شجاعت مردی که ابهت شرق و غرب را برهم زد
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ جامعالشرایط بودن ویژگی برجسته امام خمینی (ره) بود. برخی از مهمترین ویژگیهای رهبری امام راحل که از باورها و اعتقادات دینی ایشان ریشه میگرفت عبارتند از: باور عمیق به مردم و همدلی و همراهی با مردم، ثبات قدم همراه با آرامش روحی، اعتقاد به وحدت با حفظ اصول و پایبندی به اصول اخلاقی دینی.
امام خمینی(ره) پرورش یافته مکتب قرآن و پیامبر اکرم(ص) بود. رشادت و شجاعت ایشان در ریشهکن کردن استبداد در کشور مثالزدنی است. ایشان در همه دوران مبارزه با نظام ستمشاهی و قدرتهای سلطهگر به ویژه آمریکای جهانخوار و حتی در اوج جنگ در طول هشت سال دفاع مقدس، لحظهای به خود هراس راه ندادند. شجاعت امام به عنوان یک عالم جامع و کامل ابهت شرق و غرب را بر هم زد.
پایداری و صبوری در برابر ناملایمات و گرفتاریها از دیگر ویژگیهای معمار کبیر انقلاب بود. چنانچه نمود صبوری و پایداری ایشان را میتوان در شهادت فرزندشان حاج مصطفی مشاهده کرد که فرمودند: «مصطفی امید اسلام بود و شهادتش هم از الطاف خفیه الهی است.»
سادهزیستی از دیگر ویژگیهای ایشان بود و با وجود اینکه رهبر جامعه اسلامی بود و میتوانست از تمامی امکانات برای داشتن زندگی مجدد و پر زرق و برق استفاده کند، اما با تکیه بر آموزههای اسلامی سادهزیستی را انتخاب کرد. ایشان نه تنها از تجملات بیزار بود، بلکه از امور غیرتجملی هم دوری میکرد.
وقتشناسی و نظم در امور از جمله خصایص امام بود. ایشان ساعات شبانهروز خود را تقسیمبندی کرده بود؛ ساعات عبادت، استراحت، مطالعه، رفت و آمد و ... ایشان مشخص بود. امام راحل براساس برنامهریزی بر تمام دقایق عمر خود تسلط داشت.
خوش رفتاری و لطافت کلام امام از دیگر ویژگیهای ایشان بود و با تمام اشتغالات ذهنی و فکری که داشت هم اهل مزاح و هم از خلق و خوی بالایی برخوردار بود.
رعایت بهداشت و آراستگی ظاهر و آرامشخاطر از دیگر مواردی بود که امام راحل رعایت میکرد. امام خمینی (ره) یک شخصیت علمی سرآمد در فقه و اصول، عرفان، اخلاق، فلسفه و ... بود. امام علاوه بر این یک سیاستمدار دینی و فقیه شجاع و معتقد به پویایی فقه بود.
امام راحل در زمینه درک سیاست نظری و عملی یگانه دوران خود بود
امام راحل در زمینه درک سیاست نظری و عملی در عصر حاضر یگانه دوران بود. ایشان بحث ولایت فقیه را که در فقه شیعه پیشینه داشت با طرحی قابل اجرا مطرح کرده و در عرصه سیاست عملی نیز بهترین تصمیمها و اقدامات را چه قبل از پیروزی و چه حین و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گرفته و انجام دادند.
مسئله ولایت فقیه البته در فقه وجود دارد و بحثهای فراوانی در مسائل مورد نیاز مانند مسئله قضا، مسئله جهاد، ارث و .... مورد بحث قرار میگرفت تا اینکه امام خمینی (ره) که بر علوم اسلامی اعم از کلام، عرفان، اخلاق، فقه، اصول، تفسیر، فلسفه و ... کاملاً مسلط بود و مشکلات جهان اسلام را فقدان مدیری مدبر و عالمی قوی میدید قوانین اسلام را در سطح جامعه به اجرا درآورد.
امام راحل حیلههای دشمنان دین را خوب شناخت و میدانست که کسانی در این عصر با شعار جدایی دین از سیاست به دنبال حذف کامل اسلام هستند، بنابراین برای احیای مجدد اسلام خیلی دقیق اندیشید و خیلی خوب فهمید و مهمتر از همه در عرصه عمل و اجرا درخشید که بعد از ارتحال امام(ره) آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) نیز به خوبی و در عرصه پیچیدهتر و سختتری مدیریت نظام اسلامی را پیش برده و میبرند.
ابراهیم خراسانی پاریزی عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی بافت
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/