رئیس فدراسیون به دنبال پیشرفت وزنهبرداری نیست/ مرادی باعث شد تاماش آیان با ایران لجبازی کند!/ وزارت ورزش و جوانان در حق ورزشکاران کملطفی کرد
سعید محمدپور در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره رسوایی تاماش آیان در فدراسیون جهانی و از دست دادن مدال المپیک 2012 لندن به دلیل تبانیهای رئیس فدراسیون جهانی گفت: تاماش آیان و مسائلی که پشت پرده در فدراسیون جهانی داشت، برای تمامی کشورهای دنیا محرز شده بود اما کسی جرئت نمیکرد این مسائل را مطرح کند. اگر الان در مورد تبانیهای او و مسائل پشت پردهای که در فدراسیون جهانی وزنهبرداری وجود داشته صحبت میشود، به این معنی نیست که هیچکس از این مسائل خبر نداشته باشد. در واقع پشت پرده فدراسیون جهانی اکنون رسانهای شده وگرنه از گذشته ما کاملاً به این مسائل آگاه بودیم.
وی گفت: خیلی از کشورها برای اینکه تاماش آیان با آنها کاری نداشته باشد، هزینه میکردند و به راحتی او را میخریدند اما کشور ایران به این خاطر که باج به رئیس فدراسیون جهانی نمیداد، بنابراین نمیتوانست از این فرصت استفاده کند. البته زمانی که مرادی به عنوان رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران با تاماش آیان بر سر ریاست فدراسیون جهانی رقابت کرد، شرایط برای وزنهبرداری ایران سختتر شد. اگرچه تاماش آیان به وزنهبرداری ایران و بهخصوص رضازاده یا بهداد سلیمی خیلی علاقهمند بود اما هر زمان که بحث منافع خودش در میان بود، هیچکس را نمیشناخت و تنها به خودش فکر میکرد.
قهرمان سابق المپیک عنوان کرد: البته زمان رضازاده تاماش آیان با وزنهبرداری ایران روابط خوبی داشت به این خاطر که ما آن زمان کاری به او نداشتیم اما در دوره ریاست علی مرادی در فدراسیون وزنهبرداری، ورق برگشت و زمانی که مرادی برای پست ریاست فدراسیون جهانی وزنهبرداری نامزد شد، تاماش آیان با فدراسیون وزنهبرداری ایران لج کرد و بعد از آن هم دیگر به وزنهبرداری ایران توجهی نمیکرد و از هر فرصتی برای ضربه زدن به ما استفاده میکرد. به نظرم اگر مرادی قصد پیشرفت وزنهبرداری ایران را داشت، نباید با تاماش آیان درگیر میشد. خیلی از پیشکسوتان و اهالی وزنهبرداری همان زمان که مرادی برای ریاست فدراسیون جهانی نامزد شده بود به او گفتند که این کار اشتباه است اما متأسفانه مرادی توجهی نکرد و در نهایت دودش به چشم خودمان رفت.
محمدپور گفت: تاماش آیان 35 سال رئیس وزنهبرداری فدراسیون جهانی بوده و قطعاً رقابت با چنین فردی که تا به این اندازه قدرت دارد، کار عاقلانهای نبود اما متأسفانه مرادی هیچ توجهی به این مسائل نکرد. او اگر قصد کمک به وزنهبرداری ایران را داشت و به دنبال کرسی بود، باید برای پستهای پایینتر مثل نایبرئیسی یا دبیرکلی اقدام میکرد نه اینکه با فردی رقابت کند که در نهایت کمر به نابودی وزنهبرداری ایران ببندد. ما در خارج از ایران ضربه خوردیم و در ایران هم از خودیها ضربه خوردیم
وی در مورد بیتوجهی فدراسیون وزنهبرداری ایران به پیشکسوتان این رشته اظهار کرد: مرادی در حق ما خیلی کملطفی کرد. زمانی که من دچار آسیبدیدگی شدم، فقط یکی دو روز از من سراغ گرفتند. بعد از آن فراموش شدم و دیگر هیچ وقت هیچ کسی سراغم نیامد. به نظرم امثال مرادی به دنبال پیشرفت وزنهبرداری نیستند و فقط اهداف خودشان مهم است و نمیدانیم تا کجا قرار است پیش بروند. از زمانی که مرادی ریاست فدراسیون وزنهبرداری را برعهده گرفته است تا به امروز این رشته هیچ رشدی نکرده و نتوانستیم حتی یک یا چند وزنهبردار معرفی کنیم. در حال حاضر همان وزنهبردارهایی که در گذشته بودند هماکنون هستند و اگر این تیم یک روز کنار برود، پشتوانهای برای آنها وجود ندارد.
قهرمان طلایی المپیک لندن گفت: خیلی از اهالی وزنهبرداری از جمله حسین توکلی، سجاد انوشیروانی، نواب نصیر شلال، بهداد سلیمی و ... جایی در فدراسیون وزنهبرداری ندارند و هر زمان که آنها روی کار آمدند، رئیس فدراسیون وزنهبرداری به قدری در کار آنها دخالت کرد که در نهایت مربیان خودشان را عقب کشیدند. در واقع در فدراسیون وزنهبرداری باید یک ماکت باشی و حرفهای رئیس فدراسیون را اجرا کنی. در چنین شرایطی مسلماً هیچ یک از مربیان چنین موضوعی را قبول نمیکنند و شأن و شخصیت خود را پایین نمیآورند.
ملیپوش سابق وزنهبرداری گفت: در حال حاضر اگر میبینید بهداد سلیمی همچنان در وزنهبرداری حضور دارد، مراودهای با فدراسیون ندارد و تنها به خاطر لابیهایی که دارد، همچنان در وزنهبرداری حضور دارد. او سال گذشته لطف بزرگی به وزنهبرداران لیگ کرد و توانست یک تیم را به لیگ برتر بیاورد و خودش هم مسئولیت مربیگری آن را قبول کرد. در واقع بهداد سلیمی با ارتباطهایی که دارد این تیم را به لیگ آورد وگرنه هیچکدام از باشگاهها الان پولی نمیدهند و وزنهبرداری روز به روز ضعیفتر از گذشته میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که از دنیای وزنهبرداری کنار رفته است یا خیر؟ عنوان کرد: گاهی تمریناتی انجام میدهم اما آسیبدیدگی دستم اجازه فعالیت سنگین را به من نمیدهد. در مربیگری هم حضور ندارم و خیلی کم با وزنهبرداری در ارتباط هستم.
محمدپور گفت: به نظر من این دوره وزارت ورزش و جوانان در حق ورزشکاران خیلی کملطفی شد. ما هیچ دورهای مانند این دوره را تجربه نکردیم. زمانی که من در المپیک 2012 به مدال طلا رسیدم، بعد از هشت سال معادل ریالی قیمت 200 سکه آنهم به قیمت سکهای یک میلیون و 200 هزار تومان دریافت کردم در حالی که با مدال من کاروان ورزشی ایران ارتقا پیدا کرد اما برای آنها این مسائل مطرح نبود.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/