دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رشید کاکاوند در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

مردم هنوز هم با دیدن من از «رادیو هفت» می‌پرسند/ غفلت جامعه از ادبیات آزارم می‌دهد!/ خلاقیت و شناخت مخاطب 2 ویژگی مهم منصور ضابطیان

مجری و کارشناس برنامه‌های رادیو تلویزیون از دل‌آزرده‌شدن خود به خاطر غفلت جامعه از ادبیات می‌گوید.
کد خبر : 495234
1396070411550436512049624.jpg

رشید کاکاوند درگفتگو با خبرنگار حوزه رادیو وتلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا با اشاره به این که جای برنامه‌هایی همچون «رادیو هفت» و «رادیو شب» در تلویزیون خالی است گفت: در این برنامه‌ها، فرهنگ و ادبیات کشورمان در قالب‌هایی جذاب و پذیرفتنی به مخاطبان ارائه می‌شد. هنوز هم بسیاری از دوستان وقتی با من مواجه می‌شوند این پرسش را مطرح می‌کنند که فرجام برنامه «رادیو هفت» و پس از آن «رادیو شب» چه شد و چرا ادامه پیدا نکرد. در حالی که تلویزیون در این روزگار واقعاً به چنین برنامه‌هایی نیاز دارد.


وی اظهار کرد: من سال‌هاست که با منصور ضابطیان کار می‌کنم و با هم دوست هستیم؛ اگرچه ظاهر ما نشان نمی‌دهد، اما فاصله سنی چندانی با هم نداریم و من تنها یکی دو سال از او بزرگ‌تر هستم. شاید چون تیپ و ظاهر و البته روحیه‌اش جوان است، چندان مشخص نباشد و همه فکر کنند که فاصله سنی ما خیلی زیاد است!



سابقه مطبوعاتی منصور ضابطیان در برنامه سازی برای تلویزیون خیلی به کمک او آمده است چرا که مخاطب‌شناسی در مطبوعات حرف اول را می‌زند.



این کارشناس ادبیات افزود: اما از شوخی گذشته، من در کار و به ویژه کار رسانه‌ای تعارف ندارم. در این سال‌ها سعی کردم در آن دسته از برنامه‌های ادبی رادیو و تلویزیون حضور داشته باشم که برای خودم و مخاطبان شایسته باشد و احساس کنم که در ارتقای سطح فرهنگی و سلیقه ادبی مردم موثر است. بنابر این با آگاهی و برنامه‌ریزی، پیشنهاد این برنامه‌ها را می پذیرفتم. منصور ضابطیان و محمد صوفی زوج برنامه‌سازی هستند که سال‌هاست با هم کار می‌کنند و در این مدت نشان داده‌اند که کار خودشان را بلدند. سبک کاری آنها نیز مورد پسند و توافق من است.


منصور ضابطیان


کاکاوند گفت: ضابطیان دو ویژگی مهم دارد که هم برای من مهم است و هم در برنامه‌سازی تلویزیون رمز موفقیت در جذب مخاطب محسوب می‌شود. اول این که در تمام برنامه هایی که در کنار محمد صوفی ساخته است، خلاقیت حرف اول را می‌زند.آدم خلّاقی است و کار تکراری و صرفاً برای پرکردن آنتن نمی کند. همیشه کاری نو برای برنامه خودش دارد و این موضوع بسیار مهمی است.


این گوینده برنامه‌های ادبی رادیو و تلویزیون افزود: ویژگی دیگر، مخاطب‌شناسی است یعنی سلیقه و نیازهای روحی و ذائقه مخاطبان را به خوبی می‌شناسد و برای همین کارهایی که تاکنون داشته از جمله برنامه‌های «نقره» «رادیو هفت»، «رادیو شب» و «گلبرگ» در تلویزیون و حتی این اواخر برنامه فرش بنفشه که در نوروز امسال در رادیو پخش شد، مخاطبان  فراوانی دارد چون سلیقه و لحن مخاطب و شیوه همراهی با او در مسیر طراحی شده برای برنامه را می‌داند.


وی عنوان کرد: فکر می‌کنم در این زمینه، سابقه مطبوعاتی منصور ضابطیان خیلی به کمک او آمده است چرا که مخاطب‌شناسی در مطبوعات حرف اول را می‌زند.



کاکاوند افزود: من از اولین روزهای شکل گیری برنامه«رادیو هفت» با این گروه پیوند خوردم و پس از آن نیز در برنامه‌هایی که زوج ضابطیان و محمد صوفی ساختند حاضر بودم. البته به جز کاری که در فضای مجازی با عنوان «وقت خواب» منتشر کردند که من درآن امکان همکاری را نداشتم. خوشبخاتنه از همه این تجربه‌ها نیز راضی هستم.


این استاد زبان و ادبیات فارسی اظهار کرد: آخرین تجربه همکاری من با آقای ضابطیان هم به داوری مسابقه ادبی «شش بیت سعدی» باز می‌گردد. این مسابقه و درحقیقت پویش ادبی اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد امسال در بستر فضای مجازی برگزار شد. من به همراه منصور ضابطیان و خانم احترام برومند هیئت داوران سه نفره آن بودیم.



جامعه ما ضرورت پرداختن به ادبیات را فراموش کرده؛ یعنی دل‌مشغولی‌های مردم چیزهای دیگری است



وی در ادامه گفت: در این مسابقه،‌ علاقه‌مندان به ادبیات، 6 بیت از غزلیات عاشقانه سعدی را انتخاب کرده و بعد از خواندن آنها مقابل دوربین موبایل، آثارشان را به صفحه اینستاگرام آقای ضابطیان ارسال ‌کردند.


کاکاوند تصریح کرد: این پویش هم با استقبال مخاطبان همراه شدبه گونه ایکه در مدتی کوتاهی حدود ۷۰۰ اثر را دریافت کردیم که  از بین آنها ۹ ویدئوی برتر را انتخاب کردیم. این ویدئوها در صفحه اینستاگرام آقای ضابطیان بازنشر شد و در نهایت با رأی کاربران سه ویدئوی برتر معرفی شدند.



وی درباره ضروت ساخت برنامه‌های ادبی در تلویزیون گفت: پیش و بیش از هر چیز این نکته مهم است که جامعه ما ضرورت پرداختن به ادبیات را فراموش کرده؛ یعنی دل‌مشغولی‌های مردم چیزهای دیگری است که البته بخشی از آن طبیعی و منطقی است؛ اما این که ادبیات و امور فرهنگی تا این اندازه به حاشیه برود اصلاً مطلوب نیست.


کاکاوند گفت: حجم اصلی فعالیت‌های من با ادبیات سروکار دارد و وقتی این حواس‌پرتی که گریبانگیر جامعه ما شده را می‌بینم واقعاً در خلوت خودم رنج می‌برم. حالا شاید در ظاهر به روی خودم نیاورم اما دل‌آزرده می‌شوم. افرادی مثل منصور ضابطیان یا گروه سازنده برنامه‌هایی مثل «کتاب‌باز» همه تلاششان این است که مردم از مؤلفه‌هایی مثل ادبیات هم لذت ببرند و فقط دنبال روزمرگی‌ها نباشند.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب