دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 ارديبهشت 1399 - 18:02
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

بازگشت محدود دانشجویان کارشناسی ارشد به دانشگاه علم و صنعت از خردادماه/ ساخت دستگاه تب سنج

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت اعلام کرد: بازگشت دانشجویان کارشناسی ارشد به دانشگاه علم و صنعت از 17 خردادماه فراهم می‌شود تا تحقیقات خود را به اتمام برسانند.
کد خبر : 490641
878856_821.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که ویروس کرونا بر جهان حکمرانی می‌کند بسیاری از دانشگاه‌ها به کمک دانشمندان و محققان خود دست به کار شده‌اند تا هر کاری را می‌تواند از اندوه مردم جهان بکاهد را انجام دهند. 


در این مسیر دانشگاه‌های کشورمان نیز هر یک راهی را انتخاب کرده اند تا همانند گذشته نقش اثرگذار داشته باشند. دانشگاه علم و صنعت نیز به عنوان یک دانشگاه مهندسی کشور اقداماتی را انجام داده است. از تولید ماسک و مایع ضدعفونی کننده تا کیت آزمایشگاهی تشخیص کرونا از جمله اقدامات این دانشگاه بوده است. 


در این زمینه با تورج محمدی معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه به گفتگو پرداخته‌ایم که در ادامه می‌آید. 


آنا: دانشگاه علم و صنعت در مواجهه با کرونا چه اقدامات پژوهشی را صورت داده است؟


محمدی: برای اینکه در مواجهه با این مشکل در کنار دستگاه‌ها و سایر مردم باشیم چند کار در دانشگاه انجام دادیم. یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه با سرمایه‌گذاری صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه بیش از 130 هزار ماسک و محافظ صورت تهیه کرد و آنها را به بیمارستان‌ها عرضه کردیم.


همچنین با توجه به اینکه اوایل شیوع ویروس کرونا در کشور توزیع الکل و مواد ضدعفونی‌کننده با مشکل روبه‌رو شده بود، در دانشگاه اقدام به تولید مواد ضدعفونی کردیم و این را در حجم زیادی در سطح منطقه توزیع کردیم و در اختیار مردم قرار دادیم البته هر دوی این کارها همچنان ادامه دارد. در عین حال نیروهای جهادی دانشگاه برای ضدعفونی کردن منطقه شرق تهران روزانه فعالیت کرد. این موضوع در ایام تعطیلات نوروز گسترده‌تر بود.


یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه اقدام به تولید تب‌سنج با قابلیت ثبت داده کرد که این دستگاه قابل عرضه به بازار است. یعنی کسانی که نگران کرونا هستند می‌توانند این دستگاه را روی بدن خود نصب کنند و این دستگاه دمای بدن آنها را به صورت پیوسته ثبت می‌کند و حتی از طریق موبایل به استفاده کنندگان اعلام می‌کند. همچنین برای ساخت کیت تشخیص کرونا یکی از تیم‌های پژوهشی دانشگاه اقداماتی انجام داده که در دست بررسی بیشتر است و در حال تحقیق و کامل شدن است. البته اقداماتی که انجام شده هنوز نهایی نشده ولی امیدواریم که به نتایج خوبی برسد.


از طرفی با توجه به اینکه فعالیت‌های دانشگاه نباید متوقف می‌شد، تمام کلاس‌های درس در طول این چند ماه گذشته به صورت مجازی برگزار شده است. جلسات مدیریتی دانشگاه هم به صورت مجازی برگزار شد. یکی دیگر از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد دانشگاه، سامانه اسکای روم را توسعه داد و اکنون در دانشگاه از آن استفاده می‌کنیم، به بیرون از دانشگاه نیز عرضه کردیم. این سامانه امکان برگزاری جلسات و کنفرانس‌های از راه دور را فراهم می‌کند، اکنون بسیاری از دستگاه‌ها از این سامانه استفاده می‌کنند. در این مدت تلاش کردیم که تا حدودی نقش خود را برای کمک به مردم و شرایط بحرانی کشور ایفا کنیم.


آنا: با توجه به اینکه دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای اینکه بتوانند به دانشگاه بایند و تحقیقات خود را تکمیل کنند، چه تمهیداتی اندیشیده‌اید؟


محمدی: بعد از تعطیلات نوروز، یعنی از ابتدای شروع سال برای دانشجویانی که نیاز به خوابگاه نداشتند این امکان را فراهم کردیم تا تحت نظر و سرپرستی اساتید راهنما بتوانند در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی حاضر شوند. در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی پروتکل‌های بهداشتی را پیاده کردیم. امیدواریم که با رعایت این پروتکل‌ها هیچ مشکلی از نظر نشر این بیماری و ویروس نداشته باشیم. سپس بعد از اینکه ستاد کرونا اعلام کرد که دانشجویان دکتری می‌توانند به دانشگاه‌ها بیایند، فراخوان کردیم و تعدادی از دانشجویان دکتری را با تأیید اساتید راهنما در خوابگاه‌های خود مستقر کردیم. اکنون این دانشجویان در خوابگاه‌های خود مستقر شده‌اند و می‌توانند ضمن استفاده از خوابگاه، به آزمایشگاه های تحقیقاتی بروند و فعالیت‌های‌شان را ادامه دهند.


از هفته آینده هم پیش‌بینی می‌کنیم باز با مجوزی که ستاد کرونا داده است، دانشجویان کارشناسی ارشد را در خوابگاه‌ها مستقر کنیم و اجازه دهیم که تا قبل از امتحانات در خوابگاه‌ها باشند. طبیعتاً تعداد محدودی از دانشجویان کارشناسی ارشد به دانشگاه می آیند تا با اقامت یکی دو هفته‌ای در خوابگاه‌ها کار پایان‌نامه‌هایشان را به اتمام برسانند. چون اینها در اسفند ماه در حال تمام کردن کارهای خود بودند و کرونا باعث شد خوابگاه‌ها را تخلیه کنند و به خانه‌های خود برگردند. پیش بینی می‌شود که این دسته از دانشجویان می‌توانند در این مدت کار خود را به انجام برسانند.


در عین حال سیاست دانشگاه این است که در ایام امتحانات تمامی خوابگاه‌ها در اختیار دانشجویانی باشد که می‌خواهند در امتحانات حضور پیدا کنند. یعنی بقیه دانشجویانی که امتحان ندارند باید خوابگاه‌ها را تخلیه کنند تا با حداقل ظرفیت بتوانیم خوابگاه‌ها را در اختیار دانشجویانی که در حال امتحان هستند قرار دهیم. به زودی ظرف چند روز آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد تا دانشجویان در جریان تصمیمات دانشگاه قرار بگیرند.


آنا: در این ایام دفاع از پایان‌نامه و رساله هم صورت گرفته است؟


محمدی: امکان برگزاری دفاعیه برای پایان‌نامه‌ها را هم به صورت مجازی و هم به صورت حضوری فراهم کردیم. در روش حضوری جلسات فقط با حضور اساتید و بدون حضور میهمانان برگزار شد. یعنی مثلاً دو سه استاد راهنما، ‌استاد مشاور، داوران و خود دانشجو حضور داشتند. اساتید سایر دانشگاه‌ها که به عنوان داور در خدمت آنها بودیم، به صورت حضوری یا مجازی در جلسه شرکت کردند. سعی کردیم انعطاف‌پذیری نشان دهیم. حتی سمینارهای دانشجویی را که باید به صورت دوره‌ای برگزار شود، به صورت مجازی برگزار کردیم ولی دفاعیه‌های دانشجویان ترکیبی برگزار شد. امیدواریم به تدریج با کم شدن نگرانی‌ها امکان برگزاری جلسات دفاعیه حضوری فراهم شود ولی به هر حال زیرساختی که در دانشگاه علم و صنعت و سایر دانشگاه‌ها فراهم شده، این امکان را می‌دهد که در ادامه بتوانیم به صورت مجازی هم جلسات دفاعیه را برگزار کنیم.


آنا: برای ارائه دفاعیه دانشجویان تا چه زمانی فرصت دارند؟


محمدی: تقریباً از اوایل اردیبهشت برگزاری جلسات را به صورت مجازی شروع کردیم پیش‌بینی این است که تا 15 خرداد به دانشجویان کارشناسی ارشد فرصت دهیم با شرط اینکه به صورت پنج ترمه فارغ‌التحصیل شوند، دفاع کنند. چون الان دانشجویان ورودی 96 در ترم ششم هستند، اگر تا 1 خرداد بتوانند دفاع کنند، فارغ‌التحصیلی آنها به صورت پنج ترمه در نظر گرفته می شود. إن‌شاءالله بخش عمده‌ای از این دانشجویان تا 15 خرداد دفاع خواهند کرد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب