همتی:اینترنت آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی رایگان است/ دانشجویان دانشگاههای دولتی همچنان در انتظار رایگان شدن اینترنت!
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آموزش الکترونیک یکی از موضوعهای داغ این روزهاست که دانشآموزان، معلمان، دانشجویان و اساتید دانشگاهها با آن انس گرفته و تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کردهاند و بهدنبال آموزش و پژوهش در مسیر پیشرفت روزافزون علمی کشور هستند.
هفته گذشته بود که محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتی نوشت: «استفاده رایگان دانشگاهها، حوزههای علمیه، اساتید و دانشجویان عزیز از سامانههای آموزش مجازی، برای یک ماه دیگر تمدید شد».
همچنین مسعود همتی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا میگوید: «اینترت آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی رایگان است و اپراتورها اینترنت را بهصورت رایگان در اختیار دانشجویان و اساتید قرار میدهند تا در ایام کرونایی بتوانند بهراحتی آموزش و پژوهش را دنبال کنند».
وی میافزاید: «آمادگی کامل داریم که اگر شرایط کرونا ادامه پیدا کند، بستر آموزش الکترونیک را به نحو احسن در اختیار دانشگاهیان قرار دهیم».
این در حالی است که در دانشگاههای دولتی هنوز در برخی از دانشگاهها اینترنت رایگان ارائه نمیشود و دانشجویان از رایگان نبودن اینترنت برای یادگیری و آموزش دروس خود گلایه دارند.
اینترنت سامانههای مجازی هنوز رایگان نشده است
فانیان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی اصفهان میگوید: «علیرغم اینکه آدرس ۷ سرور دانشگاه را به وزارت علوم ارائه و این وزارتخانه نیز آدرسها را به وزارت ارتباطات اعلام کرده، اما تنها یک شرکت خصوصی، آن هم به صورت محدود یکی از سرورهای این دانشگاه را رایگان کرده است و مطلع هستیم که همکاران ما در وزارت علوم، مرتباً با وزارت ارتباطات در تماس هستند، اما متاسفانه پیشرفتی حاصل نمیشود».
اطلاع نداشتن اپراتورها از رایگانسازی اینترنت دانشگاهها
محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره در واکنش به توئیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر تمدید یک ماه دیگر استفاده «رایگان» دانشگاهها، حوزههای علمیه، اساتید و دانشجویان از سامانههای آموزش مجازی، با انتشار رشته توئیتهایی (#رشتو) خطاب به آذری جهرمی گفت: «جناب وزیر، به جِدّ میتوان گفت که میلیونها دانشجو، طلبه و استاد مخاطب این توئیت شما هستند و میتوانند درباره آن قضاوت کنند، اما واقعاً خوب نیست مسئلهای این چنین که دو وزیر و چند معاون وزیر به صراحت درباره آن در رسانههای رسمی صحبت کردهاند، بعد از یک ماه چنین معطل بماند».
وی میگوید: «جناب وزیر، بهتر است خودتان هم با اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت تماس بگیرید و ببینید که آیا وعده ارائه اینترنت «رایگان» برای سامانههای آموزش مجازی، اجرایی شده است یا خیر؟ مطمئن باشید که همگی ابراز بیاطلاعی میکنند. دوستانی هم که این توئیت را میبینند، با بقیه اپراتورهایی که دسترسی دارند تماس بگیرند و از آنها درباره «رایگان» شدن ترافیک سامانههای آموزشی دانشگاه خود بپرسند. پیشنهاد میکنم مسئلهای با این سطح از فراگیری و اهمیت را شخصاً تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری کنید، امیدوارم در پیگیری امور مسلمین و حقالناس موفق و سربلند باشید».
رئیس کارگروه آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم: اینترنت 95 درصد دانشگاهها برای آموزش الکترونیکی رایگان شد
علیرغم گفته برخی از مسئولان دانشگاهی مبنی بر رایگان نشدن اینترنت دانشگاهها، علیاکبر صفوی، رئیس کارگروه آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معتقد است: «آخرین فهرست ابلاغی را وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دهم اردیبهشت ماه به اپراتورها ابلاغ کرد که در این فهرست بیش از ۹۵ درصد متقاضیانی که اطلاعات خودشان را ارسال کرده بودند، پوشش داده شدند؛ امیدواریم در روزهای آینده تمام اپراتورها آی. پی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را که در این لیست هستند، رایگان کنند».
بنابراین، بلاتکلیفی رایگان شدن اینترنت دانشگاههای دولتی برای آموزش مجازی موضوعی است که باید مسئولان مربوطه درباره آن بررسی و تأمل کنند. و باید منتظر ماند و دید که آیا در روزهای آینده فکری به حال رایگان شدن اینترنت دانشجویان توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میشود یا خیر.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/