واکنش حمایتی انتظامی به نامه خانه سینما، اختلافات نهادهای سینمایی را وارد فاز جدیدی کرد/ قربانی همیشگی؛ مخاطبان سینما!
بهگزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ وهنر خبرگزاری آنا،در پی نامه اعتراضی خانه سینما خطاب به رئیس سازمان سینمایی، حسین انتظامی در توئیتی نوشت: شورای صنفی نمایش قرار نیست در جایی غیر از خانه سینما تشکیل شود.
روز گذشته روابط عمومی خانه سینما متن نامهای را منتشر کرده بود که البته از سوی مدیر یا عضوی از آن امضا نشده و بدون امضا بود. در بخشی از این نامه و در واکنش به حواشی اخیر جلسه شورای صنفی نمایش آمده است: روشن است که شورای صنفی نمایش در سال جاری و پس از بازگشایی نیازمند حداکثر عقلانیت، تدبیر و تمشیت امور است و این میسر نمیشود مگر آنکه هم از جهت ساز و کار اجرایی، این شورا واقعاً منتخب اصناف و اصناف نیز مقید به معرفی نمایندگانی باشند که برای معضلات پساکرونا طرح و برنامه داشته باشند.
در بخش دیگری از این نامه میخوانیم: شیوه غیرمرسوم و حتی غیرطبیعی معرفی شورای صنفی جدید به هیچ وجه مورد تائید خانه سینما، تهیهکنندگان و کارگردانان نیست. لذا از جنابعالی تقاضا داریم عاجلاً این روند متوقف شود و نمایندگان مرسوم و ذیمدخل با نظارت عالیه خانه سینما معرفی شوند.
در انتهای نامه خانه سینما هشداری نیز به این شرح ذکر شده است: در غیر این صورت هشدار جدی، روشن و صریح خانه سینما این است که بیم آن میرود در شرایطی که حداکثر آرامش در این روزها و ماههای آتی نیاز مبرم جامعه سینمایی است دور جدیدی از کشمکشهای بیحاصل شروع شود که متضرر اصلی آن سینمای کشور است.
اما حسین انتظامی هم در واکنش به این موضع در متن توئیت خود نوشت:«شورای صنفی نمایش قرار نیست در جایی غیر خانه سینما تشکیل شود. با یک خبر نادرست به دنبال ایجاد نگرانی صنفی و دوقطبیسازیاند. دولت متوجه اعتبار نهادهای مدنی هست. من هم که خاستگاه صنفی دارم، در پاسداری از این سیاست دولت جدّیترم چرا که قدر و قدرت نهادهای مدنی را میدانم.»
این حواشی درخصوص شورای صنفی نمایش و سایر نهادهای مرتبط با اکران درحالی رخ میدهد که وضعیت اکران فیلمهای سینمایی با توجه به شرایط کرونا همچنان بلاتکلیف و سردرگم است.
بیشتر بخوانید:
برنامهریزی برای اکران در پساکرونا؛ همهجا فعال، اینجا تعطیل!
به این ترتیب،اختلافات و قهرکردنهای جلسه اخیر اعضای صنف مهم شورای صنفی نمایش که برای اکران سینماها تصمیم میگیرد، حکایت از چندپارگیهای سینمای ما دارد بهطوری که همچنان اکران ناعادلانه را به وضعیت بدتری میکشاند.
بیشتر بخوانید:
این دعوای زرگری است یا باجخواهی از سینما؟
تردیدی نیست که قربانیان تداوم این اختلافات مخاطبان سینما و فیلمهای مستقل و درمعرض آسیب از شراسط سخت کرونا هستند آن هم در سالی که مهمترین اکرانش یعنی نوروز و عید فطرش را از دست داده و به واسطه نگرانیهای حاصل از شیوع کرونا، هنوز زمان قطعی آغاز بازگشایی سینما مشخص نشده است.
پیش از این هم در گزارشی در خبرگزاری آنا نوشتیم که این وضعیت نامطلوب نیازمند راهاندازی سازوکارهایی جدید و خارج از عرف معمول نمایش در سالنهاست تا لااقل کمی از حجم فیلمهای پرتعداد منتظر اکران را کم کند و سرمایه را به فیلمساز برگرداند.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/