شب قدر فرصتی برای تحقّق تسلّط انسان بر نفس خویش است
نقی سنایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بابل، شب قدر و اعمال این شب را بهترین زمان مناسب برای مبارزه با هواهای نفسانی دانست و اظهار کرد: به برکت روزه و عبادات اعمال شب قدر، انسان میتواند به کمال انسانی و قرب الهی نایل آید.
روزه فرصت فعلیت بخشیدن خلیفهاللهی است
وی افزود: ربّ غفور با تشریع روزه، فرصتی مناسب را در اختیار انسان قرار داده تا استعداد بالقوهاش را در راه رسیدن به قرب الهی به فعلیت رسانده و به مقام خلیفهاللهی نزدیک شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل یادآور شد: روزه علاوه بر ثمرات جسمی، دارای آثار و فواید اخلاقی و تربیتی فردی و اجتماعی زیادی است از آن جمله میتوان به تقویت اخلاص، تقویت پایداری و صبر، آرامش و نشاط، خروج از گناهان، توانایی کنترل شهوات، همدردی با فقرا و کمشدن شکاف طبقاتی، حسن معاشرت، ایجاد فضای معنوی در جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی و .... ذکر کرد.
سنایی گفت: شب قَدر، شب نزول قرآن كريم و مقدّر شدن امور یکساله انسانهاست؛ چراکه قرآن در سورههای قدر و دخان از این شب سخن گفته است.
وی خاطرنشان کرد: در قرآن کریم و روایات شریفه، ارزش شب قدر بیشتر از هزار ماه دانسته شده است. لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ (قدر،3) این شب بافضیلتترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است.
معاون فرهنگی و دانشجویی واحد بابل بیان کرد: مسلمانان در شب قدر با الگوگیری و الگوپذيری از حضرات معصومین(ع)، به شبزندهداری، خواندن قرآن كريم، دعا و دیگر اعمال این شب میپردازند.
این استاد دانشگاه گفت: ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شبها نیز به اهمیّت آن نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام (ع) با اعمال شب قدر همراه شده است.
سنایی در ادامه حديثی از امام صادق (ع) درباره تنظيم و تقدير سرنوشت افراد، در شب قدر برای سال آينده ذکر کرد و گفت: التقديرُ في ليلهِالقدر تسعهَ عَشَرَ وَ الْإبْرَامُ في ليلهِاحدی و عشرينَ و الامضاءُ في ليلهِ ثلاثَ و عشرينَ.( حسيني بحراني،1415ق، ج 5، 486)؛ تقدير امور و سرنوشتها در شب نوزدهم، تحكيم و تأييد آن در شب بيست و يكم و امضای آن در شب بيست و سوم انجام میشود.
نزول دفعی قرآن در شب قدر
وی با بیان اینکه شب دارای فضیلت و یک ارزش دینی است، گفت: از بركات شب قدر میتوان به شب نزول دفعی قرآن كريم، صاحب شب قدر، حضرت حجهبن الحسنالمهدی (عج)، شبي آكنده از سلامت و خير و رحمت و شب وصل است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت: آداب و اعمال و تكاليف اين شب عظيم، مقدمه وصال محبوب است، شب وصل به خداوند عالم كه لازم است از صاحب اين شب امام زمان (عج)، شهيد محراب اين شبها اميرالمؤمنين(ع) بهره كافی را برد.
این استاد تفسیر قرآن کریم بیان کرد: شب قدر، شب وصل است و دانشگاهیان باید با بهرهوری از متون دینی و استفاده از کلام امامین انقلاب و با مشارکت علمی و عملی، تولید محتوای فرهنگی، زمینه را برای فهم آحاد جامعه از ماه مبارک رمضان و شب قدر، نهایت اهتمام را داشته باشند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/
انتهای پیام/