نبود لژیونرها در مسابقات مهم به هندبال ضربه زد/سقف قرارداد برای بازیکنان جوان 130 میلیون است
علیرضا پاکدل در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره تدوین شیوهنامه برای لژیونرهای هندبال ایران گفت: ما چارهای نداشتیم غیر از اینکه برای حضور بازیکنان در خارج از ایران شیوهنامهای تدوین کنیم. هندبال ایران یک تیم اصلی دارد که بخش زیادی از بازیکنان آن لژیونر هستند. قطعاً حضور لژیونر در هر رشته ورزشی باعث بالا رفتن سطح کیفی بازیکنان میشود اما زمانی که تیم ملی یک مسابقه مهم پیش رو داشته باشد، آنها نمیتوانند شرکت کنند. مثلاً در بازیهای آسیایی 2018 به دلیل عدم حضور بازیکنان لژیونر ما سکوی آسیایی را از دست دادیم یا اینکه در مسابقات جام جهانی و انتخابی المپیک لژیونرهای ما نتوانستند در تمرینات حاضر شوند و فقط برای مسابقات به میدان آمدند که این باعث شد تیم نتیجه مورد انتظار را کسب نکند.
وی گفت: با توجه به این شرایط تصمیم بر این گرفته شد که شیوهنامهای برای لژیونرهای هندبال ایران تدوین شود. اتفاق بدی که در سالهای گذشته افتاده است اینکه ITC بازیکنان بدون محدودیت زمانی صادر شده است و این موضوع باعث میشود که ما بازیکنان اصلی و قدرتمند خود را در مسابقات مختلف در اختیار نداشته باشیم. بنا بر این شیوهنامه، باشگاهها موظفند از دو هفته قبل از شروع مسابقات بازیکنان را در اختیار ما قرار دهند. همه مشکلاتی که فدراسیون با آن مواجه است و من قبول دارم اما در شرایط فعلی بهترین تصمیم این بود که ما بازیکنان را با یک شیوهنامه در کنار هم قرار دهیم.
رئیس فدراسیون هندبال در پاسخ به این سؤال که برخی معتقدند این شیوهنامه در واقع جلوگیری از پیشرفت بازیکنان است، اظهار کرد: اگر یک بازیکن جوان بدون هیچ مشورتی به تیم سطح دو یا سه اروپا برود و در آنجا بازی کند آیا فکر میکنید به داشتههای هندبال چیزی اضافه میشود؟ 100 درصد جواب این سؤال منفی است. بنابراین هدف ما این است که قانونی بگذاریم که حتی اگر یک بازیکن جوان قرار است در خارج از کشور بازی کند، مشاور بینالملل و حقوقی ما به این بازیکن کمک کند. در کمیته فنی قرار است تیم امیدی تشکیل شود که پشتوانهسازی برای تیم ملی صورت بگیرد. اگر قرار باشد که بازیکنان جوان ما از ایران بروند، بنابراین چه پشتوانهای برای تیم ملی خواهیم ساخت.
پاکدل تأکید کرد: در جلسهای که با کارشناسان و نخبگان هندبال داشتیم، همه موارد را بررسی کردیم. در این جلسه حتی نماینده بازیکنان حضور داشت و ما صحبتهای او را هم شنیدیم و در نهایت بر اساس یک خرد جمعی چنین شیوهنامهای تدوین شد. هدف ما این است که هندبال ایران از وجود بازیکنان قدرتمندی که دارد بهرهمند شود. شاید اگر در مسابقات انتخابی المپیک بازیکنان لژیونر در تمرینات حاضر میشدند و به یک هماهنگی قابل قبولی میرسیدند، میتوانستیم در آن مسابقات روی سکو برویم. بنابراین باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا از ظرفیت کامل هندبال استفاده کنیم.
رئیس فدراسیون هندبال در پاسخ به این سؤال که دغدغه مسائل مالی باعث میشود که بازیکنان در خارج از کشور بازی کنند و فدراسیون برای این موضوع چه تدبیری اندیشیده است؟ عنوان کرد: من کاملاً قبول دارم. در هر حال مسائل مالی برای بازیکنان خیلی اهمیت دارد و باید این موضوع در نظر گرفته شود. به همین خاطر باشگاهها را موظف کردیم که کف قرارداد برای بازیکنان جوان زیر 23 سال 130 میلیون تومان باشد و اگر باشگاهی در یک فصل 50 درصد از مطالبات بازیکنان را پرداخت نکرد، آنها میتوانند به عنوان بازیکن آزاد جذب باشگاههای داخلی یا خارجی شود.
وی گفت: البته با توجه به اینکه کف قرارداد تعیین کردهایم، قطعاً برخی باشگاهها از لیگ ریزش میکنند و نمیتوانند با این رقم حضور پیدا کنند. این مسائل طبیعی است اما تا جا بیفتد، زمان میبرد. سال گذشته برای هندبال اسپانسر جذب کردیم و به همان اندازهای که وزارت ورزش به ما بودجه داد، از اسپانسر هم توانستیم پول بگیریم. ضمن اینکه من زمانی که برای انتخابات فدراسیون هندبال برنامههای خودم را ارائه میدادم هیچ زمانی از جذب اسپانسر آنچنانی یا حضور بانکها در هندبال ایران صحبت نکردم. تمام تلاش ما این است که شرایط مالی را برای هندبال با حضور اسپانسرها بهتر کنیم اما باید این موضوع را هم در نظر بگیریم که این رشته چند سالی است که مقام نیاورده و به هر حال یک اسپانسر برای دیده شدن هزینه میکند. به همین دلیل باید ابتدا هندبال را در سطح آسیا و باشگاهی ارتقا دهیم و بعد از آن منتظر اتفاقات خوب در هندبال باشیم.
پاکدل همچنین به حضور مربی خارجی برای هدایت تیم ملی اشاره کرد و گفت: من بارها گفتهام که جذب گزینه خارجی منوط به تواناییهای مالی فدراسیون است و با شرایط فعلی ما باید همخوانی داشته باشد. در تلاش هستیم که یک مربی سطح یک و خوب از اروپا به ایران بیاوریم که کارنامه قابل قبولی هم داشته باشد اما اگر قرار باشد مربیان درجه سه و چهار خارجی به ایران بیایند، بهتر است از مربیان ایرانی استفاده کنیم.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/