دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1399 - 11:09

5 شاخص کلیدی برای خرید سهام در ویکی آنا

سرمایه‌گذاری در بورس نیازمند یادگیری قوانین و مفاهیم مهم در آن است. در این گزارش سعی کرده ایم تا 5 شاخص کلیدی برای خرید سهام را شرح دهیم.
کد خبر : 494482
bourse-1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سرمایه‌گذاری در بورس نیازمند آموزش است. قوانین و مفاهیم مهم و نکات بسیار زیادی در بورس وجود دارد.


برای ورود عملی سرمایه ­گذاران علاقه مند به بازار سرمایه ایران و خرید و فروش سهام و سایر اوراق قابل معامله نمی­‌توان مانند سایر بازارها فقط با تکیه بر سرمایه کافی اقدام به معامله کرد. بلکه طبق تعریف بورس اوراق بهادار که بازاری رسمی، متشکل و قانونمند است، بازار سهام به دلیل ساختاری که دارد از ساز و کارها و رویه‌­های مشخصی در معاملات اوراق بهادار برخوردار است که باید توسط همگان رعایت شود.


اگر بدون آموزش دیدن، در بورس سرمایه‌گذاری کنید سرمایه‌تان را به خطر انداخته‌اید.


به چه نکاتی در خرید سهام توجه کنیم؟


اول: آن شرکت‌ها چه‌کاری انجام می‌دهند


آن‌ها چه چیزی تولید می‌کنند؟ چه نوع خدماتی را ارائه می‌دهند؟ در کدام کشورها فعالیت می‌کنند؟ محصول اصلی آن‌ها چیست و چگونه آن را می‌فروشند؟ آیا در حوزه‌ی کاری خود به‌عنوان رهبر بازار شناخته می‌شوند؟ در اولین مرحله به سوالات بالا فکر کنید. اگر جواب آن‌ها را نمی‌دانید، دارید خود را درخطر بزرگی می‌اندازید. یافتن این اطلاعات بسیار آسان است. شما می‌توانید به‌راحتی به وب‌سایت آن شرکت بروید و در مورد فعالیت آن‌ها اطلاعات بسیاری کسب کنید. سپس، همان‌طور که Cramer توصیه می‌کند، به سراغ یکی از اعضای خانواده خود بروید و به آن‌ها درزمینه‌ی سرمایه‌گذاری بالقوه‌تان آموزش دهید. اگر بتوانید به‌تمامی سوالات آن‌ها پاسخ دهید، پس به‌اندازه کافی در این رابطه اطلاعات کسب کرده‌اید.


دوم: نسبت P/E (همان نسبت قیمت به سود)


تصور کنید که برای سرمایه‌گذاری‌تان در بازار، این فرصت رادارید که از اشخاصی کمک بگیرید ,شما با دو نفر مصاحبه می‌کنید. یک نفر از آن‌ها دارای سابقه‌ای طولانی درزمینه‌ی مشاوره‌ی کسب درآمد است. دوستان شما با مشاوره‌های این شخص بازدهی بالایی کسب کرده‌اند، درنتیجه شما دلیلی پیدا نمی‌کنید که درزمینه‌ی سرمایه‌گذاری به او اعتماد نکنید. او به شما می‌گوید که بابت هر دلاری که برایتان به دست می‌آورد، ۴۰ سنت را خودش می‌گیرد و ۶۰ سنت مابقی را به شما می‌دهد و شخص دیگر، فعالیت خود را تازه در این زمینه شروع کرده است. اگرچه به نظر می‌رسد که او اطلاعات خوبی در این خصوص دارد، اما تجربه‌اش کم است و سابقه‌ی موفقیت چندانی نیز ندارد اما مزیت او این است که میزان کمسیون کمتری دریافت می‌کند. او به ازای هر دلاری که کسب می‌کند، ۲۰ سنت کارمزد می‌گیرد، اما اگر او به‌اندازه‌ی شخص اول برایتان درآمدزایی نکند، چه؟ اگر شما این مثال را متوجه شوید، نسبت P / E یا نسبت قیمت به سود را به‌راحتی درک خواهید کرد، اگر یک شرکت دارای نسبت ۲۰ باشد این بدان معناست که سرمایه‌گذاران حاضرند برای هر یک دلار درآمد، ۲۰ دلار بپردازند. این رقم ممکن است گران به نظر برسد اما اگر سرعت رشد شرکت سریع باشد، این‌گونه نیست. شما می‌توانید این نسبت را در شرکت‌هایی با حوزه‌ی فعالیت مشابه مقایسه کنید. اگر شرکتی که می‌خواهید در آن سرمایه‌گذاری کنید، دارای عدد P / E بالاتری نسبت به سایر شرکت‌های مشابه است، باید دلیلی برای آن وجود داشته باشد. اما اگر دارای نسبت P / E پایین‌تری باشد و به‌سرعت نیز در حال رشد است، این شرکت ارزش سرمایه‌گذاری دارد.


سوم: بتا (Beta)


شاید به نظر برسد که درک بتا دشوار است، اما این‌چنین نیست، اطلاعات بتا را دقیقاً می‌توان در همان صفحه‌ای که نسبت قیمت به سود سهام یک شرکت ارائه‌شده است، یافت. بتا، میزان نوسان را اندازه‌گیری می‌کند و یا اینکه نشان می‌دهد عملکرد سهام شرکت شما در طی پنج سال گذشته به چه صورت بوده است. شاخص S&P 500 را به‌عنوان یک مرجع در نظر بگیرید، اگر ارزش شرکت شما در طی یک دوره ۵ ساله بیش از شاخص S&P افزایش و یا کاهش یافت، دارای بتای بالاتری است. در بتا، عدد بزرگ‌تر از ۱ به معنای بتای بالا است (ریسک بالاتر) و هر عدد کوچک‌تر از ۱ به معنای بتای کم (ریسک پایین‌تر) است. بتا در خصوص ریسک قیمت اطلاعات ارائه می‌دهد، اما چه قدر در مورد عوامل ریسک اساسی صحبت می‌کند؟ شما باید سهامی را که بتای بالایی دارد با دقت زیر نظر داشته باشید، اگرچه این‌ها برای کسب بازدهی بالا پتانسیل دارند، اما پتانسیل این را هم دارند که پول شما را بر باد بدهند. بتای پایین‌تر به این معناست که یک سهم در مقایسه با دیگر سهام، نسبت به حرکات S&P 500 واکنش کمتری نشان می‌دهد. به این‌گونه سهام، سهام تدافعی می‌گویند چراکه امنیت پول شما در آن سرمایه‌گذاری بیشتر است. اگرچه ممکن است در مدت زمانی کوتاه به بازدهی موردنظر خود نرسید، اما لازم هم نیست هرروز با نگرانی روند سهام خود را چک کنید.


چهارم: سود سهام


اگر شما جزء آن اشخاصی هستید که برای بررسی هر روزه‌ی عملکرد بازار، زمان کافی ندارید و می‌خواهید بدون صرف چنین توجهی از سهامتان بازده کسب کنید، به دنبال سود سهام باشید. سود سهام چیزی شبیه به بهره در یک حساب پس‌انداز است. شما بدون در نظر گرفتن قیمت سهام، پول خود را دریافت می‌کنید و همچنین به یاد داشته باشید که قبل از خرید سهام، نرخ سودش را جویا شوید. اگر می‌خواهید با خیال راحت پول خود را در بازار سرمایه‌گذاری کنید، در سهامی که سود بالایی دارند سرمایه‌گذاری کنید.


پنجم: نمودار


یادگیری خواندن نمودار یک مهارت است که به زمان نیاز دارد، اما خواندن نمودارهای پایه نیازمند مهارت بسیار کمی هستند. اگر یک نمودار سرمایه‌گذاری از قسمت پایین سمت چپ شروع شود و در قسمت بالا سمت راست به پایان برسد، این نکته‌ی مثبتی است. اگر هم نمودار شرکتی به‌صورت نزولی حرکت می‌کند، از آن دور بمانید و سعی نکنید دلیل اش را کشف کنید. هزاران سهام برای انتخاب وجود دارند، پس در سبد سهام خود از خرید سهامی زیان ده که روندی نزولی دارد خودداری کنید، اما اگر واقعاً به این سهم اعتقاد دارید، آن را در نظر داشته باشید و مجدداً عملکردش را چک کنید تا بتوانید درست تصمیم‌گیری کنید. ممکن است در طول مسیر افرادی را ببینید که به سرمایه‌گذاری در سهامی که نمودارهای ریسکی دارند معتقد باشند، اما در نظر داشته باشید که شاید آن‌ها زمان و منابع تحقیقاتی در اختیاردارند که احتمالاً شما به آن‌ها دسترسی ندارید.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب