دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1399 - 14:02
به مناسبت سی‌وششمین سال تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی گناباد؛

عشقی که مانع اشتغال و کار در بانک شد/ ترجیح جنب‌و‌جوش در روابط‌عمومی به پشت‌میزنشینی

جوانی که ابتدای فعالیت، استخدام در دانشگاه را نمی‌پسندید؛ اما هرچه می‌گذشت وابستگی‌اش بیشتر می‌شد، به‌نحوی‌که در آزمون یکی از بانک‌های دولتی پذیرفته شد؛ اما ماندن در دانشگاه را به بانک ترجیح داد.
کد خبر : 490591
3.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ طبیب عشق برای طبیبان مهر و پرستاران عزیزی که این روزهای سخت با دمیدن روح زندگی در تن رنجور بیماران و وزش نیسم محبت و جاری کردن زلال امیدواری در بدن خسته آنان، روحیه سرزندگی را به جامعه تزریق می‌کنند و عمر گرانمایه خویش را مصروف این مهم کرده‌اند، سلامتی، سعادت و سیادت آرزومندم.


در سی و ششمین سال تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی گناباد قرار داریم، دانشگاهی که اول خرداد 1364 به‌عنوان نخستین مرکز آمورش عالی در این شهرستان راه‌اندازی شد.


به همین مناسبت روایتی متفاوت از محمدحمید مروی شهری کارمندی که از نخستین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی گناباد است، نقل می‌شود.


وی تاکنون پای صحبت برخی از همکاران و دانشجویان نشسته و مطالب گوناگون، خواندنی و متنوعی را از قول آنان روایت و نقل کرده است و حال می‌خواهد اشاره مختصری به گوشه‌ای از خاطرات خود در طول سال‌های خدمت در دانشگاه داشته باشد.


18 ماه از خدمت نظام وظیفه مروی شهری می‌گذشت که آذر 1371 با وجود اینکه به کارمندی علاقه‌ای نداشت و شغل آزاد را ترجیح می‌‌داد به‌عنوان انباردار در دانشگاه آزاد اسلامی گناباد استخدام شد.


فعالیتش در دو نوبت صبح و عصر در ساختمان استیجاری واقع در چهارراه گیتی‌نورد بود، کلاس‌های درسی نیز در دبیرستان شهید بهشتی تشکیل می‌شد. دانشگاهی که اول خرداد 1364 به‌عنوان نخستین مرکز آموزش عالی شهرستان گناباد با دو رشته در مقطع کاردانی تأسیس شده بود، سال 71 با رئیس و معاونان جمعاً 22 نفر را تشکیل می‌داد و از این تعداد 10 نفر به صورت پاره‌وقت و البته 9 عضو هیئت‌علمی نیز با همین شرایط همکاری داشتند.


خرداد سال 1372 با ابلاغ داخلی و حفظ سمت مسئولیت امور اداری را پذیرفت و اواخر تابستان همان سال، دانشگاه به ساختمان ملکی خود که مراحل ساخت آن به پایان رسیده بود، انتقال داده شد.


به مرور به ادامه خدمت کارکنان پاره‌وقت خاتمه و استخدام کارمند به‌ویژه هیئت‌علمی تمام وقت در دستور کار قرار گرفت.


فعالیت‌های خوبی در حال شکل گرفتن بود و با توجه به اینکه رشته برق از نخستین رشته‌های تحصیلی واحد گناباد بود، تجهیزات آزمایشگاهی، کارگاهی برق و ماشین خریداری و راه‌اندازی شد، تجهیزاتی که در کشور بی‌نظیر بود. دانشگاه حال‌وهوای خاص و جنب و جوشی به شهرستان داده بود.


جوانی که دانشگاه را خانه خود می‌دانست


جوانی که در ابتدای فعالیت، استخدام در دانشگاه را نمی‌پسندید و با اکراه پا به این محیط نهاده بود، هرچه می‌گذشت وابستگی‌اش به مجموعه بیشتر می‌شد، به‌نحوی‌که اواخر سال 1373 در آزمون یکی از بانک‌های دولتی پذیرفته شد؛ اما ماندن در دانشگاه را به بانک ترجیح داد (کما اینکه مسلماً از نظر مادیات اختلاف زیادی بین این دو نهاد وجود داشته و دارد).


مهر1374 به‌عنوان کارگزین دانشگاه منصوب شد و این رویه ادامه داشت تا دی 1390 به دستور «دکتر زارع» رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی گناباد با حفظ سمت به‌عنوان مسئول روابط‌عمومی این واحد دانشگاهی منصوب شد.


روابط‌عمومی از داشتن دوربین فیلم‌برداری و عکاسی محروم بود (عکاس و فیلمبردار از بیرون دانشگاه تأمین می‌شد)؛ بنابراین در نخستین گام درخواست خرید دوربین عکاسی و فیلم‌برداری را داد.



جوانی که ابتدای فعالیت، استخدام در دانشگاه را نمی‌پسندید، هرچه می‌گذشت وابستگی‌اش به مجموعه بیشتر می‌شد، به‌نحوی‌که اواخر سال 1373 در آزمون یکی از بانک‌های دولتی پذیرفته شد؛ اما ماندن در دانشگاه را به بانک ترجیح داد



کار در روابط‌عمومی و تهیه خبر و گزارش همزمان با امور مرتبط با کارگزینی که در آن حوزه هم به تنهایی انجام وظیفه می‌کرد، دشوار بود؛ اما تنوع کار در روابط‌عمومی شیرینی خاصی برایش داشت و به آن علاقه‌مند شده بود.


شهریور 1396 «دکتر حسن‌زاده» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گناباد با استعفای وی از کارگزینی موافقت کرد و اکنون بیشتر می‌توانست به کار مورد علاقه‌اش یعنی روابط عمومی بپردازد. چنانچه از دی 1390 که در روابط‌عمومی مشغول انجام وظیفه شد، فیلم‌برداری و عکاسی حدود 580 مراسم و جلسه اعم از دانشجویی، کارمندی، اداری و صدها گزارش، خبر، گفتگو و مصاحبه را تهیه و تدارک دید.


بسیاری از این گزارش‌ها، خبر و مصاحبه‌ها در خبرگزاری رسمی دانشگاه آزاد اسلامی (آنا) انعکاس داده شد.


در این راستا روابط عمومی واحد گناباد فروردین 1397 جزء برترین‌ واحدهای دانشگاهی انتخاب و در چند نوبت نیز از فعال‌ترین‌ها شناخته شد. اکنون و در آستانه سی‌وششمین سال فعالیت واحد دانشگاهی، کارمند روایت ما که دو سال خدمت سربازی خود را شخصاً خریداری و هشت ماه سابقه پرداخت بیمه خارج دانشگاه را دارد باید به جرگه بازنشستگان بپیوندد.


بسیار زود تمام شد. وقتی می‌اندیشد گویا دیروز بود. خاطرات در ذهنش تداعی می‌شود. انجام اموری که برخی جزء شرح وظایفش نبود؛ اما با کمال میل انجام می‌داد. رانندگی، توزیع تراکت، اطلاعیه و نصب بنر، پذیرایی از خانواده‌های دانش‌آموختگان و ورودی‌های جدید، شرکت در مراسم و مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی، راهپیمایی‌ها، اردوهای طرح هجرت، درخت کاری، کمک به هموطنان سیل‌زده و زلزله‌زده، مراسم اعتکاف، دیدار با خانواده‌های معظم شهدا، اعزام به مناظق زلزله‌زده، خاطره ماندگار و به یادماندنی تشییع باشکوه دو شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس از سوی مردم همیشه در صحنه گناباد و خاکسپاری این دو کبوتر سبک‌بال در جوار مسجد دانشگاه، کسب موفقیت‌های مختلف، راه‌اندازی و تصویب رشته‌های جدید، جلسات هفتگی قرآن که از سال 1373 ابتدا در منازل همکاران  و سپس در مسجد دانشگاه برگزار و ادامه یافت، مرخصی‌های ساعتی و روزانه،  کسرکاری‌ها، شیطنت‌هایی که به‌ویژه در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی اتفاق می‌افتاد، تپق زدن حین اجرای مراسم، فرازوفرودها و دیگر وقایعی که برای او و همکارانش رقم خورده است.


اعتلای فرهنگی و اعتدال آموزشی؛ دستاورد دانشگاه آزاد اسلامی گناباد


از همه مهم‌تر دانشگاهی که با دو رشته در ساختمان استیجاری آغاز به کار کرد و اکنون با بیش از 30 هزار و 313 هزار متر مربع فضای آموزشی، آزمایشگاهی، کارگاهی، ورزشی، فرهنگی و رفاهی، 72 رشته تحصیلی، سه رشته در مقطع دکتری تخصصی، 27 رشته در کارشناسی ارشد و 42 رشته در دوره کارشناسی و کاردانی، برگزاری 14 همایش و کنفرانس ملی که آورده‌های بی‌شماری برای دانشگاه و شهرستان گناباد به همراه داشت.


اعضای هیئت‌علمی پاره‌‌وقت که تلاش زیادی در ابتدای تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی گناباد متقبل شده‌اند، جای خود را به کادر هیئت‌‌علمی تمام‌وقت و مجربی که بیشتر آنان استادیار به بالا هستند سپرده‌اند، بیش از 13 هزار فارغ‌التحصیل، تجهیزات و امکانات پیشرفته آزمایشگاهی و کارگاهی در رشته‌های فنی و علوم پزشکی (که به اذعان بسیاری از مسئولان استانی و کشوری جزء کم‌نظیرها قرار دارند) از جمله دانشکده پرستاری و مامایی، ساختمان‌سازی و پروژه‌های بزرگی مانند مسجد، مجتمع‌های خوابگاهی پسران و دختران، مجموعه بزرگ ورزشی امام علی(ع)، مهمانسرا، سلف سرویس، مزرعه پژوهشی و تحقیقاتی و ... .


حوزه سمای واحد گناباد را نیز نباید در چند سال اخیر نادیده گرفت؛ مجموعه‌ای که به اذعان مدیر پیشین آموزش و پرورش شهرستان گناباد باری را از دوش آموزش و پرورش برداشته است.



سما واحد گناباد که سال 1373 راه‌اندازی شد، اکنون دارای 10 هزار و 239 مترمربع عرصه، 4 هزار و 249 مترمربع اعیان و پیش‌دبستانی، دبستان‌های دخترانه و پسرانه، آموزشگاه متوسطه دوره اول دخترانه و آموزشکده فنی است.


به جرئت می‌توان گفت که دانشگاه آزاد اسلامی گناباد در آستانه ورود به سی و ششمین سال فعالیت به رسالت خود که اعتلای فرهنگی و اعتدال آموزشی است جامه عمل پوشانده و سهم بسزایی در آموزش همگانی و گسترش دانش، علم و معرفت داشته و ده‌ها مؤلفه دیگر، افزون بر تلاش و خدمت تمامی خانواده و مجموعه واحد دانشگاهی اعم از مسئولان قبلی و فعلی، اعضای هیئت‌علمی، کارکنان و دانشجویان، مرهون حمایت‌ها، همدلی، همراهی و هم‌افزایی مردم مؤمن، خونگرم و فرهنگ‌دوست شهرستان گناباد است.   



دانشگاه آزاد اسلامی گناباد از ابتدای تأسیس از وجود هفت رئیس به ترتیب سیدحسین بسکابادی، مرحوم حجت‌الاسلام محمدعلی آل‌حکمت، حسین افضلیان‌مند، مرحوم محمدحسن هجرتی، آصف زارع،  سیدحسین مجتبوی و مجتبی حسن‌زاده(اکنون) بهره‌مند شده است.


کارکنانی که به آسمان پرکشیدند



واحد گناباد تاکنون از پنج معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، هشت معاون اداری و مالی، 6 معاون پژوهش و فناوری، سه معاون دانشجویی و هفت معاون سما برخوردار بوده است. در طول این سال‌ها کارکنانی از واحد گناباد نیز آسمانی شده‌اند. ابراهیم زمانی (کربلایی آقا)، محمد جعفری، محمدحسن هجرتی، ابراهیم زنده‌دل، حبیب نبی‌زاده شهری، حسن نقوی‌مقدم، مهدی حسامی کرمانی، محمد رستمی (آقای گل دانشگاه، تمام گلکاری و سرسبزی دانشگاه مرهون زحمات این زنده‌یاد است)، محمود کرامتی شهری، حجت‌الاسلام محمدعلی آل‌حکمت، محمدحسن زارعی سبزواری، محمدهادی رجایی، علی رفتاری، حسین نقوی‌مند و غلامرضا زمانی از کارکنان متوفی دانشگاه هستند.



حوزه سمای واحد گناباد را نیز نباید در چند سال اخیر نادیده گرفت؛ مجموعه‌ای که به اذعان مدیر پیشین آموزش و پرورش شهرستان گناباد باری را از دوش آموزش و پرورش برداشته است.


 



و سخن آخر خداوند منان را شاکرم که بر من منت نهاد خدمت خویش و بخشی از عمر و بهترین سال‌های زندگانی‌ام را در دانشگاه آزاد اسلامی و در جمع باصفا و پرمحبت همکاران  شریف و پرتلاش واحد گناباد سپری کنم.


به یقین ادعا می‌کنم که در طول این سال‌ها بهره فراوانی از آموزه‌های انسانی و اخلاقی این عزیزان و همکاران ارجمند خبرگزاری آنا که یار و حامی بودند و به‌حق تجارب بسیار ارزنده‌ای در مدت انجام وظیفه در روابط عمومی از این سروران نصیبم شد.


ضمن سپاس و قدردانی از الطاف تمامی دوستان و همکاران بزرگوار و آرزوی بهترین‌ها برای این یاران و همدلان عزیز و خانواده‌های محترم آنان، امید است در سایه تلاش همگی، شاهد ارتقا و اعتلای بیش از پیش دانشگاه آزاد اسلامی این بزرگترین دانشگاه حضوری جهان باشیم.


از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر


یادگاری که در این گنبد دوار بماند


محمدحمید مروی‌شهری


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب