دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1399 - 00:05
آنا بررسی می‌کند؛

آیا جنگنده کوثر قابلیت تجاری‌سازی دارد؟

جنگنده بومی کوثر با توجه به امکانات پیشرفته و صرفه‌جویی ارزی از مزیت اقتصادی بالایی برای فروش تجاری در عرصه جهانی دارد.
کد خبر : 488349

به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جنگنده کوثر نخستین هواپیمای جنگنده مجهز به سامانه‌های اویونیک و کنترل آتش پیشرفته نسل چهار تولید داخل است. این جنگنده توسط متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده و دارای مزیت‌هایی چون معماری یک‌پارچه و پیشرفته اویونیک، کنترل آتش با استفاده از شبکه‌های داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل چهار، بهره‌گیری از فناوری نمایشگرهای چندمنظوره تمام‌دیجیتال، بهره‌گیری از کامپیوتر محاسبات بالستیک، استعلام از سامانه پیشرفته نشانه‌روی مقابل خدمات به‌منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات، بهره‌گیری از رادار پیشرفته چندمنظوره کنترل آتش جهت بالابردن کشف اهداف و تهدیدات و بهره‌گیری از فناوری دقیق ساعت رادیویی و استفاده از سامانه نقشه متحرک هوشمند است.


هواپیمای جنگنده کوثر در دو نوع تک‌کابین و دوکابین تولید شده است که نوع دو کابینه هم از قابلیت رزمی و هم برای آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته کاربرد دارد. این هواپیمای جنگی توانایی انجام مأموریت‌هایی با پشتیبانی نزدیک هوایی را داراست. ساخت این جنگنده به‌طور کامل بومی و توسط متخصصان صنعت هوایی کشور صورت گرفته است و با رونمایی از این دستاورد دفاعی به‌طور رسمی ایران در زمره معدود کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیما و جنگنده‌های ارگانیک و کنترل آتش ۹۴ قرار گرفته است.


موتور پیشران جنگنده کوثر از نوع توربوجت با عنوان «اوج» است که در سال 1395 رونمایی شد. این موتور 100 درصد بومی است و برای نخستین بار پس از رونمایی بر روی جنگنده بومی و رادارگریز کوثر نصب و عملیاتی شد.


با تولید جنگنده کوثر، در کل هواپیما ۱۶ و نیم میلیون دلار و در بخش اویونیک ۷ و نیم میلیون دلار صرفه جویی شد. در پروژه کوثر، ۱۰ دانشگاه برتر کشور، ۷۲ شرکت پیمانکار، ۴۴ شرکت تامین کننده ۶۳ شرکت دانش بنیان همکاری داشته‌اند و این یعنی ارتباط خوبی در مسیر طراحی و تولید پروژه‌های نظامی میان صنعت و دانشگاه برقرار شده است که این به خودی خود، گام بسیار مهمی تلقی می‌شود.


همچنین این قابلیت وجود دارد که تیم آکروجت متشکل از جنگنده‌های کوثر در سطح نیروهای مسلح تشکیل شود. امیر عزیز نصیرزاده، فرمانده نیروی هوایی ارتش در تاریخ ۱۰ بهمن 1398 و در مراسم افتتاح نمایشگاه اقتدار هوایی نیرو‌های مسلح، در خصوص تشکیل تیم آکروجت جنگنده کوثر گفت: منتظر تحویل تعداد بیشتری از هواپیما‌های کوثر هستیم و بعد از آن این تیم را تشکیل خواهیم داد.


به گزارش آنا، با توجه به صرفه‌جویی ارزی و مزیت‌های اقتصادی قابل توجه‌ای که از کنار تولید جنگنده بومی کوثر عاید کشور می‌شود، این امکان وجود دارد که پس از لغو کامل تحریم‌های تسلیحاتی در مهر ماه 1399، جنگنده کوثر را به عنوان مکملی ارزان‌قیمت برای جنگنده‌های آینده به فروش تجاری در بازارهای جهانی رساند.  


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب