ورزش اول کشور در سراشیبی سقوط/ کشتی دیگر اقبال عمومی ندارد!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، زنگ خطر برای کشتی ایران به صدا درآمده است! این جمله از سوی رئیس فدراسیون کشتی مطرح شد. علیرضا دبیر که عمر ریاستش در فدراسیون کشتی چندان زیاد نیست؛ هفته گذشته در یک مصاحبه در مورد وضعیت فعلی ورزش اول کشور صحبت کرد. او خودش از نامداران کشتی ایران است و توانست در تیرماه سال گذشته رأی مجمع فدراسیون کشتی را از آن خود کنند و بر کرسی ریاست بنشیند.
اما این روزها حال کشتی ایران خوب نیست و این را میتوان به خوبی از صحبتهای رئیس فدراسیون کشتی دریافت. او از کمبود بودجه فدراسیون کشتی ابراز نارضایتی میکند و به گفته خودش فدراسیون کشتی باید دو بودجه دریافت کند؛ یکی برای کشتی آزاد و دیگری برای کشتی فرنگی! در هر رده سنی این دو رشته ورزشی اعزامهای متعددی دارند و طبیعتاً با این بودجه محدود و از طرفی با ارزی که روز به روز قیمت آن سر به فلک میکشد طبیعی است که هر اعزام هزینه سنگینی به فدراسیون کشتی متحمل میکند.
در نهایت نارضایتی دبیر از وضعیت بودجه فدراسیون کشتی باعث شد تا رئیس کمیته ملی المپیک در مورد حمایتها از این فدراسیون صحبت کند. صالحی امیری در این خصوص گفت:« وزارت ورزش در حدود ۱۵ میلیارد تومان برای این رشته در نظر گرفته است. همچنین حمایتهای نقدی و غیرنقدی که در مجموع ۳۰ میلیارد کمک غیر مستقیم و ۲ و نیم میلیارد کمک مستقیم خواهد شد.اما به صراحت میگویم این عدد کافی نیست اما ما توان محدودی داریم؛ چون منابع کشور دچار چالش شده است.
به اعتقاد دبیر کشتی به عقب بازگشته است و این را به خوبی میتوان از آمار کشتیگیران فعال دریافت. دبیر براساس آماری که ارائه داده گفته است: «در اواخر دهه ۷۰ حدود یک و نیم میلیون نفر کشتیگیر فعال داشتیم و امروز این تعداد زیر پنجاه هزار نفر رسیده است و این یعنی تا ۵ سال آینده کشتی رو به تعطیلی میرود و چراغ قرمز و زنگ خطر برای کشتی به صدا درآمده است.»
طبیعتاً این آمار و ابراز نارضایتی رئیس فدراسیون کشتی خطر جدی برای ورزش اول کشور به وجود آورده است. ایران یکی از قطبهای کشتی در دنیا است؛ اگرچه این روزها رقیبان جدی در جهان داریم اما در اتحادیه جهانی همیشه کشتی ایران از مدعیان اصلی بوده است و حالا عدم استقبال از کشتی میتواند برای این رشته در سالهای آینده خطرآفرین باشد. به خصوص اینکه در گذشته هم زمزمه حذف از المپیک هم مطرح شده بود. در المپیک ریو تنها رشتهای که بلیتهای آن به فروش نرفته بود رشته کشتی بود!
کشتی روزهای پر فراز و نشیبی پیش رو دارد؛ کمبود منابع مالی این فدراسیون را با چالشهای زیادی روبهرو کرده است؛ اگرچه تا المپیک توکیو 14 ماه زمان باقی مانده است اما شیوع ویروس کرونا عدم برگزاری مسابقات و البته بلاتکلیفی که این رشته در سراسر دنیا دارد مشکلات زیادی به وجود آورده است.
در سال 2014 وقتی امیررضا خادم برای هیئت رئیسه اتحادیه جهانی خیز برداشت به دلیل نبود ارتباط و لابی ناکام ماند ولی پس از آن رسول خادم توانست این کرسی مهم و تأثیرگذار را به دست بیاورد هر چند که عملاً او صندلی سوزی کرد و با استعفای خود این کرسی مهم از دست رفت. حالا فدراسیون علیرضا دبیر، نمایندهای از ایران را برای اتحادیه کشتی و عضویت در هیئت رئیسه معرفی کرده است. قرعه به نام حمید سوریان افتاد؛ نابغه کشتی ایران که چهره شناختهشده در مجامع بینالملل دارد اما قطعاً کسب رأی و به عضویت درآمدن در اتحادیه جهانی کشتی تنها به محبوبیت در مجامع بینالمللی منجر نمیشود و باید لابیهای زیادی صورت بگیرد تا این اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/407/
انتهای پیام/