دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1399 - 00:15
آنا گزارش می‌دهد؛

روش‌های عجیب سارقان اینترنتی/ 7 موردی که برای مقابله با فیشینگ و اسکیمر باید رعایت کنیم

جرائم اینترنتی مانند فیشینگ و اسکیمر به دلیل افزایش روزافزون استفاده از اینترنت یک تهدید جدی برای بانک‌ها، شرکت‌های مالی و مردم محسوب شده و هر روز با روش‌های پیچیده‌ای از سوی مجرمان اینترنتی صورت می‌گیرد.
کد خبر : 489849

به گزارش خبرنگار حقوقی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، امروزه با افزایش ارتباطات مجازی و سیستم‌های بانکی سایبری، علاوه بر تسهیل در امور جاری و اقتصادی عموم جامعه، زنگ خطر و هشدار رشد روزافزون جرائم اینترنتی هم به صدا درامده و افراد سودجو در این فضا دست به جرائمی مانند کلاهبرداری اینترنتی و سرقت می‌زنند.


در حال حاضر اکثر مردم با استفاده از کارت‌های عابربانک خود اقدام به خرید اینترنتی، خرید از فروشگاه‌ها، کارت به کارت و ... می کنند، افزایش این کارها در فضای حقیقی و مجازی باعث شده تا عده‌ای از افراد سودجو با ابداع روش‌ های جدیدی دست به کلاهبرداری های میلیونی و غیرقابل جبران بزنند. 


فیشینگ و اسکیمر هم یک نمونه از کلاهبرداری‌های اینترنتی رایج در دنیای مجازی است که از نظر قانون جرم محسوب شده و مجازات سنگینی دارد. در جرم فیشینگ مجرمان به منظور گمراه کردن کاربران اینترنتی و به دست آوردن اطلاعات محرمانه حساب‌شان معمولا از طریق ایمیل‌های جعلی، پیامک‌های تبلیغاتی، سایت‌های قلابی و ... کاربران را ترغیب می‌کنند تا اطلاعات شخصی حساب خود را در سایت‌هایی جعلی كه توسط مجرمان طراحی شده است وارد کرده و از این طریق دست به کلاهبرداری‌های میلیونی میزنند.


* برای دریافت پاداش یا شرکت در قرعه‌کشی نیازی به ارائه رمز دوم نیست


در همین خصوص امیرحسین صفدری، در گفتگو با خبرنگار حقوقی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، جرم فیشینگ را فریب دادن افراد در زمینه افشای جزئیات حساب‌های بانکی آن ها و به دست آوردن اطلاعات شخصی دیگر این افراد ذکر کرد و گفت: در این جرم مجرمان تلاش می‌کنند تا اطلاعاتی نظیر رمز عبور، شناسه کاربری، CVV2 و دیگر اطلاعات بانکی افراد را برای انجام اقدامات مجرمانه‌شان به‌دست بیاورند.


این پژوهشگر حقوقی افزود: بعضاً همین مجرمان از طریق تلفن و یا ارسال پیامک به افراد مرتکب جرم فیشینگ می‌شوند، به‌گونه‌ای‌که که در این روش از طریق تلفن با افراد ارتباط برقرار کرده و ضمن اینکه خود را نماینده بانک، یا سازمانی معتبر و یا فرد سرشناسی معرفی می‌کنند و از طرف مقابل می‌خواهند جهت دریافت جایزه خود اطلاعات حساب بانکی خود را در اختیار آنان قرار دهند.


وی ادامه داد: این مجرمان حرفه‌ای با ارسال پیامک‌های جعلی نظیر «حساب شما دچار مشکل شده است»، «شما برنده قرعه‌کشی شده‌اید»، «خرید ارزان اجناس‌قیمت» و یا پیام‌های مشابه سعی در گرفتن اطلاعات شخصی حساب افراد با تشویق آنان به حضور در پای دستگاه‌های خودپرداز و یا ورود آنان به وب‌سایت‌های جعلی خود می‌کنند تا از این طریق حساب بانکی افراد را خالی کنند.


صفدری با ارائه هشداری گفت: یادمان باشد که برای واریز هرگونه وجه به حساب اعم از جایزه، پاداش و غیره هیچ نیازی به اعلام رمز دوم و یا CVV2کارت بانکی نیست، پس افراد نباید اطلاعات حساب‌های بانکی و اطلاعات کارت‌های عابربانک خود را در اختیار هیچ فردی قرار دهند تا قربانی کلاهبرداری اینترنتی نشوند.


این حقوقدان به رواج روزافزون جرم اسکیمر که یک نوع سرقت اینترنتی محسوب می‌شود اشاره کرد و گفت: در جرم اسکیمر، مجرم یک قطعه‌ای را به دستگاه‌های عابربانک متصل کرده و این قطعه اقدام به کپی اطلاعات کارت بانکی می‌کند که به این کار اسکیمینگ گفته می شود.


وی خاطرنشان کرد: به زبان ساده‌تر اسکیمینگ یعنی کپی غیرقانونی اطلاعات کارت بانکی بر روی یک کارت بانکی دیگر که از این طریق مجرمان می‌توانند حساب بانکی افراد را خالی کنند.


* روش‌های عجیب سارقان اینترنتی


این پژوهشگر حقوقی به دو روشی که سارقان اسکیمری دست به اعمال جرم می‌زنند اشاره کرد و افزود: در روش اول سارقان حرفه‌ای دوربینی را در کنار جایی که شما کارت خود را وارد دستگاه می‌کنید قرار می‌دهند تا از این طریق رمز کارت شما را به دست بیاورند و در روش دوم سارقان بر روی کیبورد اصلی عابربانک‌ها، یک کیبورد دیگر نصب می‌کنند که این کیبورد جعلی عین کیبورد اصلی بوده و وظیفه دارد تمامی اطلاعاتی که افراد وارد می‌کنند را ذخیره کرده و از این طریق حساب بانکی آنان را خالی کنند.


صفدری با اشاره به موارد قانونی مقابله با این جرائم گفت: قانونگذار در قانون جرائم رایانه‌ای مصوب سال 1388 و در ماده 1 این قانون به صراحت بیان کرده است که هرکس به طور غیرمجاز به داده‌‎ها یا سیستم‌های رایانه ‌ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از 5 تا 20 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.


وی ادامه داد: قانونگذار همچنین در خصوص سرقت‌های اینترنتی هم در ماده 12 قانون جرائم رایانه‌ای می‌گوید که هرکس به طور غیرمجاز داده‌ای متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک تا 20 میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از 5 تا 20 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.


این حقوقدان افزود: در ماده 13 قانون جرائم رایانه‌ای مصوب 1388 آمده است که هرکس به طور غیرمجاز از سیستم‌‌های رایانه‌‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها یا مختل کردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن‌ به حبس از یک تا 5 سال یا جزای نقدی از 20 تا 100 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.


* 7 موردی که برای مقابله با فیشینگ و اسکیمر باید را رعایت کنیم


صفدری به بیان هشدارها و راهکایی در خصوص مقابله با جرم فیشینگ و اسکیمر پرداخت و اظهار کرد: در خصوص پیشگیری از جرم فیشینگ و اسکیمر و دیگر جرائم اینترنتی بهتر است این نکات رعایت شود: 1) برای خریدهای اینترنتی از رمز یکبار مصرف (پویا) استفاده کرده و در بازه‌های زمانی کوتاه نسبت به تغییر رمز کارت بانکی خود اقدام کنید؛ 2) مسدود کردن کارت‌های بانکی خود که امکان می دهید اطلاعاتشان فاش شده است؛ 3) از سایت‌ها و اپلیکیشن‌های متفرقه که امنیت بالایی ندارند به هیچ عنوان استفاده و خرید نکنید؛ 4) معتبرترین اپلیکیشن موبایلی برای انجام پرداخت‌های اینترنتی اپلیکیشنی است که بانک صادرکننده‌ کارت شما پیشنهاد داده و به نام بانک شما خدمات پرداخت آنلاین را انجام می‌دهد؛ 5) اگر در هنگام ورود به سایتی ورود شما با اخلال مواجه شد امکان دارد فیشینگ رخ داده باشد پس سریعا رمز کارت بانکی خود را تغییر بدهید؛ 6) دارندگان کارت‌های عابربانک، اطلاعات موجود بر روی کارت‌های عابر بانک خود را نظیر cvv2 کارت، تاریخ انقضا و رمز دوم خود را حفظ کرده و به هیچ عنوان در اختیار دیگران قرار ندهند؛ 7) بهتر است رسیدهای بانکی خود را از بین ببرید.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب