دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1399 - 15:37
آنا گزارش می‌دهد؛

روز جهانی پرستار با اعتراض مدافعان سلامت گذشت/ حق و حقوق پرستاران کجاست؟

در روزهایی که انتظار می‌رود وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی کشور در کنار پرستاران باشد؛ اما امروز و به مناسبت روز جهانی پرستار، شاهد اعتراض این قشر زحمتکش درمانی در مقابل ساختمان وزارت بهداشت بودیم.
کد خبر : 489345
پر پر 2222.jpeg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با وجود شیوع ویروس کرونا، پرستاران در خط مقدم  مبارزه با کرونا هستند، کمتر کسی است که از سختی‌ها و مشکلات پرستاران کشور خبر نداشته باشد. کسانی که روزشان را با دیدن بیماری و رنج مردم آغاز می‌کنند، گاهی مجبور هستند سوزنی را در دست کودک بیماری فرو کنند یا مرگ تدریجی یک پیرمرد یا پیرزن بیمار را جلوی چشمانشان ببینند اما امروز برای گرفتن حق خود باید در مقابل وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی فریاد بزنند.


                                               


اعتراض جامعه پرستاری


 جامعه پرستاری کشور به رغم اینکه در صف اول خدمت به مردم و بیماران  و مقابله با کرونا قرار دارد، اما مثل اینکه قرار نیست یک روز بدون حاشیه و چالش داشته باشد، زیرا هر روز یک مشکل پیش پای پرستاران می اندازند، اخیراً علی‌رغم نیاز کشور به نیروی پرستار و کادر درمانی خبرهایی منتشر شد مبنی بر اخراج تعدادی از پرستاران در بیمارستان‌های خصوصی کشور که وزارت بهداشت بارها این موضوع را از سر خود باز کرده و موضوعات دیگر را با اهمیت دانسته است.


امروز نیز همزمان با روز جهانی پرستار تعدادی از پرستاران کشور جلوی وزارت بهداشت دست به اعتراضانی زدند که مشکل اصلی آنها مطالباتشان است، مدافعان سلامت در روز جهانی پرستار به دنبال حق و حقوق خودشان هستند که شامل کسر از حقوق، پرداختی‌های معوقه و دیگر مشکلات است.


 


                                             


همچنان به دنبال آمار تعدیلی‌ها!


محمد میرزابیگی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد پیگیری‌ مطالبات پرستاران کشور از دولت اظهار کرد: در راستای پیگیری‌های صورت‌گرفته برای احقاق حقوق پرستاران نظام پرستاری با رئیس مجلس،‌ رئیس قوه قضائیه، معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه جلساتی را داشتیم تا بتوانیم مشکلات پرستاران را حل کنیم.


وی در مورد مطالبات پرستاران بیمارستان خصوصی نیز گفت: به دنبال تعدیل نیرو برخی مراکز درمانی خصوصی برخی پرستاران مطالباتی داشتند که در همین راستا به وزیر بهداشت نامه‌ای ارسال کردیم تا به وضعیت این عزیزان رسیدگی شود.


رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: پرستارانی که در چند ماه اخیر بیکار شده‌اند به سازمان نظام پرستاری مراجعه کنند تا به مطالبات آنها رسیدگی شود.


با این حال و پس از گذشت چندین هفته از بیکار شدن پرستاران کشور همچنان آمار دقیقی از تعداد پرستاران بیکار شده در دسترس نیست و نظام پرستاری همچنان از دادن آمار دقیق سر باز می‌زند.


                                                 


۱۰ کشور پردرآمد برای پرستاران


اما سؤال اصلی اینجاست که دیگر کشورهای جهان چه نگاهی به جامعه پرستاری خود دارند؟ کشورهای بسیاری وجود دارند که به جایگاه پرستاری اهمیت زیادی قائل هستند و به همین دلیل درآمد مناسب و رفاه نسبی برای این قشر زحمتکش درنظر گرفته‌اند. مثلا حقوق سالانه پرستاران در بلژیک چیزی بین ۲۷ هزار دلار تا ۵۰ هزار و ۵۰۰ دلار است.


در نیوزلند نیز درآمد سالانه پرستاران حدود ۳۲ هزار دلار تا ۴۷ هزار دلار است که براساس سابقه و تجربه پرستار متغیر است. حقوق سالانه پرستاران تازه کار در شیلی از ۲۸ هزار دلار آغاز می‌شود و به ۴۷ هزار دلار نیز می‌رسد. این در حالی است که در این کشور، پرستاران با تجربه می‌توانند ۶۲ هزار دلار در سال درآمد داشته باشند. اما در انگلستان که زندگی برای پرستاران در این کشور هنگامی که به سطوح بالاتر کاری دست پیدا کنند، بسیار خوب پیش می‌رود. درآمد پرستاران گاهی به ۴۳ هزار دلار در سال افزایش می‌یابد.


 حقوق یک پرستار در دانمارک از ۳۸ هزار دلار تا ۵۰ هزار دلار متغیر است و در استرالیا متوسط دستمزد پرستاران به ۶۰ هزار دلار در سال نیز می‌رسد.


 پرستاران کانادایی نیز یکی از بهترین دستمزد‌ها را در جهان دریافت می‌کنند. دستمزد چیزی بین ۴۸ هزار دلار تا ۶۵ هزار دلار با توجه به به تجربه و تخصص پرستار متفاوت است. نروژ نیز از یکی بالاترین استاندارد‌های زندگی در جهان برخوردار است و پرستاری از این قاعده مستثنا نیست.


متوسط حقوق برای یک پرستار در نروژ حدود ۵۰ هزار دلار است، اما می‌تواند به ۱۰۰ هزار دلار در هر سال نیز افزایش یابد.


 در آمریکا، اغلب پرستاران بیش از ۹۴ هزار دلار درآمد دارند این در حالی است که حقوق پرستاران در لوکزامبورگ در هشت سال اول کار حدود ۶۰ هزار دلار است که با افزایش سابقه به ۱۲۵ هزار دلار نیز می‌رسد.


چشم امید به وزارت بهداشت


انتظار می‌رود وزارت بهداشت در روزهایی که بیش از پیش مدافعان سلامت به حمایت این وزارت خانه نیاز دارند به یاری آنها بشتابد، همه مردم می‌دانند که مدافعان سلامت و مخصوصا پرستاران چه جهادی در راه خدا کرده و کمترین کاری که می‌شود برای این عزیزان کرد کمک به آنها است.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب