بازگشت پرحاشیه آقای خندهرو به فدراسیون فوتبال/ موج استعفا در راه است؟!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، ساختمان معروف سئول، روز گذشته شاهد اتفاقات عجیبی بود. مرد خندهرو و البته پرحاشیه فدراسیون فوتبال پس از پایان دوره محرومیتش بهعنوان نایبرئیس به طبقه چهارم فدراسیون فوتبال بازگشت؛ اگرچه از هفته گذشته اهالی ساختمان سئول در جریان پیغام کفاشیان برای بازگشتش به فدراسیون بودند؛ اما همه از بازگشت رئیس سابق و نایبرئیس اول فدراسیون تعجب کردند.
کفاشیان پس از پایان دوره محرومیتش بهعنوان نایبرئیس اول به فدراسیون بازگشت و تصمیمگیری در مورد سرپرستی او به جلسه فوقالعاده اعضای هیئترئیسه موکول شده است که قرار است در چند روز آینده برگزار شود. البته صحبت از بازگشت کفاشیان از هفته گذشته وقتی با وزیر ورزش و جوانان جلسه داشت، استارت خورد. قرار بود کفاشیان یک هفته زودتر به فدراسیون بازگردد؛ اما این موضوع کمی به تأخیر افتاد و درنهایت کفاشیان پس از اخذ مجوز و هماهنگی با همه مسئولان و البته شخص وزیر ورزش به فدراسیون راه پیدا کرد.
بازگشت طوفانی مرد خندهرو چگونه صورت گرفت؟!
علی کفاشیان یکی از مدیران باسابقه فوتبال ایران است که البته ارتباط خوبی با کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا دارد و در این مقطع حساس کنونی که فدراسیون فوتبال به دنبال اصلاح اساسنامه است، میتواند کمکحال فوتبال ایران باشد. البته بازگشت کفاشیان به فدراسیون فوتبال با مخالفت جدی عدهای از اعضای هیئترئیسه همراه شد بهگونهای که آنها برای بازگشت او از فیفا و AFC استعلام کردند و رسانهای شدن این موضوع هم شرایط پیچیدهای در فدراسیون فوتبال به وجود آورد و این نشان داد کفاشیان راه سختی پیش رو دارد و برای بازگشت نباید میدان را خالی کند.
روز گذشته با بازگشت کفاشیان به فدراسیون فوتبال، جلسههای متعددی در دفتر کفاشیان برگزار شد؛ بهاروند که پس از استعفای مهدی تاج بهعنوان سرپرست فدراسیون قبول مسئولیت کرد دقایق با کفاشیان جلسه برگزار کرد. عبدالکاظم طالقانی، عضو هیئترئیسه فدراسیون و رئیس کمیته استانها که یکی از مخالفان جدی بازگشت کفاشیان به حساب میآید، با او نشستی را برگزار کرد که یک ساعتی طول کشید. نبی هم بهعنوان دبیرکل فدراسیون با کفاشیان دیدار کرد و قرار است گزارشی کامل از روند اصلاح اساسنامه و مکاتبات با فیفا به او ارائه بدهد.
بازگشت علی کفاشیان قانونی است؟
بدون شک پس از بازگشت کفاشیان به فدراسیون فوتبال، جدیترین سؤال قانونی بودن آن است. احسان قاضیزاده هاشمی نماینده مجلس، بازگشت کفاشیان را به فدراسیون فوتبال جرم اعلام کرد و گفت این موضوع جنبه کیفری دارد و مجلس به این موضوع ورود میکند چرا که کفاشیان بازنشسته است و نباید به فدراسیون برگردد. درواقع او در زمان ریاستش در فدراسیون فوتبال بازنشسته بوده و همان زمان هم به دلیل منع بهکارگیری بازنشستگان این موضوع با ایرادهایی همراه بوده است و بازگشت او هم قطعاً بدون اشکال نخواهد بود.
برخی از اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال هم که مخالف بازگشت کفاشیان هستند، معتقدند در شرایط فعلی که فدراسیون فوتبال به دنبال اصلاح اساسنامه است، بازگشت او باید مورد بررسی قرار بگیرد و طبق نظر فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا این کار صورت بگیرد و باید از این دو نهاد بینالمللی فوتبال استعلام گرفته شود که آیا این اتفاق بر طبق قوانین و مقررات است یا خیر. هر چند گفته میشود این استعلام از سوی کفاشیان انجام شده و او بهصورت کاملاً قانونی به فدراسیون بازگشت است!
البته موضوعی که در بازگشت کفاشیان به فدراسیون فوتبال هم تردید به وجود آورده است، بحث محرومیت او بوده است. پنجم تیرماه سال گذشته علی کفاشیان، رئیس سابق فدراسیون فوتبال و عباس ترابیان با رأی کمیته اخلاق در پرونده فساد معروف به شرکت ام پی سیلوا، به ۵ سال محرومیت از هرگونه فعالیت فوتبالی محکوم شدند. کفاشیان و ترابیان به دلیل تخلف در یک پرونده برای فروش حق پخش تلویزیونی، به محرومیت پنجساله محکوم شدند که البته 21 خردادماه امسال، از سوی کمیته استیناف این حکم کاهش پیدا کرد و علی کفاشیان یک سال و ترابیان سه سال از فعالیتهای فوتبال محروم شدند.
حالا اینکه کمیته استیناف چطور بهیکباره محرومیت مرد پرحاشیه فوتبال را کاهش داد، موضوع قابلتأملی است و باید به دنبال پرتقال فروش گشت! اما موضوعی که نباید از آن غافل شد این است که محرومیت یکساله کفاشیان هم هنوز به پایان نرسیده است و او طبق حکمی که برای او صادر کردند و بعدازآن تنها به یک سال کاهش یافت، باید پنجم تیرماه به فدراسیون بازمیگشت؛ اما او روز گذشته (31 خردادماه) در فدراسیون و در اتاقش حاضر شد و جالب اینکه جلسات خود را هم در دفترش برگزار کرد!
البته مشابه این اتفاق در گذشته هم در فدراسیون رخ داده است. زمانی که طالقانی و بهاروند در مسابقه فینال جام حذفی که بین دو تیم پرسپولیس تهران و داماش گیلان در خردادماه سال گذشته برگزار شد و حوادث و اتفاقات نامطلوبی در این بازی رخ داد، با حکم کمیته اخلاق محکوم شدند؛ اما در کمیته استیناف این حکم نقض شد و این دو توانستند به فعالیتشان ادامه دهند؛ بنابراین با توجه به این شرایط کفاشیان هم پس از نقض حکم در کمیته استیناف میتواند به فعالیت خود برگردد.
جلسه سرنوشتساز برای تعیین سرپرست فدراسیون!
با بازگشت کفاشیان بهعنوان نایبرئیس اول بحث سرپرستی او در فدراسیون بهطورجدی مطرح شده است. طبق قانون زمانی که فدراسیون رئیس نداشته باشد، نایبرئیس اول میتواند بهعنوان سرپرست در فدراسیون مشغول به کار شود. در آن مقطع زمانی به دلیل عدم حضور کفاشیان این مسئولیت به بهاروند واگذار شد و حالا با بازگشت او موضوع سرپرستی دوباره مطرح شده است. هر چند که کفاشیان در مورد سرپرستیاش در فدراسیون فوتبال عنوان کرده است: «فعلاً نایبرئیس هستم. در جلسه هیئت شرکت میکنم تا مشخص شود در آینده چه مسئولیتی بر عهده من گذاشته میشود. دو سه روز دیگر زمان دهید تا همه چیز در این مورد مشخص شود. به ما وقت دهید تا همه کارها را بهصورت قانونی انجام دهیم.»
قرار است در جلسه هیئترئیسه که برای تعیین سرپرست فدراسیون تشکیل شود کفاشیان در مورد عدم حضورش در فدراسیون، دلایل محرومیتش و دلایل کاهش آن صحبت کند تا اعضای مخالف بازگشت او به فدراسیون را مجاب کند.
پس از بازگشت کفاشیان به فدراسیون برخی اعضای هیئترئیسه از این موضوع بهشدت ناراحت شدند و حتی او در واکنش به ناراحتی اعضای هیئترئیسه فدراسیون هم عنوان کرده است: «چرا خوشحال نیستند؟! ما در فدراسیون هستیم و مشکلی وجود ندارد و بنده هم هیچ اختلافی با اعضای هیئترئیسه ندارم. باز هم تأکید میکنم که فعلاً منتظر تشکیل جلسه هیئترئیسه هستم و تا چند روز آینده همه چیز مشخص میشود».
اگرچه کفاشیان هم بهخوبی میداند برخی اعضای هیئترئیسه با او همراه نیستند اما شائبه اختلافش را با آنها رد کرده است و شاید بهتر است در شرایط فعلی آهسته و پیوسته پیش برود تا بتواند موافقت مخالفان را برای سرپرستیاش در فدراسیون تصاحب کند!
موج استعفاها در مسیر فدراسیون فوتبال
همانطور که پیشازاین هم گفته شد بازگشت کفاشیان به فدراسیون فوتبال با مخالفت برخی اعضای هیئترئیسه همراه شد و حالا موافقان و مخالفان روبهروی هم قرار گرفتند. اولین واکنش را روز گذشته محمد دادگان وارد کرد. او که همیشه در صدر مخالفان است، پس از بازگشت کفاشیان به فدراسیون دیروز رسماً اعلام کرد که از عضویت کمیته جوانان AFC استعفا خواهد کرد. دادکان در این رابطه اعلام کرد: «با توجه به شرایط موجود در ورزش کشور، وزارت ورزش و جوانان و فوتبال ایران، تصمیم گرفتم از مسئولیتم در کمیته جوانان AFC کنارهگیری کنم و دیگر در جلسات این کمیته حاضر نخواهم شد. دو سال دیگر از مسئولیتم باقی مانده است، اما شرایط کنونی باعث شد چنین تصمیمی بگیرم».
صادق درودگر هم یکی دیگر از مخالفان بازگشت کفاشیان به فدراسیون فوتبال است و اعلام کرده در صورت بازگشت او به فدراسیون استعفا خواهد داد. بههرحال باید دید در جلسه فوقالعاده هیئترئیسه فدراسیون فوتبال چه اتفاقی میافتد و پروژه سرپرستی مرد پرحاشیه و البته خنده روی فوتبال ایران منتفی میشود یا خیر!
انتهای پیام/4057/پ
انتهای پیام/