دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰
دکتر زرینه در گفتگو با آنا:

نمی‌توان درصد مصدومیت‌ها را در شروع دوباره لیگ مشخص کرد/ عوامل زیادی باعث پارگی رباط صلیبی می‌شود

پزشکی پیشین پرسپولیس گفت: عوامل مختلفی باعث مصدومیت پارگی رباط صلیبی می‌شود و امکان مشخص کردن میزان مصدومیت‌ها در زمان ازسرگیری مسابقات مشخص نیست.
کد خبر : ۴۹۴۵۴۳
mohammad-ansari-136945.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، پارگی رباط صلیبی یکی از بدترین مصدومیت‌ها برای فوتبالیست‌هاست که باعث می‌شود یک فصل را از دست بدهند و متأسفانه در فوتبال ایران این مصدومیت بارها برای بازیکنان مختلف رخ داده و حتی نفراتی بودند که دو بار اسیر این مصدومیت شده‌اند.


دکتر فرید زرینه در خصوص اینکه چه عاملی باعث به وجود آمدن پارگی رباط صلیبی برای فوتبالیست‌های ایرانی می‌شود، به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: پارگی رباط صلیبی دو علت دارد، اول فیزیکی و دوم فاکتورهای روحی و روانی که این دو عامل باعث می‌شود تا فوتبالیست‌ها مصدومیت بدی را تجربه کنند.


وی افزود: از نظر فیزیکی که به قدرت عضلانی و استقامت بازیکن بازمی‌گردد که باید یک بازیکن بتواند با تمرینات مناسب در شرایطی قرار گیرد که بر اثر فشار مسابقات دچار پارگی رباط صلیبی نشود اما از لحاظ روانی ممکن است بازیکن تمرکز کافی برای انجام مسابقه نداشته باشد و در چنین شرایطی مغز به‌خوبی به اعضای بدن فرمان نمی‌دهد و در نتیجه بازیکن ناخواسته دچار مصدومیت می‌شود.


پزشک سابق پرسپولیس خاطرنشان کرد: بازیکنی که فکرش آزاد نیست و دغدغه دریافت مطالباتش را دارد، نمی‌تواند با آرامش در خدمت تیم باشد. مورد بعدی در خصوص تغذیه و استراحت بازیکنان است. فردی که شب‌نشینی می‌کند و ساعت ۱۰ شب نمی‌خوابد، مسلماً نمی‌تواند با آمادگی کامل تمریناتش را شروع کند. هورمون آدرنالین ساعت دو بامداد به پیک خود می‌رسد و اگر بازیکنی چند ساعت از خوابش گذشته باشد به خوبی آن را دریافت می‌کند ولی در حالات دیگر، امکان دریافت این هورمون وجود ندارد. ممکن است بازیکنی در ماه دو یا سه شب به خاطر اتفاقات غیرمنتظره استراحت کافی نداشته باشد اما نباید این موضوع ممتد شود.


وی افزود: هورمون آدرنالین باعث تنظیم سیستم عصبی بدن می‌شود و البته که تغذیه صحیح هم نیز در سلامت یک ورزشکار تأثیر دارد. شخصی که غذاهای مفید نمی‌خورد، نمی‌تواند از لحاظ سلولی در شرایط مساعدی قرار گیرد و انرژی زیادی را از دست می‌دهد. البته که ریکاوری صحیح می‌تواند باعث بازگشت انرژی از دست رفته شود. عوامل دیگری مانند زمین تمرین نیز در موفقیت یا عدم موفقیت یک ورزشکار خیلی تأثیر دارد و ما باید در این زمینه نیز شرایط مناسبی ایجاد کنیم. البته عوامل ژنتیکی نیز بسیار مؤثر است و بازیکنی که دچار ضعف ژنتیکی باشد ناخواسته دچار پارگی رباط صلیبی می‌شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

دکتر زرینه یادآور شد: سؤالی که در این میان ایجاد می‌شود در خصوص پارگی رباط صلیبی بازیکنان حرفه‌ای خارجی است. علت اینکه این بازیکنان با این مصدومیت شدید مواجه می‌شوند این است که ناخواسته دچار حادثه می‌شود. بارها شده که بازیکنان بزرگی چون زلاتان ابراهیموویچ دچار پارگی رباط صلیبی شده‌اند و این موضوع گویای آن است که احتمال این مصدومیت در هر شرایطی وجود دارد ولی با رعایت مواردی که به آن اشاره شد قطعاً بازیکن می‌تواند درصد ابتلا به این مصدومیت را کاهش دهد.


وی در خصوص بازیکنانی که دو مرتبه یا بیشتر اسیر مصدومیت پارگی رباط صلیبی می‌شوند، تأکید کرد: مسلماً بازیکنی که یک بار اسیر مصدومیت رباط صلیبی شده، دوران نقاهت درستی را طی نکرده است. مسائل توان‌بخشی و درمانی بعد از عمل در ابتلای دوباره به این مصدومیت بسیار تأثیرگذار است. بهتر است بازیکنان تمرینات با دقت و مدونی را انجام دهند و مفاصل خود را تقویت کنند تا دوباره دچار مصدومیت شدید نشوند.


دکتر زرینه در خصوص اینکه با توجه به تعطیلی چند ماهه مسابقات فوتبال ایران و آغاز دوباره رقابت‌ها احتمال مصدومیت پارگی رباط صلیبی چقدر است، تصریح کرد: درصدی نمی‌توان تعیین کرد. باید کار علمی و تحقیقی صورت گیرد ولی در کل دنیا پس ازسرگیری تمرینات شاهد مصدومیت‌های مختلفی بودیم. به‌عنوان‌مثال در تیم بارسلونا، چهار بازیکن تیم پس از شروع تمرینات مصدوم شدند، بنابراین باید بپذیریم که با آغاز دور جدید مسابقات این فصل، میزان مصدومیت‌ها در ایران افزایش خواهد یافت و از آن نمی‌توان فرار کرد. بهتر است تمامی تیم‌ها برای آنکه دچار مصدومیت‌های مختلف و به‌خصوص اسیر پارگی رباط صلیبی نشوند، تمرینات را حساب شده دنبال کنند تا در کوران مسابقات کمتر دچار آسیب‌دیدگی شوند.


انتهای پیام/۴۰۴۸/


ارسال نظر