دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 خرداد 1399 - 12:43
هشتمین شب شورش در آمریکا؛

تهدیدات ترامپ معترضان آمریکایی را متوقف نکرد/ اعلام وضعیت آماده‌باش در پایگاه‌های نظامی واشنگتن

رئیس‌جمهور آمریکا با تهدیدات خود نتوانست از حضور مردم معترض آمریکایی در خیابان‌ها و نقاط مختلف این کشور جلوگیری کند و این در حالی است که در برخی رسانه‌ها گزارش شده است پایگاه‌های نظامی واشنگتن در حالت آماده‌باش قرار گرفتند.
کد خبر : 493633
1_Du5RuRfKQ8pKNhhpnLE7Zg.jpeg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، اعتراضات سراسری ضد نژادپرستی در آمریکا همچنان ادامه دارد. هزاران معترض در «پورتلند» به یاد «جورج فلوید»، جوان سیاه‌پوستی که به‌وسیله پلیس آمریکا خفه شد، دست‌های خود را بر پشت‌شان قرار دادند و روی پل دراز کشیدند.


پلیس برای متفرق کردن معترضان به نژادپرستی و سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن به خشونت متوسل شد. وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) شب گذشته از انتقال حدود یک‌هزار و 600 نیروی ارتش به واشنگتن در راستای حمایت از نیروهای پلیس خبر داد، این گام در سایه تداوم اعتراضات خشونت‌آمیز شبانه در این شهر برداشته شده است. 


بیشتر بخوانید:


پلیس ایران بر مبنای درایت و عاطفه و پلیس آمریکا بر اساس نژادپرستی عمل می‌کند


سه‌شنبه شب با وجود فرا رسیدن ساعات اعمال مقررات منع تردد در شهرهای مختلف آمریکا، تظاهرکنندگان به تجمع و راهپیمایی ادامه دادند. در واشنگتن گروه بزرگی از تظاهرکنندگان با وجود شروع ساعت مقررات منع تردد در ساعت هفت عصر همچنان به تحصن خود ادامه دادند. در نیویورک نیز معترضان از رعایت این مقررات که از هشت شب شروع می‌شد، سر باز زدند.


تظاهرات آمریکا


تظاهرات سراسری آمریکا


فرماندار نیویورک بعد از غارت فروشگاه‌ها در دوشنبه‌شب در منهتن برای دومین شب متوالی مقررات منع رفت‌وآمد اعلام کرده است. خانواده جورج فلوید که مرگ او در جریان بازداشت پلیس به اعتراضات گسترده در آمریکا منجر شده است، روز سه‌شنبه در تجمعی در شهر هوستون تگزاس که به تخمین مقام‌ها ۶۰ هزار نفر در آن شرکت کردند، حضور یافتند.


حمله پلیس آمریکا به خبرنگاران


در روزهای اخیر با تشدید اعتراضات در شهرهای مختلف آمریکا، نیروهای امنیتی به سمت خبرنگاران نیز حمله کردند و گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که جمعی از خبرنگاران بازداشت شده‌اند.


یکی از اعضای تیم فیلمبرداران سی ان ان جمعه گذشته در حال پخش زنده اعتراضات، بازداشت شد و پس از آن «تیم والز»، فرماندار مینه‌سوتا مجبور شد عذرخواهی کند. گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که خبرنگار هافینگتون‌پست نیز در هنگام پوشش اعتراضات آرام در بروکلین بازداشت شد. همچنین به سوی یک خبرنگار روس شلیک شده است. 


تظاهرات آمریکا


شبکه تلویزیونی «تی‌آر‌تی ورلد» ترکیه‌ در بیانیه‌ای اعلام کرد: دو خبرنگار ‌ما هنگام پوشش خبر اعتراضات ضد نژادپرستی در ایالات مینیاپولیس و واشنگتن آمریکا که به‌دنبال کشته شدن شهروند سیاه‌پوست این کشور به‌وسیله یک افسر پلیس آغاز و همچنان ادامه دارد، با اصابت گلوله‌های پلاستیکی نیروهای امنیتی آمریکایی که برای متفرق کردن معترضان از آن استفاده می‌کنند، مجروح شدند. 


وزارت امور خارجه روسیه به اقدام پلیس آمریکا در تیراندازی به سوی خبرنگار خبرگزاری اسپوتنیک واکنش نشان داد و این اقدام پلیس آمریکا را «خصمانه» توصیف کرد.


مسکو تأکید کرد آمریکا در حال نقض تعهدات خود درباره اطمینان یافتن از امنیت خبرنگاران در این کشور است و از واشنگتن خواست تا اطمینان حاصل شود که روزنامه‌نگاران در این کشور قربانی خشونت پلیس نشوند و از سازمان‌های بین‌المللی و دیده‌بان حقوق بشر خواست تا به این حادثه واکنش نشان دهند.


اختلاف در سنای آمریکا


«چاک شومر»، رهبر اقلیت دموکرات‌ها در سنای آمریکا قطعنامه‌ای را ارائه کرد که بر مبنای آن اقدام ترامپ در دستور به افسران فدرال در استفاده از گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی برای متفرق کردن تظاهرات مسالمت‌آمیز در برابر کاخ سفید را محکوم کنند. اما «میچ مک‌کونل»، رهبر اکثریت جمهوری‌خواهان سنا با این قطعنامه مخالفت کرد. 


شومر


چاک شومر، رهبر اقلیت‌ دموکرات‌های سنا


شومر نیز در واکنش به این اقدام مک‌کونل گفت که وی نمی‌خواهد آن چیزی را که رئیس‌جمهور انجام داده محکوم کند.


از سوی دیگر یک عضو مجلس نمایندگان آمریکا قصد دارد هفته جاری لایحه‌ای را برای پایان دادن به مصونیت قضایی پلیس این کشور ارایه کند. «آوستین آماش»، عضو سابق حزب جمهوری‌خواه که اینک به حزب «لیبرترین» پیوسته است، این لایحه را به مجلس نمایندگان خواهد برد.


در صورتی که طرح وی تصویب شود، شهروندان می‌توانند از پلیس آمریکا شکایت کنند. آماش در نامه‌ای به همتایانش نوشت: قتل وحشیانه جورج فلوید تازه‌ترین اتفاق از حوادث زیادی است که درباره سوءرفتار مفتضحانه پلیس دیده می‌شود.


آماده‌باش پایگاه‌های نظامی آمریکا


برخی منابع خبری گزارش کردند پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه واشنگتن‌ ازجمله پنتاگون در «وضعیت شارلی برای محافظت از نیروها» (FPCON CHARLIE) قرار گرفته‌اند.


FPCON CHARLIE وضعیت خاص آماده‌باش برای محافظت از نیروهاست که اعلام آن بعد از وقوع حمله ترویستی یا در صورت وجود اطلاعاتی از حمله تروریستی قریب‌الوقوع صورت می‌گیرد.


آماده‌باش برای محافظت از نیروها پنج وضعیت دارد که اعلام آن به عهده فرماندهی شمالی ایالات متحده آمریکا است. نخستین وضعیت (FPCON NORMAL) مربوط به وضعیتی است که وضعیت از لحاظ احتمال حمله تروریستی سفید است.


در وضعیت آلفا (FPCON ALPHA) احتمال ضعیفی از وقوع حمله تروریستی پیش‌بینی‌ناپذیر وجود دارد.


در وضعیت سوم یعنی «براوو» (FPCON BRAVO) حمله تروریستی تا حدی پیش‌بینی‌پذیر است.


در وضعیت شارلی اطلاعات موجود از حمله تروریستی قریب‌الوقوع خبر می‌دهند و درنهایت، وضعیت پنجم موسوم به «دلتا» (FPCON DELTA) مربوط به وضعیتی است که حمله تروریستی به وقوع پیوسته است.


افزایش تمایل مردم به خرید سلاح


نتیجه یک بررسی نشان می‌دهد فروش سلاح در آمریکا در ماه گذشته میلادی در قیاس با سال گذشته 80 درصد افزایش داشته است.



درحالی‌که رئیس‌جمهور ایالات متحده  اقدام نظامی علیه شهروندان آمریکایی تشویق می‌کند و کشور در حال وارد شدن به دور دوم  شیوع کووید-۱۹ هست، فروش سلاح در آمریکا شاهد افزایش بی‌سابقه بوده است. 



شرکت تحقیقاتی «اسمال آرمس آنالیتیکس اند فرکستینگ»( Small Arms Analytics and Forecasting) به‌تازگی خبر داد در ماه می (۱۲ اردیبهشت تا ۱۱ خرداد) بیش از ۱.۷ میلیون قبضه سلاح در ایالات متحده آمریکا فروخته شد.


طبق این گزارش، این میزان فروش سلاح و تفنگ در آمریکا در قیاس با می ۲۰۱۹ حدود ۸۰ درصد افزایش فروش را نشان می‌دهد.


«یورگن بریوئر»، اقتصاددان ارشد شرکت تحقیقاتی «اسمال آرمس آنالیتیکس اند فرکستینگ» در این باره به واشنگتن تایمز گفت: فروش سلاح به طرزی بی‌سابقه افزایش یافته است.


«جیمز زیمرمن»، مالک یک فروشگاه سلاح در شهر «میسولا» ایالت مونتانا از تعداد بالای آمریکایی‌هایی خبر داد که برای نخستین‌بار به خرید سلاح روی آورده‌اند و گفت: دست‌کم دوسوم تعداد سلاح‌های فروخته شده در ۶۰ روز اخیر، افرادی هستند که برای نخستین‌بار صاحب سلاح و خریدار سلاح شدند.


کشیده‌شدن دامنه اعتراضات به اروپا


در پاریس، اعتراضات هماهنگ نشده علیه خشونت پلیس علیه رنگین پوست‌ها به شورش و درگیری با پليس منجر شد. در ابتدا درگیری‌ها به یادبود «آدام ترائوره» سیاه‌پوست که سال 2016 درگذشته بود اختصاص یافت، اما تظاهرات آمریکا بر این درگیری‌ها تأثیر گذاشت. 


تظاهرات کانادا


به‌گفته مأموران اجرای قانون، دست‌کم 19 هزار نفر به خیابان‌ها رفتند. این تجمع از مقابل دربار فرانسه در شمال پاریس آغاز شد. در ابتدا معترضان رفتار مسالمت‌آمیز داشتند، اما پس از آن برخی اغتشاشگران به غارت اموال عمومی اقدام کردند. آن‌ها سعی کردند سازه‌های ساختمانی، تابلوهای تبلیغاتی و سطل زباله را آتش بزنند.


پلیس بر روی معترضان گاز اشک‌آور پرتاب کرد، اما جمعیت کنترل نشد.


همچنین فلسطینی‌های ساکن کرانه باختری رود اردن با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین و سر دادن شعار، اقدامات نژادپرستانه پلیس آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.


​​​​​​​انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب