دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1399 - 22:19
به مناسبت روزهای تاریخی عراق؛

کت و شلواری که به تنشان نمی‌نشیند

هفته گذشته سالروز فتوای مرجعیت عالی برای جهاد کفایی مبارزه با داعش بود؛ روزهایی که در آن عراق در حال از دست دادن یک به یک شهرهایش بود.
کد خبر : 496815
2018-05-12T000000Z_1137890660_RC1BD5A5D800_RTRMADP_3_IRAQ-ELECTION.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-علی شیخ، در مشابه چنین روزهایی در سال 2014 گروه تروریستی-تکفیری داعش توانسته بود موصل را بدون جنگ و درگیری از آن خود کند. دو روز بعد نوبت به تکریت رسید. رفته رفته در مدت ۷۲ ساعت یک‌سوم عراق سقوط کرد و به دست داعش افتاد. هر لحظه امکان داشت شهرهای زیارتی و حتی پایتخت نیز از دست برود. در چنین وضعیتی فتوای تاریخی مرجعیت عالی عراق مبنی بر جهاد کفایی صادر شد.




بیشتر بخوانید:


حشد الشعبی عملیات داعش در موصل را خنثی کرد




بلافاصله نیروهایی به اسم حشدالشعبی(بسیج مردم عراق) کمک حال ارتش و پلیس شدند. پس از صدور فتوا، ورق به سمت این طرف میدان بازگشت. در ۲۱ آگوست 2014 آغاز عملیات آزادسازی آمرلی بود. جرف النصر ۲۴ اکتبر، بلد در ۲۸ دسامبر، مقدادیه و ما بقی مناطق دیالی و تکریت نیز در سال ۲۰۱۵ و درنهایت تمام مناطق در سال ۲۰۱۷ آزاد شدند. البته که این پیروزی‌ها صرف مجاهدت‌های عراقی‌ها نبود. بدیهی است کشورهایی مانند ایران، روسیه و آمریکا نیز در این پیروزی شریک بودند.


‏نیروهای حشدالشعبی پس از پیروزی‌ها و فداکاریهایشان توانستند پایگاه اجتماعی قوی را در جامعه عراق پایه‌گذاری کنند. آن‌ها نزد سنی‌ها، شیعیان و ادیان و مذاهب دیگر طرفدارانی را گرد خود آورده بودند. چند ماه پس از تاریخ ‌سازی‌های حشد عده‌ای از این گروه تصمیم ورود به عرصه سیاست گرفتند و همین کار را کردند.



سیاست اختلافات را بیش از قبل در عرصه عمومی به تصویر می‌گذارد. هادی العامری را می‌توان نمونه بارزی از ورود نیروهای این سازمان به سیاست تصور کرد.



با ورود حشدالشعبی به سیاست فرقه‌های گوناگونی در درون سازمان شکل گرفت. اتحاد از دینی و جهادی، به سیاسی تغییر جهت داد. عده‌ای در تفکر همان جبهه ماندند، عده‌ای نیز نظامیان کت و شلواری شدند و نزد مردم محبوبیتشان کاهش یافت. 


حشدالشعبی


فرماندهان حشدالشعبی


وقتی نیرویی یا نمایندگان یک تفکر وارد سیاست شوند و توفیق به دست آوردن رأی مردم را نیز کسب کنند، دیگر نمی‌توانند بر اساس میل خود تصمیماتی بگیرند که اگر چنین باشد، شکستی منتهی به نیستی را باید در انتظار بکشند. این سازمان با ورود در سیاست و همچنین با بستر آماده فساد ‏در عراق باعث شد تا مطالبه گری مردم گریبان گیرشان شود و در تظاهرات و تجمع‌های مختلف دفاترشان به آتش کشیده شود.


این نهاد مقدس با در نظر گرفتن اینکه فسادی انجام نداده، با سکوتش (به بهانه دستیابی به قدرت) راه فساد را نه برای خودش که برای دیگران آسان کرده است.


حشدالشعبی نهادی مقدس است نه سیاسی. جای تقدس در سیاست نیست. برای بازگشت محبوبیت عمومی این سازمان چه بهتر که پای را از سیاست کوتاه و بازگشت به مسیر و وظیفه اصلی را سرلوحه خود قرار دهند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب