثر است و دستیابی به یک دستگاه منزه و پاکیزه از آلایش فساد را میتوان محور فعالیتهای تحولآفرین وی در قوه قضائیه دانست.
تأکید رهبری بر مبارزه با فساد از درون قوه قضائیه
شاید هیچکس بهاندازه رهبر معظم انقلاب در طول سالهای گذشته دغدغه رسیدگی به وضعیت تحقق عدالت اسلامی را نداشته است؛ ایشان در تمام طول دوران زعامتشان یکی از مهمترین خواستهها و مطالباتشان از دستگاههای دولتی و حاکمیتی همواره عدالت در تمام صور آن بوده است.
سال گذشته نیز پس از انتصاب رئیسی به ریاست قوه قضائیه، رهبر انقلاب یکی از وظایف خطیر این دستگاه مهم را «مبارزه سختگیرانه با فساد» در درون قوه و در خارج از قوه برشمردند و تأکید کردند: مبارزه با فساد در درون قوه قضائیه در اولویت است، زیرا حتی یک عنصر ناباب در دستگاه قضائی میتواند زحمات قضات شریف و پاکدامن و کارکنان امین این قوه در سراسر کشور را مخدوش کند و تأثیرات مخربی بر جای بگذارد.
حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: گناه فردی که مسئول مبارزه با فساد است و دچار فساد میشود، چند برابر و نابخشودنی است، بنابراین در این موضوع سختگیری شود.
رئیسی مبارزه با فساد را از درون قوه قضائیه آغاز کرد
در دورههای مختلف مسئولان مختلف قضائی و اجرایی و تقنینی کشور شاید بارها در مورد لزوم و ضرورت مبارزه با فساد داد سخن داده بودند و بر دنبال کردن منویات رهبری در این مورد تأکید کرده بودند اما آنطور که بایدوشاید اقدامی صورت نگرفته بود.
این ماجرا دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که در این گزارش زمان پرداختن به آن وجود ندارد، اما رئیسی نشان داد در موضوع برخورد با فساد در درون دستگاه قضا بسیار جدیتر از دیگر مواردی است که در برنامه تحولی خود گنجانده بود.
رئیسی بهدرستی تشخیص داد که اگر تحول در بدنه قوه قضائیه انجام نشود، طبیعتاً تحول واقعی را شاهد نخواهیم بود.
رئیس قوه قضائیه در همان تیرماه بهصورت رسمی اعلام کرد: برخورد با ۶۰ قاضی متخلف را در برنامه کاری خود دارد و این آغاز کار است. دراینباره کمیسیون تعیین صلاحیت را فعال کردم و تاکنون دو الی سه جلسه هم تشکیلشده است و دادگاه عالی صلاحیت را بنده تشکیل میدهم و بخشهای مختلف نظارتی در دستگاه قضائی در این زمینه فعال شدهاند.
بیشتر بخوانید؛
کارنامه رئیسی در یک سال گذشته در دستگاه قضا/ وعدههایی که پی در پی عملی میشوند
مبارزه با قضات دانهدرشت متخلف
مبارزه بیامانی که قوه قضائیه برای اصلاح درونی خود در پیشگرفته بود، خیلی زود شدت بیشتری گرفت و بلافاصله و در همان ابتدای راه، برکناری ۶ قاضی خبرساز شده و حجتالاسلام منتظری دادستان کل کشور با بیان اینکه اراده و تصمیم دستگاه قضائی در برخورد جدی با مفاسد درون دستگاه قضا است، در همان ایام گفت: طی ۱۵ روز، پرونده ۵ یا ۶ قاضی فاسد را در محکمه عالی رسیدگی و آنها را از دستگاه قضائی منفصل کردیم. همچنین با دادستان انتظامی قضات که دبیر کمیسیون کارشناسی هم هست صحبت میکردم که میگفت حدود ۷ الی ۱۰ پرونده دیگر آماده رسیدگی در دادگاه عالی است.
حجتالاسلام مرتضوی مقدم، رئیس دیوان عالی کشور نیز در گفتوگو با رسانهها در مورد برنامه این نهاد برای برخورد با قضات فاسد، گفت: وظیفه دستگاه قضا است که با هر نوع فسادی برخورد کند و از سوی دیگر دستگاه قضائی مصمم است نسبت به سلامت خود اقدامات لازم را موردتوجه قرار دهد.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: دستگاه قضا برنامه خود را برای برخورد با قضات فاسد آغاز کرده و رئیس قوه قضائیه نیز پیگیر این برنامه است.
بیشتر بخوانید؛
منشور حقوق شهروندی؛ طرحی که دولت داد اما قوه قضائیه اجرا کرد
پرونده اکبر طبری جدیترین مورد مقابله با فساد در درون دستگاه قضا
در ادامه برخوردهای جدی که در دستگاه قضا با کارکنان متخلف این قوه صورت گرفت، شاید پرونده اکبر طبری از مهمترین آنها باشد. اکبر طبری بیش از ۲۰ سال معاونت اجرایی ریاست و مدیر کلی امور مالی این نهاد را بر عهده داشت. بااینوجود وی در لیست برخورد قضائی قرار گرفت و با پروندهای با 21 متهم دیگر در مرحله رسیدگی قرارگرفته و بازداشت شد.
این پرونده بااینکه میتوانست به یک پرونده نمادین در برخورد با عوامل متخلف در داخل دستگاه قضا مبدل شود، در این مرحله نماند علیرغم تمام تلاشهای متهم ردیف اول و استفاده از تمام فرصتهای قانونی از قبیل استعفای وکلا و غیره به جلسات رسیدگی رسید و هماکنون با جدیت در حال بررسی است.
رئیسی در اولین سخنان خود در زمان قرارگرفتن در جایگاه رئیس قوه قضائیه گفته بود «در برخورد با فساد خط قرمزی وجود ندارد» و با عملکرد یکساله گذشته خود نشان داد که به وعدهای که داده پایبند است. تحول در قوه قضائیه و اصلاح در آن مسیری بازگشتناپذیر است که آغازشده و از این مسیر مهم و باارزش میتوان بسیار امیدوار بود دستیابی به عدالت که رهبری در دهه پنجم عمر انقلاب اسلامی آن را مدنظر امت قرار دادهاند، محقق شود.
انتهای پیام/4145/پ
انتهای پیام/