دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1394 - 13:13
ظریف در همایش روز جهانی مقابله با آثار جنگ بر محیط زیست

آمریکا با حمایت از رژیم صهیونیستی نمی‌تواند برای خود امنیت ایجاد کند

وزیر امور خارجه کشورمان گفت:‌ آمریکا و کشورهای بزرگ باید بدانند که با سرمایه‌گذاری بر روی افراط و سلاح‌های مخرب و رژیم صهیونیستی که اصل وجودش بر غارت و تجاوز بنیان نهاده شده نمی‌توانند برای خود امنیت ایجاد کنند.
کد خبر : 48850

به گزارش خبرنگار گروه بین الملل آنا محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز در همایش روز جهانی مقابله با آثار جنگ بر محیط زیست ضمن تشکر از معصومه ابتکار به دلیل اقداماتش برای حفظ محیط زیست کشور اظهار داشت:‌ موضوع امروز از دو منظر قابل بررسی است؛ آثار جنگ بر محیط زیست از یک سو و ارتباط صلح و محیط زیست از سوی دیگر.


ظریف گفت:‌ تأثیرات مخرب جنگ بر محیط زیست موضوعی بوده که هم منطقه ما و هم جامعه بین‌الملل با آن مواجه است و با توجه به خطراتی که جنگ و تخریب های آن در محیط زیست در پی داشته بیانگر نگرانی درست بین‌المللی در این زمینه است.


وی با اشاره به اینکه منطقه ما در 20 سال گذشته شاهد جنگ‌هایی بوده است که آثار آن در محیط زیست غیرقابل انکار است اظهار داشت:‌ حملات صدام به کشتی‌های نفتی، جنگ نفت‌کش‌ها و جنگ در خلیج‌فارس که از نظر ما جنگ دوم محسوب می‌شود، توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرد و همین امر نیز باعث شد کویت پیشنهاد روز مقابله با جنگ در محیط‌زیست را در مجمع ملل متحد مطرح کند و ما امروز این روز را گرامی می‌داریم و در مورد این خطر بزرگ فکر می‌کنیم.


رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد:‌ در تعالیم اسلامی ما به بحث جنگ و حقوق جنگ پرداخته شده و آثار جنگ بر محیط زیست و ممنوعیت استفاده از ابزارهایی که می‌تواند محیط زیست را تخریب کند یکی از منابع علما است.


رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد:‌ سلاح‌های کشتار جمعی از سوی پیامبر اسلام نفی شده است. ایشان درباره مسموم کردن آب،‌از بین بردن محیط زیست و قطع درختان در جنگ صحبت کرده‌اند و این برای مسلمان‌ها یک بعد افتخار‌آمیز است که این حوزه از حقوق جنگ و مناسبات ما 1400 سال پیش در احکام تعالیم و دستورات پیامبر اسلام نیز خود را نمایان کرده است.


وی با اشاره به اینکه این موضوع بسیار مهم است اظهار داشت:‌ امروز در منطقه ما افراط‌گرایان به نام اسلام خطر می‌آفرینند و جامعه جهانی باید به این امر توجه کنند که اسلامی که از حقوق حیوانات و محیط زیست 1400 سال پیش صحبت کرده است هرگز قبول نمی‌کند که انسانی زنده سوزانده شود و یا گردن زده شود.


وی ادامه داد:‌ مسئله بعدی ضرورت فکر کردن و برنامه‌ریزی در مورد پارادایم متفاوت برای صلح و محیط زیست است. امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که از محیط زیست تا امنیت به عنوان کالا مطرح است. اگر بخواهید محیط زیست خود را به قیمت از بین بردن محیط زیست دیگران حفظ کنید همه به شما خواهند خندید. نمی‌توانید بگویید لایه اوزون را در کشور خود حفظ می‌کنم که اگر گفته شود نشانه بی‌سوادی و بی‌دقتی گوینده است.


ظریف بیان کرد:‌ در دنیای امروز آثار و عواقب بی‌مبالاتی در حمایت از محیط‌زیست، جهانی است و این برای دولت‌ها درسی است که نمی‌توانند به قیمت خسارت به دیگران برای خود منفعت ایجاد کنند و اگر به گفته مقام معظم رهبری بتوانیم چنین منظومه‌ای را بپذیریم می‌توانیم بپذیریم به قیمت ناامن کردن دیگران نمی‌توانیم برای خود امنیت ایجاد کنیم. در حوزه امنیت نیز مانند محیط زیست تهدیدها مشترک است.


وی تصریح کرد:‌ دوستان باید بپدیرند که داعش قبل از اینکه خطری برای سوریه باشد خطری برای آنها است و اگر بپذیرند که با حمایت از گروه‌های تروریستی نمی‌توانند امنیت ایجاد کنند شرایط بهبود پیدا خواهد کرد.


وی خاطرنشان کرد:‌ بهبود شرایط معیشتی تنها در صورتی برای همه میسر است که برای دیگران هم مرعی باشد و تنها زمانی برای یک کشور صلح امنیت و محیط زیست داریم که برای همه باشد. این جا حوزه رقابت نیست حوزه همکاری است و امنیت، محیط زیست، رفاه و بهداشت کالای بین‌المللی است، کالای انحصاری که بتوان آن را به هزینه ناامن و محدود کردن دیگران به دست آورد نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب