تبلیغات اینترنتی چیست؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، می خواهم کار را با یک سوال شروع کنم! زمانِ ورودِ تبلیغات اینترنتی به زندگی خودتان را به یاد دارید؟ اولین بار کدام تبلیغات اینترنتی بود که بر تصمیمات شما تاثیر گذاشت و باعث شد مسیرتان را عوض کنید؟!
معمولا در اولین تجربه های استفاده از اینترنت، حتی بنرهای تبلیغی پیش پا افتاده هم می توانند هوش از سرِ افراد ببرند! اما رفته رفته هر یک از مخاطبان اینترنت به یک کاربر حرفه ای تبدیل شده و به هر تبلیغات اینترنتی روی خوش نشان نمی دهند. غافل از اینکه تبلیغات اینترنتی هم پا به پای کاربران مسیر حرفه ای شدن را می پیماید.
اصلا انسان از زمانی که پا به زندگی اجتماعی گذاشت، از هر رسانه ای که در دست داشته، برای تبلیغات استفاده کرده است. چه آن زمان که هخامنشیان روش حکومت و آیین های خود را بر روی سنگ ها حکاکی می کردند… چه زمانی که هنرمندانِ ماهر نام و نشان خود را با خط میخی بر روی دست ساخته های خود می نوشتند… چه آن دوره ای که یونانیان باستان به جارچی ها دستمزد می دادند تا کسب و کارشان را در بوغ و کرنا کنند… چه بعدها که پای تبلیغات چاپی و تلویزیونی به میان آمد… و چه امروز که انواع تبلیغات اینترنتی غوغا می کند!
اما… این مقاله چه ربطی به شما دارد؟!
فرقیی نمی کند شما فعالیت آنلاین دارید یا غیرآنلاین…در هر کسب و کاری که باشید، حتما این جمله طلایی را شنیده اید که می گوید: «اگر ۱۰۰ تومان سرمایه داری، ۱۰ تومان را صرف کارت کن و ۹۰ تومان را صرف تبلیغات!» بدون شک شما نمی توانید ۹۰ درصد سرمایه تان را بدون آگاهی و مطالعه قبلی به باد هوا بسپارید! اگر بدون دانش و اطلاعات کافی اقدام به تبلیغات کنید، بعید نیست در قرن بیست و یکم راه هایی شبیه به روش های تبلیغی ایرانِ باستان را در پیش بگیرید!
پس تنها یک راه برایتان می ماند: ز سرمایه گذاری تا بازاریابی دانش بجویید!
ما در این مقاله سعی کردیم سرمان را خلوت کنیم و هرآنچه در مورد تبلیغات اینترنتی نیاز دارید به شما بگوییم! چون امروز تبلیغات اینترنتی به عنوان آخرین دست یافته بشر در عرصه تبلیغات، در بسیاری از کسب و کار ها حرف اول را می زند.
تبلیغات اینترنتی
تبلیغات اینترنتی چیست؟
با گسترش و فراگیر شدن دنیای اینترنت و راهیابی فعالیت های تجاری به فضای آنلاین، تبلیغات اینترنتی به عنوان یکی از شاخه های بازاریابی الکترونیک (دیجیتال مارکتینگ) متولد شد! به تبلیغ برند، کالا یا خدمات از طریق فضای آنلاین، تبلیغات اینترنتی گفته می شود. ساده بگوییم، وقتی شما از امکاناتِ اینترنت استفاده می کنید تا مخاطب را نسبت به برند یا محصول خود آگاه وعلاقه مند کنید، در واقع دست به تبلیغات اینترنتی زده اید. این ابزار و امکانات می تواند ایمیل، وبسایت ها، موتورهای جستجو، شبکه های اجتماعی، پیام رسان های اینترنتی و هر ابزار اینترنتی دیگری باشد.
چرا تبلیغات اینترنتی ؟!
در هر کسب و کاری که هستید، برای آن که تبلیغات ثمربخشی داشته باشید باید به دو پرسش مهم پاسخ دهید:
۱٫بیشترین و بهترین مخاطب کجاست؟
۲٫قوی ترین رسانه کدام است؟
بگذارید در یافتن پاسخ کمکتان کنیم.
۱٫مخاطب کجاست؟
در هر تبلیغ موفقی مخاطب در درجه اول قرار دارد! پس باید بدانید که مشتری های احتمالیِ شما کجا هستند؟ هرچند که هنوز نمی دانیم کسب و کار شما دقیقا چیست تا بهتر راهنماییتان کنیم، اما این را خوب می دانیم که بیشتر مردم کم و بیش در فضای آنلاین حضور دارند. شاید همه مردم روزنامه X را نخوانند، شاید همه از خیابان Y عبور نکنند، شاید همه موج Z را در رادیو دنبال نکنند… اما اینترنت یک فضای جهانی است که در آنِ واحد همه مردم به آن دسترسی دارند!
فضای آنلاین امکان دسترسی سریع و حضور شبانه روزی را برای مخاطبان در سراسر جهان فراهم می کند.
۲٫بهترین رسانه کدام است؟
رسانه وسیله ای است که پیام را از فرستنده به گیرنده منتقل می کند. قبل از آن که هر پیامی را بفرستید از خود بپرسید کدام رسانه بهتر است؟!
اجازه می دهید به جای جمله های سخت و طولانی و البته تکراری، اهمیت رسانه را با یک مثال ساده بیان کنیم؟
فرض کنید به همراه چند تن از رقیبانتان در یک جمع ۱۰۰۰ نفره از مخاطبان حضور دارید. هر کدام از رقبا سعی می کنند در آن فضای باز و پرسروصدا توجه مخاطبان را به خود جلب کنند. یک نفر گروه های سه چهار نفره جمع می کند و بنا را بر سخنرانی می گذارد… یک نفر پیامش را روی مقوای بزرگی می نویسد و در میان جمعیت می چرخد… یک نفر تلاش می کند نامه بنویسد و دانه به دانه به دست هر فرد بسپارد… و ناگهان شما با یک بلندگو وارد می شوید و به همه ی سر و صداها و رقابت ها خاتمه می دهید! این بلندگو همان رسانه قدرتمند شماست!
برای انجام تبلیغات نیز، باید رسانه ای قدرتمند انتخاب کنید. رسانه ای که بتواند بین شما و مخاطب ارتباطی دوسویه ایجاد کند و برای مخاطب جذاب باشد. تبلیغات آنلاین با به کارگیری اینترنت به عنوان یک رسانه محبوب می تواند در کوتاه ترین زمانِ ممکن ارزشمندترین مخاطبان را به شما متصل کند.
علاوه بر آن، مزایای دیگرِ تبلیغات اینترنتی از جمله هزینه مقرون به صرفه، امکان به روزرسانی آسان، قابلیت تجزیه و تحلیل رفتار مخاطب نیز قابل چشم پوشی نیست.
انواع تبلیغات اینترنتی
انواع تبلیغات اینترنتی کدامند؟
با توجه به اهمیت تبلیغات اینترنتی در کسب و کارهای آنلاین و حتی غیرآنلاین، بد نیست نگاهی بر مهم ترین روش های تبلیغات در اینترنت داشته باشیم.
تبلیغات بنری
تبلیغات بنری یا Banner ads همان مستطیل هایی است که بارها در گوشه و کنار وبسایت ها دیده اید! ( البته بین خودمان بماند که خیلی ها را هم نخوانده بسته اید!)
تبلیغات بنری پیام شما را در قالب یک طراحی گرافیکی، در وبسایت های پربازدید منتشر می کند تا در معرض دید مخاطبان قرار گیرد. این بنرهای تبلیغاتی بیشتر به صورت تصویر تهیه شده و به دو صورت ثابت یا متحرک نمایش داده می شوند. مخاطب پس از کلیک بر روی تبلیغات نمایشی (تبلیغات بنری) به وبسایت تبلیغ دهنده منتقل می شود. بنابراین اولین هدف در تبلیغات بنری افزایش ترافیک وبسایت است. این روش از تبلیغات اینترنتی می تواند با خلق تصاویر جذاب مخاطبان را به سمت شما جلب کرده و در مورد برند شما نیز آگاه سازی کند.
اما یادتان نرود نیمه خالی لیوان را هم ببینید!
امروز تبلیغات بنری از نقطه اوج فاصله گرفته است. بسیاری از مخاطبان، بنرهای تبلیغاتی را نه به عنوان یک فرصت، بلکه به چشم یک مزاحم می بینند. کمی ناامید کننده به نظر می رسد اما باید بگوییم که کابران زیادی هم هستند که از نرمافزارهای بلاک کننده تبلیغات استفاده می کنند و حتی بنر های چشمک زن شما را نمی بینند!
تبلیغات اپلیکیشنی
تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامهای تبلیغاتی است که از فضای اپلیکیشنهای موبایلی، برای جلب توجه مخاطب و ارسال آگهی تبلیغی استفاده می کند. در بیشتر مواقع تبلیغات اپلیکیشنی همان تبلیغات بنری هستند که به جای صفحات وبسایت در فضای برنامه های موبایلی نمایش داده می شوند. در تبلیغات اپلیکیشنی، آگهی های تبلیغی می تواند در هنگام باز کردن اپلیکیشن و یا در مراحل میانی کار با برنامه به صورت یک پیشنهاد برای کاربر ظاهر شود. به نظر می رسد این روز ها تبلیغات درون برنامه ای مسیر رو به رشدی را در پی گرفته است.
تبلیغات در موتور جستجوی گوگل
یک روش دیگر از انواع تبلیغات اینترنتی، تبلیغات در گوگل به وسیله سیستم تبلیغاتی گوگل ادز است. در این روش تبلیغی، شما با ساخت اکانت گوگل ادز، کلمات کلیدی مورد نظرتان را در اختیار گوگل ادوردز قرار می دهید. زمانی که کاربران این کلمات کلیدی را جستجو می کنند، گوگل تبلیغات شما را انتخاب و به مخاطبان نشان می دهد.
با اینکه تبلیغات در گوگل ادز در خانواده تبلیغات کلیکی جای می گیرد، اما تعرفه هر کلیک به طور ویژه ای مشخص می شود. در واقع نرخ این نوع تبلیغات در گوگل حالت مزایده ای داشته و پیشنهادهای رقبای شما می تواند در تعیین هزینه تبلیغ تعیین کننده باشد.
ایمیل مارکتینگ
برای همه ما اتفاق افتاده است که صندوق ورودی ایمیل خود را باز کنیم و با اخبار زیادی از تخفیفات شگفت انگیز کالا ها و جشنواره های بی نظیرِ خدمات مواجه شویم! این ایمیل ها (که نمی دانم شما آن ها را می خوانید یا نه!) یکی از روش های تبلیغات اینترنتی تحت عنوان ایمیل مارکتینگ هستند!
استفاده از پست الکترونیک برای ارسال آگهی از قدیمی ترین روش های تبلیغات اینترنتی است. شاید امروز با وجود شبکه های اجتماعی پرقدرت، ایمیل مارکتینگ بی فایده به نظر بیاید. اما جالب است بدانید در جریان تولد روش های نوین بازاریابی اینترنتی، ایمیل مارکتینگ نیز دچار تحول شده است! امروزه بازاریابی ایمیلی این امکان را به شما می دهد که مشتری های احتمالی خود را گلچین کرده و پیام تبلیغ خود را مطابق با اصول قیف بازاریابی و صرفا برای بازارِ هدفِ مشخص بفرستید! البته این امکان زمانی مفید خواهد بود که مخاطبان به طور کلی ایمیل های دریافتی را نادیده نگیرند!
چگونه با قیف بازاریابی فروش خود را افزایش دهیم؟
تبلیغ در شبکه های اجتماعی
در دنیایی که جوان ها حتی در هنگام رانندگی دست از لایک کردن بر نمی دارند و مادربزرگ ها از سبزی سرخ کردنشان استوری می گذارند، باید به اهمیت شبکه های اجتماعی پی برده باشید! واقعیت این است که درصد بالایی از مردم، ساعت های زیادی از شبانه روز را در شبکه های اجتماعی به سر می برند. حالا سوال اینست: وقتی مخاطب در شبکه های اجتماعی هست چرا شما نباشید؟!
یکی از متداول ترین و تاثیرگذارترین روش های تبلیغات اینترنتی انتشار آگهی در شبکه های اجتماعی است. هر یک از این شبکه ها پلتفرم های تبلیغاتی مخصوصی دارند. اما محتوای تبلیغی در این محیط معمولا مشابه با تصاویر، ویدیوها، صوت ها و متن های عادی منتشر می شود و در واقع نوعی تبلیغات همسان است.
اینفلوئنسر مارکتینگ و تبلیغ به وسیله بلاگرها نیز از پرکاربردترین روش های تبلیغات در شبکه های اجتماعی است. چون تبلیغِ یک محصول یا برند توسط افراد مشهور و پرطرفدار که دنبال کننده های زیادی دارند، تاثیرگذاری بالایی خواهد داشت.
بلاگر کیست و چگونه در اینستاگرام بلاگر شویم؟
راه سوم برای تبلیغ در شبکه های اجتماعی بازاریابی ویروسی است! در بازاریابی ویروسی شما باید محتوایی خلاقانه و جذاب تولید کنید! آنقدر جذاب که مخاطبان ترغیب شوند آن را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. بنابراین پیام شما درست مانند یک ویروس سریعا پخش شده و به مخاطبان می رسد.
اهمیت شبکه های اجتماعی در موفقیت تبلیغات شما قابل انکار نیست. اما نکته مهم این است که مخاطبان خود را بشناسید و آن ها را پیدا کنید! ممکن است بعضی از شبکه های اجتماعیِ جهانی امکانات خوبی برای انتشار پیام شما داشته باشند، اما مورد استفاده مخاطبان شما نباشند! مثلا خوب است بدانید: علی رغم محبوبیت فیسبوک و یوتیوپ در جهان، فراگیرترین شبکه اجتماعی در ایران اینستاگرام است!
تبلیغ در پیام رسان ها
شاید تعجب کنید یا مخالف باشید، اما بهتر است حسابِ پیام رسان ها را از شبکه های اجتماعی جدا کنید! تفاوت اصلی شبکه های اجتماعی با پیام رسان هایی مانند تلگرام، واتس اپ، ایمو، سروش، ایتا، بله و… محدودیت در مخاطبانی است که پیام شما را مشاهده می کنند. هرچند که این محدودیت تا حدودی می تواند هدفمند شدن تبلیغات شما را هم در پی داشته باشد!
اما تبلیغات اینترنتی از طریق پیام رسان ها چگونه است؟!
امروزه علاوه بر مکالمات و ارتباط های محدود و خصوصی، کانال ها و گروه های بیشماری در پیام رسان های مختلف ایجاد شده است. هر یک از این گروه ها و کانال ها مطالب مختلفی مانند اخبار، متون ادبی و شعر، مقالات علمی، طنز و سرگرمی و… را به مخاطبان خود ارائه می دهند. مخاطبان نیز بر اساس نیاز و سلیقه تصمیم می گیرند در کدام یک از آن ها عضو باشند.
رایج ترین روش تبلیغات در پیام رسان ها، ارسال آگهی تبلیغی به صورت پیام در گروه ها و کانال های پربازدید است. تبلیغاتِ شما می تواند به صورت پیام متنی، ویدیوکلیپ، پیام صوتی و… در کانال های معتبر و مرتبط با کسب و کارتان قرار بگیرد. بدیهی است که هر چه تعداد اعضای گروه ها و کانال ها بیشتر باشد نتیجه بهتری حاصل می گردد. اما حواستان را حسابی جمع کنید! یکی از مواردی که این نوع تبلیغات را به چالش می کشد، ممبر های فیک و آمار بازدید تقلبی است! پس در انتخاب افرادی که مسئولیت پخش پیام تبلیغاتی شما را خواهند داشت نهایت دقت را به خرج دهید.
تبلیغ در فروشگاه های اینترنتی
یکی از جدیدترین روش های تبلیغات اینترنتی عقد قرارداد با سایت های فروش اینترنتی است. شاید فکر کنید این تنها یکی از راه های فروش است و تبلیغات محسوب نمی شود! اما فروشگاه های اینترنتی به راحتی می توانند تبلیغ محصولات شما را در قسمت های پربازدید فروشگاه خود قرار دهند و مخاطبان خود را به خرید محصولات شما ترغیب نمایند.
یکی از روش های نوین بازاریابی، انتشار رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری یا Advertorial است. رپورتاژآگهی به مقاله علمی یا خبری گفته می شود که در جهت تقویت یک کالا، خدمت یا برند تولید شده و در سایت های معتبر و مرتبط با محصول منتشر می شود. البته امروزه رپورتاژ خبری پا را فراتر از مقاله متنی گذاشته و محتوای چند رسانهای اعم از صوت، تصویر و ویدئو را در بر می گیرد.
با آنکه رپورتاژ آگهی مختص تبلیغات آنلاین نیست، اما از محبوب ترین روش های تبلیغات در گوگل است که به نظر می رسد برای کاربران فراری از تبلیغات طراحی شده باشد! در این روش از تبلیغات اینترنتی شما یک محتوای مفید تولید می کنید که قرار است به مخاطب آگاهی و اطلاعات بدهد. اما پیام تبلیغی شما به صورت نامحسوس در لابه لای این اطلاعات گنجانده شده و به مخاطب منتقل می شود. بک لینک های موجود در رپورتاژ آگهیِ آنلاین که عموما از سایت های معتبر دریافت می کنید، وبسایتتان را پر رفت و آمد خواهد کرد!
اگرچه هدف ما معرفی یک روش برتر برای تبلیغات اینترنتی نیست، اما حقیقتا تبلیغ به وسیله رپورتاژآگهی هم کاربرپسند است و هم گوگل پسند!
چرا مخاطب شما را می پسندد؟! چون نیاز او را رفع کردید!
چرا گوگل به شما رتبه خوب می دهد؟! چون سایت های معتبر با ارائه لینک های خروجی، شما را تضمین کرده اند!
شاید فکر کنید، داریم قربانِ دست و پای بلوریِ رپورتاژخبری می رویم! اما باید این را هم بگوییم که رپورتاژ آگهی علاوه بر جلب اعتماد مخاطب، برندسازی، بهبود سئو و افزایش ترافیک وبسایت، یک روش تبلیغی دائم بوده و برخلاف سایر تبلیغات اینترنتی پس از مدتی حذف نمی شود!
تولید محتوا در انواع تبلیغات اینترنتی چه اهمیتی دارد؟
حتی اگر بهترین روش های تبلیغات اینترنتی را به کار می بندید، باز هم نباید از تولید محتوای با کیفیت غافل شوید! یادتان نرود که زبان سرخ سر سبز را می دهد بر باد!
شعار تبلیغاتی و محتوایی که برای آگهی تبلیغ خود تولید می کنید، یکی از مهم ترین ارکان موفقیت شما در تبلیغات اینترنتی است. حتی اگر محصول شما عالی، روش انتخابی شما برای تبلیغ بهترین، و مخاطب شما علاقه مند باشد، تا زمانی که در تولید محتوا ضعیف باشید کاری از پیش نبرده اید! دقیقا مثل این است که یک خط تلفن قوی داشته باشید و با مخاطب تماس بگیرید. او هم منتظر شنیدن صدای شما باشد اما شما فقط فوت کنید!!!
بنابراین تولید محتوا برای تبلیغات اینترنتی را جدی بگیرید.
اگر فکر می کنید در این زمینه نیاز به کسب اطلاعات دارید مقاله چگونه با تولید محتوای جذاب رقبا را کنار بزنیم؟ را به شما پیشنهاد می کنم.
چگونه بهترین روش تبلیغات اینترنتی را انتخاب کنیم؟
علاوه بر انواع روش های تبلیغاتی که در این مقاله بررسی کردیم، دهها روش تبلیغی دیگر نیز در فضای اینترنت وجود دارد. هر کدام از این روش ها برای برخی از کسب و کارها مناسب و برای برخی دیگر بی فایده هستند! به یاد داشته باشید یک راهنمای خوب به شما نمی گوید صددرصد باید کدام روش را انتخاب کنید! یک مشاور متخصص وخیرخواه، ابتدا از فعالیت تجاری شما آگاهی می یابد. و سپس راه و چاه را برایتان نمایان می کند. در نهایت این شما هستید که تصمیم می گیرید ۹۰ درصد سرمایه تان را توی جوب بریزید یا توی جیب خودتان!
در این نوشتار تلاش کردیم آگاهی شما را تا سطح مطلوبی بالا ببریم. اگر فکر می کنید نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با مشاوران تیم تسمینو تماس بگیرید و خیالتان را برای همیشه راحت کنید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/