سرنوشت ترم تابستانی دانشگاهها چه میشود؟/ برگزاری ترم تابستانی در دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت مجازی
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا سبب شده زمانبندی بسیاری از امور تغییر کند، از جمله امور برنامهریزیشده خروج عده مشخصی از دانشجویان و ورود عده دیگر به دانشگاههاست.
هر ساله دانشجویان برای اینکه بتوانند فارغالتحصیل شوند و به مقاطع بالاتر بروند تا ۳۱ شهریورماه همان سال فرصت داشتند ولی اکنون که بسیاری از دانشجویان دچار مشکل شدهاند و نتوانستند آنطور که میخواستند دوره تحصیلی خود را به پایان برسانند. به همین دلیل ضروری است دانشگاهها تمهیداتی برای این دانشجویان بیندیشند تا برنامهریزی این عده از دانشجویان با کمترین آسیب مواجه شود.
براساس اعلام وزارت علوم ترم تابستان باید برگزار شود. اما چگونگی برگزاری آن بستگی به دانشگاهها دارد. علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم در خصوص وضعیت دانشجویانی که در دوران کرونا قرار بر فارغالتحصیلی آنها بوده و اکنون به تعویق افتاده به خبرنگار آنا گفت: «این موارد در سند ۲۰ بندی ذکر شده و مقرر گردیده که برای رفع این مشکل دانشگاهها ترم تابستان را برگزار کنند. برای آن دسته از دانشجویانی که ممکن بوده تنها با یک یا دو درس فارغالتحصیل شوند تدابیری اتخاذ کردیم تا برای چهار درس معرفی به استاد بگیرند. دانشجویان مناطق محروم میتوانند ترم یا درسشان را بدون اینکه صدمهای از نظر زمان به آنها وارد شود، حذف کنند، یا معرفی به استاد بگیرند یا بستههای آموزشی را به صورت پستی دریافت کنند.»
در سند 20 بندی وزارت علوم آمده است: «به دلیل محدودیتهای متصور در پوشش کامل امکانات آموزشی و دانشجویی و فرهنگی همه دانشگاهها در صورت انبساط زمانی نیمسال جاری تا فصل تابستان، و نیز ضرورت برگزاری بازه تابستانی مستقل از نیمسال جاری، دانشگاهها باید زمانبندی نیمسال جاری را با لحاظ دروس عملی و کارورزی به نحوی مدیریت کنند که اولاً بازه تابستانی آموزش به ویژه برای دانشجویانی که با احتساب آن بازه، فارغالتحصیل میشوند لطمه نبیند و ثانیاً با تداخل برنامه نیمسال با بازه تابستان، کیفیت آموزش دانشجویان در دروس نیمسال جاری با آسیب مواجه نشود.»
همچنین در ادامه این سند ذکر شده است: «انبساط زمانی نیمسال جاری باید با لحاظ عوامل اثرگذاری چون آزمونهای سراسری و تحصیلات تکمیلی و مشکلات پدید آمده در نتیجه گرمای هوا مدیریت شود. برگزاری بازه تابستانی، برای ارائه دروس کارگاهی و آزمایشگاهی، دروس ناتمام و یا دروس حذف شده نیمسال جاری مجاز است.»
نحوه برگزاری ترم تابستان در دانشگاههای علوم پزشکی
از طرفی برای دانشگاههای علوم پزشکی نیز در این زمینه برنامهریزیهایی انجام شده است. براساس دستور معاون آموزشی وزارت بهداشت به رئیس دانشگاه علوم مجازی؛ ترم تابستان برای تمامی دانشجویان علوم پزشکی با ارائه ۶ واحد درسی به شکل کشوری برگزار میشود. البته هنوز جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده است.
برگزاری ترم تابستان در دانشگاه آزاد اسلامی
در این میان دانشگاه آزاد اسلامی نیز با داشتن حدود 400 واحد در سراسر کشور قصد دارد ترم تابستان را برای دانشجویان به صورت مجازی برگزار کند. جواد علمایی، عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به زمان برگزاری ترم تابستانی این دانشگاه، گفت: «ترم تابستان دانشگاه آزاد اسلامی طبق روال هر سال، اما به صورت مجازی برگزار خواهد شد و ثبتنام آن از ۱۳ تیر و بلافاصله پس از پایان امتحانات ترم جاری انجام میشود.»
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/