دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1399 - 17:29
ساندی تایمز:

دوره طلایی عربستان تمام شد/ کارگران خارجی بلای اقتصاد نفتی سعودی‌ها

ساندی تایمز در مطلبی با عنوان «دوره طلایی عربستان با توجه به فروپاشی قیمت نفت و کرونا در حال سپری و متلاشی شدن است» به ابعاد مختلف فشار اقتصادی بر سعودی‌ها پرداخته است.
کد خبر : 490349
DST_1283093_1725423_202003081224436737.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ساندی تایمز انگلیس در مطلبی به قلم «لوئیز کالاگان» با عنوان «دوره طلایی عربستان با توجه به فروپاشی قیمت نفت و کرونا در حال سپری و متلاشی شدن است»، آورده است: رؤیاهای خیالی درباره شهری در صحرا و پروژه‌های محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با کاهش قیمت نفت و شیوع کرونا در دنیا بربادرفته است؛ زیرا عربستان در برابر بحران اقتصادی قرار گرفته است که هفته گذشته به اقدامات ریاضتی روی آورد و این اقداماتی جدید در سرزمین شاهزادگان صدها میلیاردی محسوب می‌شود.


این رسانه انگلیسی می‌نویسد: «پروژه شهر نیوم» با آینده‌ای مبهم روبرو است و گزارش‌ها از پیمانکاری که در نیوم کار می‌کند، حکایت از آن دارد که ساعات کاری تیمش به نصف کاهش پیدا کرده است.


لوئیز کالاگان می‌نویسد: پروژه‌ها به تعویق خواهند افتاد. هر چند پروژه‌ها متوقف نشده است، اما با کندی صورت می‌گیرد. سرنوشت شهر نیوم نمونه‌ای از تغییراتی است که عربستان را درنوردیده است. در هفته گذشته دولت سعودی مالیات بر ارزش‌افزوده را افزایش داده است و این بار به سه برابر رسیده و از ۵ درصد به ۱۵ درصد رسیده است و حقوق کارکنان دولتی ۲۲۰ پوند کاهش پیدا کرده است.


ساندی تایمز در ادامه به نقل از علی الاحمد، روزنامه‌نگار سعودی آورده است: اقدامات ریاضتی افراد عیال‌وار را با مخمصه جدی روبرو کرده است به‌طوری که برای خرید یک کیسه برنج با مشکل روبرو هستند. این شاید بزرگ‌ترین چالش اقتصادی سعودی از زمان تأسیس آن است.


این رسانه انگلیسی نوشت: عربستان از مدت‌ها قبل از مشکلات اقتصاد متکی بر نفت آگاه بود و ازاین‌رو به دنبال تنوع اقتصاد خود برآمد. برای مردم عادی و شاهزادگان روشن بود که روزهای ثروت بی‌حدوحصر تا ابد ادامه نخواهد داشت. یک جواهرفروش در سال ۲۰۱۸ گفت: «می‌دانیم که اوضاع برای ما متفاوت خواهد بود و انتظارات پدرانمان را نداریم و باید به‌طورجدی کار کنیم».


ساندی تایمز در ادامه می‌نویسد: بیشتر سعودی‌ها در بخش دولتی کار می‌کنند. آن‌ها در شغل‌های رده پایین کار نمی‌کنند و کارگران خارجی این کارها را انجام می‌دهند. اقتصاد تا حد زیادی در عربستان به نفت متکی است.


انتهای پیام/4129/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب