دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1399 - 12:50
یادداشت/ جعفر قادری

پیشنهادهای اقتصادی برای عبور از کرونا

درحال‌حاضر امیدی به افزایش قیمت نفت و رفع تحریم‌های صادرات نفت نداریم، درآمد مالیاتی وضعیت مناسبی ندارد، صندوق توسعه ملی منابع کافی ندارد که بتوانیم به آن متکی باشیم.
کد خبر : 489507
w1240-p16x9-p0821tkc.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، جعفر قادری طی یادداشتی در روزنامه فرهیختگان نوشت: درحال حاضر کشور به‌دلیل بحران کرونا شرایط سخت و دشواری دارد و ما از قبل نیز دچار کسری بودجه و برخی محدودیت‌های دیگر بودیم، اما وقتی کرونا آمد، معضل و مشکلات را به‌مراتب بیشتر کرد و از این‌رو نیاز است تصمیمات جدیدتری گرفته شود تا از این بحران عبور کنیم.


چشم‌انداز مالی کشور در شرایط کرونا و پیشنهادهای اقتصادی


درحال‌حاضر امیدی به افزایش قیمت نفت و رفع تحریم‌های صادرات نفت نداریم، درآمد مالیاتی وضعیت مناسبی ندارد، صندوق توسعه ملی منابع کافی ندارد که بتوانیم به آن متکی باشیم. از سوی دیگر، دولت فقط می‌خواهد ازطریق انتشار اسناد خزانه نیازهای خود را تامین کند که این کار هم منطقی و درست نیست و نقدینگی را به جامعه اضافه می‌کند و باعث افزایش تورم خواهد شد، بنابراین همه این عوامل سبب می‌شود راهی نداشته باشیم جز اینکه دولت در کوتاه‌مدت واگذاری‌ها را به‌صورت جدی دنبال و نیز پروژه‌هایی را که ضرورت ندارد، واگذار کند. از این طریق باید تلاش کنیم از ظرفیت‌هایی که دردسترس مردم قرار دارد، به‌نحو احسن استفاده کنیم و دولت از این طریق بتواند مشکل خود را نیز حل کند. اقدام دیگری که می‌توان انجام داد، بهبود مستمر فضای کسب‌وکار است، طوری‌که زمینه برای سرمایه‌گذاری‌های جدید فراهم شود؛ برای این منظور دولت باید محدودیت‌ها را کاهش داده و ظرفیت اقتصادی کشور را بالا ببرد تا زمینه برای کارهای بزرگ در کشور فراهم شود. ظرفیت‌های خالی و بلااستفاده‌ای که در داخل کشور وجود دارد، باید به‌سمت تولیدات داخلی سوق داده شود و این ظرفیت‌ها برای پاسخگویی به نیاز داخلی کشور، جلوگیری از قاچاق و واردات بی‌رویه کالا باید به‌صورت جدی موردتوجه قرار گیرد، چراکه در این شرایط نباید اجازه دهیم بازار داخلی در اختیار دیگران گذاشته شود.


دولت در پروژه‌های عمرانی باید بتواند بخش غیردولتی را وارد کار کند


اما درباره برنامه مجلس برای پرکردن خلأ کسری بودجه باید گفت ما باید تا جایی ‌که امکان دارد، در هزینه‌ها خصوصا هزینه‌های جاری صرفه‌جویی کنیم و دولت در پروژه‌های عمرانی باید بتواند بخش غیردولتی را وارد کار کند. ما نباید انتظار داشته باشیم دولت همانند گذشته تمام پروژه‌ها را انجام دهد، چراکه قطعا توان مالی این کار را نخواهد داشت، از این‌رو باید در هزینه‌های جاری کشور صرفه‌جویی شود.


فشار مجلس یازدهم به دولت برای استفاده از افراد توانمند در بخش‌های دولتی


البته توجه به این نکته حائزاهمیت است که مجلس بنای کارشکنی و ایجاد اختلال در کار دولت را ندارد و سعی می‌کند اگر نقطه‌ضعف‌ و مشکلاتی در دولت وجود دارد، کمک کند تا این نقطه‌ضعف‌ها برطرف و دولت توانمندتر شود و بتواند معضلات مردم را حل کند، لذا سعی ما بر این است تا جایی‌که امکان دارد، نهایت همکاری و تعامل را با سایر قوا داشته باشیم. البته چنانچه مجلس احساس کند در برخی بخش‌های دولت کشش و ظرفیت لازم برای کار وجود ندارد و نمی‌تواند همراهی کافی را داشته باشد، طبیعی است که به دولت فشار بیاوریم تا از افرادی استفاده کند که توان اجرایی بالایی داشته باشند. به‌هرحال معتقدم بیماری کرونا باعث شد برخی رشته‌های صنعتی یا فعالیت‌های هنری و ورزشی که نیاز به جمعیت داشت، تعطیل و با مشکل مواجه شوند، ولی بخش قابل‌توجهی از فعالیت‌ها به‌صورت غیرحضوری و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی دنبال شد که این امر نشان داد کشور باید ظرفیت اینترنت خود را تقویت کنیم.


تقویت شبکه ملی ارتباطات برای اقتصاد پساکرونا


یکی از نگرانی‌های آینده در این زمینه همانند مباحث فضایی این است که کشورهای دیگر باشگاه‌هایی تشکیل داده و ما را از گردونه باشگاه‌ها خارج کنند تا ایجاد محدودیت شود، درحالی‌که باتوجه به دسترسی اخیر کشور به ماهواره فضایی و مخابراتی باید با استفاده از ظرفیت‌های فضایی، شبکه ملی ارتباطات خود را در داخل کشور ایجاد کنیم تا درجهت کاهش وابستگی و مراجعات حضوری قدم برداریم و سعی کنیم در آینده برخی از فعالیت‌های اقتصادی را مبتنی‌بر فضای مجازی پیش ببریم.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب