امکان تعطیلی لیگ برتر وجود دارد/ معضل کرونا تکضلعی نیست
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بحث تعطیلی رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران که قرار بود از 29 خرداد ازسر گرفته شود، در شرایطی مطرح شده که به صورت دقیق مشخص نیست تصمیمگیرنده اصلی در خصوص ادامه یا لغو مسابقات چه نهادی است. وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده تصمیم در خصوص ادامه رقابتها بر عهده ستاد ملی مقابله با کروناست. سخنگوی ستاد اعلام کرده تصمیم اصلی را فدراسیون پزشکی ورزشی میگیرد و سخنگوی این فدراسیون نیز تصمیمگیری نهایی را منوط به سازمان لیگ فدراسیون فوتبال دانسته است.
دکتر رضا سعیدی در خصوص اینکه بحث ازسرگیری رقابتهای لیگ برتر با چه شرایطی پیش میرود، به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: بر اساس دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت کشورمان، با نیمنگاهی به پروتکلهای لیگهای معتبر دنیا تصمیم به صدور دستورالعملی کردیم که بر اساس آن، تست تشخیص کرونا قبل از شروع مسابقات از تمامی اعضای تیمها گرفته شود.
وی افزود: طبیعتاً با اجرای پروتکلها چهار هفته زمان در نظر گرفتیم تا ارزیابی دقیقی از وضعیت تمامی تیمها پس از تست تشخیص کرونا انجام شود. هر روز بحث پایش و ارزیابی انجام شود تا به این نتیجه برسیم مشکلی برای برگزاری مسابقات وجود ندارد و صلاح کار را تشخیص دهیم. طبیعی است که در بحث حوزه سلامت، مهمترین دغدغه به مشکل نخوردن اعضای جامعه ورزش همانند دیگر جوامع ایران بوده و بایدها و نبایدها مشخص شود تا میزان ریسک ازسرگیری مسابقات را بتوانیم تشخیص دهیم البته تصمیم نهایی را سازمان لیگ میگیرد.
سخنگوی فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد اینکه ممکن است مسابقات لغو شود، تصریح کرد: تمام سعی و تلاش ما بر این است که بازیها لغو نشود. فوتبال یکی از رشتههای ورزشی جذاب است که تماشاگران زیادی دارد ولی باید در مسابقات امنیت بهداشتی تمامی عوامل برگزاری تأمین شود. اگر میزان ریسک سلامت کسانی که در مسابقات حضور دارند به حدی برسد که مخاطره جدی وجود داشته باشد و از دستورالعملهای جهانی تجاوز کند، امکان دارد مسابقات تعطیل شود.
وی افزود: ویروس کرونا مشکل نوظهور جهان است و هیچکس نمیتواند تشخیص دهد رفتار این ویروس با اجتماعات مختلف چگونه خواهد بود. حتی در اروپا نیز گام به گام پیش میروند و اطمینانی از اینکه مسابقات خود را تا پایان ادامه دهند و در فصل بعد نیز شاهد برگزاری مسابقات باشیم وجود ندارد. تمامی اتفاقات بر اساس آمارهای کسب شده روزانه و هفتگی پیش میرود.
دکتر سعیدی در خصوص اینکه در کشورهایی مانند قطر، امارات و کویت که آمارهای ابتلا به کرونا از ایران پایینتر بوده مسابقات در اواخر مرداد و اوایل شهریور برگزار میشود، تأکید کرد: دو بحث در این میان وجود دارد. اول اینکه صحت آماری که هر کشوری اعلام میکند ممکن است واقعی نباشد. نحوه پایش کشورها با توجه به تعداد نمونههایی که به دست میآید، متفاوت است. نه اینکه اتهامی زده شود بلکه نوع پایش گویای آمار است و امکان دارد پایش دچار ایراد باشد. بحث بعدی هم مسائل فنی خود لیگهاست و ما فقط میتوانیم در خصوص اتفاقات پزشکی صحبت کنیم. در ایران تاریخ شروع مسابقات منطبق با نظر سازمان لیگ فدراسیون فوتبال بوده است.
وی در خصوص مشکلات اقتصادی که تعطیلی مسابقات فوتبال برای باشگاهها ایجاد میکند، تصریح کرد: مسائل اقتصادی را نمیتوانیم با اشرافیت صحبت کنیم ولی معضل کرونا تکضلعی نیست. یک ضلع آن بحث سلامت است که ما تخصص لازم در خصوص آن را داریم، ضلع دیگر مسائل اقتصادی و آخرین ضلع، نشاط روانی جامعه است. بهعنوان مثال وقتی رئیس جمهور کشورمان صحبت میکند، هر سه ضلع را دیده و در مورد اتفاقات مهم کشور صحبت میکند. مسلماً باید تمامی اضلاع وابسته به مقابله با کرونا درستترین نظریه را نسبت به تخصصی که دارند در خصوص ویروس کرونا اعلام کنند تا این بیماری به بهترین شکل مهار شود.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/