دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1394 - 17:21

طرح‌ادعاهای تکراری درباره ایران در بیانیه پایانی کنفرانس «کشورهای عرب و آمریکای‌جنوبی»

چهارمین اجلاس سران کشورهای عرب و آمریکای‌جنوبی امروز چهارشنبه به کار خود در حالی پایان داد که مجددا ادعای دخالت ایران در امور داخلی کشورهای منطقه در آن مطرح شد.
کد خبر : 49174

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شبکه خبری «العربیه» گزارش کرد در بیانیه پایانی این اجلاس چندین موضوع مهم سیاسی و اقتصادی بیان شد و سران این کشورها از ایران خواستند تا به مداخله در امور داخلی کشورهای عربی پایان دهد. علاوه بر این، کشورهای عربی تحرکات ایران را که (به زغم آنها) به امنیت و ثبات منطقه آسیب زده است، محکوم کردند.


از سوی دیگر شبکه «الاخباریه» گزارش کرد در بیانیه پایانی اجلاس مشترک سران کشورهای عربی و کشورهای آمریکای لاتین آمده است: کشورهای منطقه بر مواردی همچون گفت‌وگو و همکاری میان دو منطقه برای توسعه شراکت راهبردی مبتنی بر منافع و احترام متقابل، درک نقش مهم تشکل‌ها و تجمع‌های منطقه‌ای، و باور داشتن به حق ملت‌ها برای زندگی در جهان باثبات، پر رونق و عاری از خطر تروریسم، تسلیحات هسته‌ای و تسلیحات کشتار جمعی، تحقق صلح عادلانه و فراگیر برای موضوع فلسطین بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی و طرح صلح عربی با هدف تشکیل کشور فلسطین به پایتختی بخش شرق قدس در مرزهای سال 1967، تاکید کردند.


در ادامه مهم‌ترین بندهای مطرح شده در بیانیه پایاتی اجلاس ریاض را مشاهده می‌کنید:


- تاکید بر لزوم دستیابی به راه‌حل مسالمت‌آمیز برای بحران سوریه بر اساس بیانیه کنفرانس ژنو 1 و نشست وین


- اهمیت یافتن راهکاری برای بحران یمن با اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت به‌ویژه قطعنامه 2216


- حمایت از روند گفت‌وگوهای سیاسی در لیبی زیر نظر سازمان ملل


- رد هر نوع دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه از سوی ایران: شرکت‌کنندگان این موضوع را نقض منشور سازمان ملل متحد و اصل حسن هم‌جواری دانستند.


- تاکید بر اهمیت احترام به وحدت، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها و حل مناقشات به شیوه مسالمت‌آمیز


- دعوت از جمهوری اسلامی ایران برای پاسخ دادن به دعوت امارات عربی متحده برای یافتن راهکار مسالمت‌آمیز برای موضوع جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی بر طبق منشور ملل متحد و قوانین بین‌المللی


- لزوم هم‌سویی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای ایجاد جهان باثبات و عاری از خطرات ناشی از اشاعه هسته‌ای


- محکومیت انواع تروریسم و مخالفت با مرتبط کردن آن با هر دین، فرهنگ یا قومیت


- تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری یکی از ستون‌های توسعه اجتماعی و اقتصادی است


- استقبال از موفقیت کشورها در توافق‌نامه چارچوب در سازمان ملل درباره تغییرات آب و هوایی


- تاکید بر حمایت کامل سیاسی کشورهای عربی و کشورهای آمریکای‌جنوبی از مصوبه 31969 مجمع عمومی سازمان ملل درباره تصویب اصول اساسی تغییر جدول بدهی‌های حاکمیتی


- اهمیت تقویت روابط فرهنگی و اجتماعی میان دو منطقه


در پایان کشورهای دو منطقه از مضمون بیانیه ریاض به‌عنوان بیانیه‌ای بی‌سابقه در شمول و صدور آن استقبال کردند و قرار شد ونزوئلا میزبان دور بعدی کنفرانس «شورهای عربی و آمریکای جنوبی» باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب